Dollar zakt na dreigende taal Bush

Jeff21, Maikel , wildhagen en MariekeV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De president van de Verenigde Staten, George Bush, heeft vannacht in een toespraak gezegd dat Irak nog steeds chemische en biologische wapens verbergt en de wapeninspecteurs van de VN om te tuin leidt. Het is daarom tijd om in actie te komen, zo zei hij tegen het Amerikaanse volk. De diplomatie is de eindfase ingegaan. Over enkele dagen moet een besluit vallen.

De Amerikaanse dollar is na de televisietoespraak van Bush verder onder druk komen te staan ten opzichte van de euro. De euro is nu meer dan 1,10 dollar waard en daarmee heeft de dollar de laagste stand in vier jaar tijd bereikt.

Volgens Bush blijft Irak de VN bedotten en weigert het land nog altijd te ontwapenen. Bush weigerde te zeggen of hij al een besluit heeft genomen over een mogelijke aanval op Irak. "Ik hoop dat een oorlog niet nodig is, maar als we een oorlog voeren doen we dat om Irak te ontwapenen en het regime te veranderen".

Bush omschreef Saddam als een kankergezwel dat moet worden verwijderd. Bush verwelkomde de suggestie van ballingschap voor Saddam Hussein zolang Irak maar ontwapent ook als de dictator weg is.

Mocht de VS Irak gaan aanvallen, dan zal het vooraf een waarschuwing geven, zodat de VN-wapeninspecteurs tijd krijgen om het land te verlaten.