Natuurkunde - HAVO (Life-is-party)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Life-is-party stuurde een examenverslag in.
Zo nummer 5 van mijn examens is achter de rug! Vandaag stond Natuurkunde op het programma, Havo Natuurkunde 1,2: 13.30-16.30.

Na de afgelopen 2 jaar niets gedaan te hebben werd het gisteravond toch wat tijd om de boeken in te kijken, beetje zenuwen misschien want eigenlijk wist ik niets, behalve mijn basis inzicht in Natuurkunde. Tot 2.00 nog samenvattingen gemaakt en die vanochtend nog in mijn hoofd gestamd. En toch een beetje zenuwachtig, want ik wilde Natuurkunde met een 8 afsluiten, dus moest ik boven de 7,4 halen. Maar op z'n minst een 3,4 om te een 6 te blijven staan.

Om 13.00 nog effies een blikje RedBull naar binnen gewerkt en toch nog een beetje ontspannen het examen in. De vragen waren allemaal redelijk te doen en de nadruk lag vooral op het toepassen, iets wat mij wel aardig uitkwam aangezien ik de theorie niet zo heel goed kende. Bij de eerste paar opgaves was de binas dan ook wel een prettige bijkomstigheid. Later was toch vooral het inzicht en goed lezen een pré! Al met al vond ik hem niet moeilijk en hadden ze ook zeker niet de moeilijkste onderwerpen erin gedaan: geen warmteleer, geen kernfusie/splijting etc.

Na ongeveer 2 uurtjes was ik dan ook wel redelijk zelfverzekerd klaar. Doordat ik alles meteen dubbel opschrijf kon ik al mijn spulletjes oppakken en de gymzaal uit lopen. Even naar de McDonald's geweest om om 16.30 mijn uitwerkingen op te halen!

Thuis aangekomen wilde ik toch wel weten wat ik had. Want wanneer ik boven de 3,4 had voor Natuurkunde hoefde ik morgen maar maar een 1,0 te halen voor Scheikunde om te slagen .

Veel punten had ik en ik kwam dan ook op 59 van de 80 punten uit. Dit invullen in de scorebepaler en whoep => 7,4-7,9. JIPPIE ik ben onofficieel geslaagd!

Vanavond effies een biertje drinken, morgenochtend Scheikunde nog doorkijken (anders heb ik die samenvattingen voor niets gemaakt) en dan party!!!!!