The Matrix oorzaak van serie moorden VS

Dunk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De film The Matrix, en zijn opvolger The Matrix Reloaded, is een mix van fantasie en werkelijkheid. Het niet kunnen onderscheiden van fictie en werkelijkheid is waarschijnlijk de oorzaak van een serie moorden in de VS.

Josh Cooke, een 19 jarige jongen uit Oakton, Virginia, bezat een jas zoals 'Neo' (gespeeld door Keanu Reeves) die ook aanhad en had een poster van zijn held in zijn slaapkamer hangen. Hij kocht een pistool die leek op die in de film Neo gebruikte om het kwaad te doden. Hij schoot zijn vader en moeder neer in de kelder van zijn ouderlijk huis en waarschuwde daarna de politie. Zijn advocaten suggereren dat hij in de 'Matrix' leefde. "Hij was heel erg geobsedeerd van het thema van de Matrix" aldus Cooke's advocaat Rachel Fierro.

Het zien van de Matrix heeft ook in Ohio geleid tot een moordzaak. Vorige week is een vrouw niet schuldig bevonden van een moord vanwege krankzinnigheid. Tonda Lynn Ansley, 37 jaar, vertelde tijdens haar getuigenis dat ze dromen had, die geen dromen bleken te zijn. De plaatselijke officier van Justitie meende dat ze mede beinvloed was door de film.

In San Francisco vermoorde Vadim Mieseges in 2000 zijn hospita Ella Wong, en verklaarde onschuldig te zijn op basis van krankzinnigheid. De politie die hem ondervroeg meldde dat hij ook beinvloed was door de film 'De Matrix'.

De jongste van de twee seriemoordenaars, Lee Boyd, die de straten van Washington vorig jaar onveilig maakt met een serie sluipmoorden heeft ook bekend dat de film hem beinvloed had. "Bevrijd jezelf van de Matrix", schreef Malvo in zijn cel.