LPF'er wil boete AH-medewerkers betalen

Murazor4096, Beetle, Faithz en road66 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het LPF-Tweede-Kamerlid Joost Eerdmans wil de boete betalen die de twee Albert Heijn-medewerkers, die verdacht worden van openlijke geweldpleging en zware mishandeling van een winkeldief, wellicht boven het hoofd hangt.

Eerdmans zegt bereid te zijn de boete voor het duo te betalen, mits de twee, Lucas Porsius en Simon Lindeman, geen grof geweld hebben gebruikt: "Enig geweld is veroorloofd en een stomp in de buik is in mijn ogen proportioneel''.

Vorige keer gaf Prins Bernhard aan de boete te willen betalen. Eerdmans heeft niet de neiging gehad netjes op een nieuwe actie van de prins te wachten. "De politiek is medeschuldig aan de plaag van de winkeldiefstallen. Het water staat veel kleine ondernemers aan de lippen en ik heb een politiek signaal willen geven dat gepast geweld moet kunnen." Hij overweegt minister Donner naar de Kamer te roepen voor een debat over winkelcriminaliteit.

Opgepakt met AT-team

De advocate van het AH-duo, Mayke Goris, zei gisteren boos te zijn over de manier waarop de politie Porsius en Lindeman heeft gearresteerd.

Het duo werd donderdagavond met groot politievertoon thuis gearresteerd. Een compleet arrestatieteam (AT) met honden en negen agenten werd ingezet om de AH-medewerkers aan te houden. ''Om met hondengeleiders, een arrestatieteam en een huiszoekingsbevel voor de deur te staan bij de verdachten is zwaar overdreven en staat absoluut niet in verhouding tot het vergrijp'', aldus de advocate.

Een ooggetuige van de arrestatie zegt dat het leek alsof een zware gangster werd weggehaald.

De twee werden gisteren overigens weer vrijgelaten.