FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 7 maart 2003

Marokkaanse heavy metal-fans de cel in

Een rechtbank in Casablanca heeft een groep van veertien Marokkaanse heavy metal-fans van tussen de 22 tot 35 jaar oud veroordeeld tot celstraffen variërend van een maand tot één jaar voor het schenden van het geloof en moreel verwerpelijk gedrag. De veertien werden op veertien februari aangehouden in een café in Casablanca waar normaal veel hardrock en heavy metal wordt gedraaid.

Bij de heren thuis werden artikelen als zwarte T-shirts, een plastic slang en een latex brein aangetroffen en in beslag genomen. De groep zou de duivel aanbidden volgens de openbare aanklager. Ze zouden schuldig zijn aan laakbaar gedrag en het overtreden van geboden uit de koran.

De Marokkaanse media reageerden vooral negatief op het vonnis van de rechtbank, een aantal kranten waarschuwde voor een toenemende invloed van moslimfundamentalisten in de rechtspraak. Ook zou de vrijheid van meningsuiting in het gedrang komen aldus de kranten.

'GroenLinks politici uit vliegtuigen weren'

De voorzitter van de vereniging Werknemers Rotterdam Airport, Van Dijk, vindt dat politici van GroenLinks voortaan de toegang tot vliegtuigen geweigerd moet worden. Van Dijk heeft dit medegedeeld aan al zijn collega's van alle Nederlandse luchthavens.

Voorzitter Van Dijk reageert hiermee op het plan van GroenLinks om regionale vliegvelden uit milieu-overwegingen te sluiten. Van Dijk noemt het hypocriet om Jan Modaal zijn vliegvakantie te verbieden, maar dat politici van GroenLinks zelf wel steeds in het vliegtuig stappen.

Ron Dennis reageert op aantijgingen

Ron Dennis, de geplaagde teambaas van McLaren, heeft vandaag gereageerd op het commentaar dat hij de laatste dagen kreeg.

Tijdens de vandaag gehouden persconferentie vertelde Dennis dat het hem niet om het geld gaat. Volgens hem zitten er tekortkomingen in het Concorde Agreement, in het bijzonder bij de verdeling van de inkomsten.

"Het gaat niet om het geld. Het gaat om een aantal tekortkomingen in het Concorde Agreement en de verdiensten van de teams. En dan heb ik het niet alleen over McLaren en Williams. De tekortkomingen zitten in sommige aspecten van hoe de Grand Prix' financieel geregeld zijn. Niemand wil een bepaald team aanvallen en er zijn genoeg compromissen mogelijk voor Jordan en Minardi."

Barrichello twijfelt aan nieuwe regels

Rubens Barrichello heeft zijn twijfels over het nieuwe kwalificatiesyteem uitgesproken. Hij weet niet of het de bedoelde uitwerking zal hebben.

De sympathieke Braziliaan twijfelt of het niet mogen bijtanken tussen de kwalificatie en de race uit zal werken zoals de FIA het bedoeld heeft.

"Ik vind de één-ronde-kwalificatie een geweldig idee, dat zou een echte uitdaging zijn, maar nu moet je met extra brandstof aan boord een tijd neerzetten.
Het kan nu zijn dat langzamere teams met weinig brandstof een tijd neerzetten en al snel in de race een pitstop moeten maken. Er zal dus niet echt een race zijn tot aan de eerste serie stops."

Berger weg na GP Australië

Gerhard Berger heeft bekendgemaakt dat hij na de GP van Australië bij BMW zal vertrekken.

Gerhard Berger, voormalig F1 coureur, heeft medegedeeld dat hij al na de GP van Australië weggaat bij BMW Motorsports. In eerste instantie werd gedacht aan september, maar vandaag maakte Berger bekend dat de race in Melbourne zijn laatste zal zijn.

"Ik trek me terug uit de dagelijkse leiding van het team. Na dit weekend zal ik nog wel helpen als Frank Williams daar om vraagt, maar in principe ben ik na deze race weg."

"Zoons Bin Laden gearresteerd"

Roel_Jewel, Deja, cyberbull, weedsmoker en Mischa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een actie in Afghanistan hebben Amerikaanse troepen twee zoons van Osama bin Laden opgepakt. Ook zijn er negen leden van Al Qaeda gedood. Dat heeft een Pakistaanse gouverneur gezegd. De VS hebben het bericht nog niet bevestigd.

Een van de zoons zou Saad zijn. Hij is de oudste zoon en beoogd opvolger van Bin Laden. Beiden zouden bij de operatie, die in samenwerking met Afghaanse of Pakistaanse troepen zouden zijn uitgevoerd, gewond zijn geraakt.

Blix: 'Irak werkt af en toe goed mee'

Irak heeft zich in de afgelopen maanden af en toe gehouden aan de afspraken over de inspecties. Dat heeft het hoofd van de inspecteurs, Hans Blix, zojuist gezegd voor de Veiligheidsraad. Het land heeft niet onmiddellijk meegewerkt maar hoewel er momenteel een stagnatie plaatsvindt van het vernietigen van de Al-Samoed-raketten, werkt Irak wel steeds beter mee. De initiatieven die door het land worden genomen om vragen te beantwoorden zijn vebeterd.

Volgens Blix zou Irak nog meer info kunnen leveren over verboden wapens. Hij noemde dat momenteel nog 'teleurstellend'. Wel kunnen de inspecteurs nu Iraakse wetenschappers ondervragen zonder dat er mensen van het Iraakse regime bijzitten. Omdat dit nogal moeilijk is te organiseren gaat Unmovic de wetenschappers mogelijk buiten Irak ondervragen.

Over de berichten dat er vrachtwagens met verboden wapens door Irak zouden worden gereden zei Blix dat de inspecteurs deze niet hebben aangetroffen. Wel zijn er containers aangetroffen waarin deze zouden hebben kunnen zitten. Er zijn geen ondergrondse activiteiten aangetroffen en er zijn ook geen aanwijzingen voor een nucleair programma. Inmiddels zijn er 141 locaties onderzocht, waarvan 21 plaatsen nog nooit eerder waren bezocht.

Blix wil meer tijd voor de inspecties. Hoeveel dat zal moeten worden is moeilijk te zeggen. Dit zou geen jaren gaan duren, maar ook niet in enkele weken klaar zijn. Bij volledige medewerking zullen er nog maanden nodig zijn om alle vragen op te helderen.

Granaataanslag in Tilburgse woning

an3s had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Dillenburglaan in Tilburg hebben onbekenden vanochtend rond 06:15 uur een granaat naar binnen gegooid. Niemand raakte hierbij gewond, de bewoners van het huis waren niet thuis.

Voordat de granaat binnen ontplofte, was eerst een ruit ingegooid met een baksteen. De explosie veroorzaakte een gat met een doorsnee van 40 centimeter in de vloer van de woning. Verder zaten door granaatsplinters veroorzaakte gaten in het plafond en de wanden van de woonkamer.

De politie onderzoekt de zaak nog.

Teambazen overwegend positief

De eerste kwalificatie is geweest en de teambazen zijn overwegend positief over de nieuwe regels. Ferrari echter wat minder...

De eerste indrukken van de teambazen over de nieuwe regels waren na de kwalificatie van vandaag overwegend positief. Flavio Briatore, Ron Dennis, Frank Williams en Eddie Jordan waren allen voor het grootste deel tevreden met de nieuwe formule.

Doordat elke auto apart wordt bekeken krijgen de wagens allemaal evenveel aandacht. "Het is goed voor de televisie en voor onze sponsors," aldus Jordan. Zondag zal zich pas een wat helderder beeld aftekenen van de veranderingen. Maar het lijkt erop dat de FIA de juiste keuzes heeft gemaakt. "We hebben een bepaalde inmenging nodig in het proces. Met de voorspelling van regen tijdens de kwalificatie van zaterdag en de zondag kan de race niet nu al als beslist worden beschouwd, wat de show minder voorspelbaar maakt, zo concludeerde hoofd van de FIA Max Mosley.

Of de nieuwe regels de dominantie van Ferrari doorbreken zal nog moeten blijken. Het team is er in elk geval niet erg blij mee. "Maar we hebben ze geaccepteerd," aldus Jean Todt. "Wat nu is ingsteld is echter het meeste wat we kunnen tolereren."

Feedback reactie

Ik kreeg vandaag een vraag van één van jullie binnen over het teamoverzicht, helaas kon ik deze niet beantwoorden omdat ik geen info van de afzender had. Dus vandaar dat ik even een extra vermelding wil maken.

Let op bij het sturen van een feedback reactie dat je bent ingelogd zodat wij ook de naam en het mailadres van de afzender kunnen zien en wij ook daarop kunnen antwoorden

Einde dienstmededeling

Oostenrijker krijgt twee nieuwe armen

De 41- jarige Oostenrijker Franz Jamnig heeft 19 februari jl. twee nieuwe onderarmen inclusief handen gekregen. Vier operatieteams, begeleid door 25 deskundigen, deden veertien uur over de operatie. De patiënt noemde de operatie een succes.

Jamnig verloor zijn beide onderarmen bij een bedrijfsongeval, 2,5 jaar geleden. Jamnig voelt zich prima na de operatie. "Het voelt alsof het mijn eigen handen zijn"..."Ik hou me er niet mee bezig of het nou eigenlijk de handen van een ander zijn en of ze nou mooi zijn of niet. Ik hoop dat ze het doen", aldus de Oostenrijker.

Westerhof naar Guadalajara

Hans Westerhof heeft een vijfjarig contract getekend bij Chivas de Guadalajara, een topclub in Mexico.

De voormalig directeur opleidingen van Ajax is reeds gepresenteerd aan de pers zijnde de nieuwe sportdirecteur van de club. Westerhof was eerder trainer bij FC Groningen, PSV, Ajax en Willem II.

Chivas de Guadalajara zou eerst Leo Beenhakker de technisch directeur van Ajax hebben benaderd, die eerder als trainer in Mexico actief was bij CF América en Guadalajara, maar die had geen interesse.

AEL mag niet-moslims weren

Autochtone Nederlanders die de islam niet belijden, kunnen geen volwaardig lid worden van de Nederlandse tak van de Arabisch Europese Liga (AEL-NL). Je kunt als niet-moslim wel lid worden, maar alleen als je Arabier (Arabisch) bent. Anderen kunnen alleen steunlid worden van de partij.

De autochtone Rotterdammer Erik van Loon die zeer veel sympathie had voor de AEL, en volwaardig lid wilde worden, kwam van een koude kermis thuis. Hij schakelde het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) in, maar kreeg nul op rekest.

Volgens het LBR bezondigt de AEL zich niet aan discriminatie. ,,Dit mag,'' zegt juridisch medewerker Gé Grubben. ,,De AEL is een politieke partij, een vereniging. Die mag wat betreft de toetreding van leden extra eisen stellen. De wetgever wil zich daar niet mee bemoeien. De overheid bemoeit zich primair niet met verenigingen of politieke partijen.''

Grubben trekt een vergelijking met de SGP, die sinds jaar en dag vrouwen verbiedt lid te worden en voor sympathisanten van het vrouwelijk geslacht ook slechts een steunlidmaatschap in de aanbieding heeft. Tot nu toe is dat ook niet door de rechter verboden.

Leider Jamil Jawad van de AEL-NL begrijpt het onbegrip van Van Loon trouwens niet. ,,Wij zijn bezig met een emancipatiestrijd, met ontvoogding. Dat proberen we zonder de hulp van buitenstaanders te bereiken. Vergelijk het met de vrouwenbeweging. Als ook mannen daar lid van waren geworden, was er van de hele emancipatie niets terecht gekomen. Maar natuurlijk zijn sympathisanten als steunlid wel welkom.''

Jawad is er ook niet rouwig om dat Van Loon nu geen steunlid wil worden: ,,Als Van Loon werkelijk sympathie voor ons had gehad, had hij niet via het LBR en de pers met ons gecommuniceerd.''

Intrekking subsidies

De gemeente Rotterdam heeft overigens niet veel op met de AEL. Burgemeester Opstelten liet weten de subsidies in te trekken van organisaties die contact hebben met de AEL. Hij zei dit op vragen van ex- Leefbaar Rotterdam raadslid Michel Smit.

GroenLinks in Rotterdam is daar weer boos over: 'Ondemocratisch', noemde GroenLinks-raadslid B. Bourzik het voornemen van de burgemeester.

Raadslid Smit beschuldigde eerder Bourzik ervan dat hij hand en span diensten verleende bij de oprichting van de AEL-NL. Bourzik heeft dat niet ontkend, maar zei dat wat hij in zijn vrije tijd doet, zijn eigen zaak is.

Het gerucht Bourzik in de race is voor de voorzittersfunctie van de Rotterdamse AEL-afdeling spreekt AEL-NL leider Jawad tegen. ,,Bourzik is lid van een andere politieke partij; dus ik zie niet hoe het een met het ander te rijmen is. Voor zover ik weet is hij ook niet van plan dat lidmaatschap op te geven.''

Over burgemeester Opstelten is Jawad helemaal niet te spreken: ''Schandalig, Hij doet alsof de AEL een terroristische, antidemocratische organisatie is. Laat Opstelten zich maar eens beter informeren voor hij van alles roept''

Vonk nationaal doelman af

Doelman Hans Vonk van SC Heerenveen is niet langer welkom bij de Zuid-Afrikaanse selectie, bondscoach Mashaba ziet het niet langer met hem zitten.

De verwijdering is mogelijk het gevolg van de afzegging van Vonk voor het in het voorjaar door de Zuid-Afrikaanse bond belegde trainingskamp in Spanje.

Vonk (33) kwam al 14 keer in actie voor het nationale team van Zuid-Afrika en was op het afgelopen WK in Zuid-Korea en Japan reserve doelman van de Bafana Bafana. Vonk is niet de enige speler die verwijderd is van het lijstje, de spelers Radebe (33), Fish (28) en Bartlett (30) worden ook niet meer uitgenodigd.

Dollar zakt na dreigende taal Bush

Jeff21, Maikel , wildhagen en MariekeV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De president van de Verenigde Staten, George Bush, heeft vannacht in een toespraak gezegd dat Irak nog steeds chemische en biologische wapens verbergt en de wapeninspecteurs van de VN om te tuin leidt. Het is daarom tijd om in actie te komen, zo zei hij tegen het Amerikaanse volk. De diplomatie is de eindfase ingegaan. Over enkele dagen moet een besluit vallen.

De Amerikaanse dollar is na de televisietoespraak van Bush verder onder druk komen te staan ten opzichte van de euro. De euro is nu meer dan 1,10 dollar waard en daarmee heeft de dollar de laagste stand in vier jaar tijd bereikt.

Volgens Bush blijft Irak de VN bedotten en weigert het land nog altijd te ontwapenen. Bush weigerde te zeggen of hij al een besluit heeft genomen over een mogelijke aanval op Irak. "Ik hoop dat een oorlog niet nodig is, maar als we een oorlog voeren doen we dat om Irak te ontwapenen en het regime te veranderen".

Bush omschreef Saddam als een kankergezwel dat moet worden verwijderd. Bush verwelkomde de suggestie van ballingschap voor Saddam Hussein zolang Irak maar ontwapent ook als de dictator weg is.

Mocht de VS Irak gaan aanvallen, dan zal het vooraf een waarschuwing geven, zodat de VN-wapeninspecteurs tijd krijgen om het land te verlaten.

Redondo verlengt contract bij AC Milan

Fernando Redondo heeft zijn contract bij AC Milan met een jaar verlengd tot medio 2004. De 33-jarige Argentijnse middenvelder keerde in december terug in competitie na een langdurige afwezigheid wegens een afgescheurde knieschijfpees.

Redondo, die eerder schitterde bij Real Madrid, stond door deze blessure bijna 2,5 jaar aan de kant. Hij werd drie keer geopereerd. Slechts weinigen durfden op zijn rentree hopen, maar eind vorig jaar maakte hij toch zijn debuut bij Milan.

Amsterdamse jonge allochtonen stappen graag

Phillip (Dwarsligger) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo'n 20% van de allochtone jongeren in de hoofdstad wordt weleens de toegang geweigerd tot een discotheek. Dat blijkt uit een onderzoek wat uitgevoerd is door de gemeente Amsterdam. Dat ze geweigerd worden bij uitgaansgelegenheden komt volgens de jongeren door hun culturele achtergrond. Het zijn vooral Marokkaanse en Turkse jongens die de toegang geweigerd wordt

Toch zijn Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Antilliaanse jongeren in het algemeen heel positief over het uitgaansleven in Amsterdam. Ze waarderen dit met een 7. Uitgaan is onder de voornoemde groepen heel populair. Van de jongens gaat 89% uit, van de meisjes 77%. Het meest favoriet is een bezoek aan de bioscoop en de discotheek, daarna komt een bezoek aan de kroeg. De helft gaat stappen met een groep.

Burgemeester Cohen van Amsterdam gaat nu kijken of discotheken en clubs hun deurbeleid moeten aanpassen. Dat wil hij gaan doen met onder meer allochtone jongerenorganisaties, discotheekeigenaren en portiers.

Hoewel een groot deel van de allochtonen die geweigerd worden denkt dat dit puur uit discriminatie gebeurd, gaven horecaportiers in het onderzoek aan dat het soms niet anders kan. Volgens hen krijg je door een selectief deurbeleid een evenwichtiger publiek, wat in de praktijk minder problemen betekent.

Het onderzoek van de gemeente Amsterdam werd i.s.m. de politie en het Openbaar Ministerie gehouden.

Opnieuw vondeling bij Amsterdam CS

mrmiddel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de Burger King bij Amsterdam CS is wederom een kindje te vondeling gelegd. Deze keer betreft het een meisje van rond de zeven maanden oud, het meisje heeft een Chinees uiterlijk. Vorig jaar augustus werd de zes jaar oude Luca op de zelfde plek achtergelaten. De moeder van Luca meldde zich later bij de politie.

Het meisje dat gevonden is lijkt heel veel op Luca, ze zou net als hem geen haar, wimpers of wenkbrauwen hebben. Ook is het meisje een albino. De Raad voor de Kinderbescherming heeft verklaard dat het meisje in goede gezondheid verkeert.

Een jaar eis tegen ontuchtige oud SGP politicus

Brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tegen de 60-jarige Gerrit van O., voormalig SGP-raadslid van de gemeente Staphorst, is gisteren één jaar cel geëist wegens ontucht met zijn toen minderjarige dochtertje. Officier van justitie mevr. mr. E. Duijts omschreef het als gefriemel in het broekje van zijn dochtertje, van haar zevende tot haar elfde.

Van O., die zelfs ooit fractievoorzitter was van de lokale afdeling van de Staatkundig Gereformeerde Partij, omschreef het echter als onderzoekshandelingen; wetenschappelijk onderzoek. Al jaren fascineerde hem het maagdom zoals hij het noemt.

Van O. zegt dat hij wilde weten hoe een seksueel ongeschonden meisje eruit ziet en speurde dáárom met onbedwingbare nieuwsgierigheid naar het maagdenvlies van zijn dochtertje, ook al wist hij volgens zijn advocaat mr. C. van den Berg niet écht waar hij het zoeken moest. Zelf verklaarde van O. dat hij uit een bevoorrecht dorp komt: ''Daar weten mensen nog dat zij zondaren zijn. En ik geloof ook dat ik tot alle zonden in staat zou kunnen zijn.'' Maar wat hem ten laste wordt gelegd: het was louter wetenschappelijk, allemaal.

O. ''onderzocht'' ook al een andere dochter van hem, maar hield daar mee op toen die een jaar of 14 werd, en zich sexueel begon te ontwikkelen. Die zaak is echter verjaard, waardoor die niet meegenomen werd in de rechtszaak.

Volgens de officier van justitie bediende Van O. zich wel van vrome woorden, maar niet van vrome daden. Zij noemde de rationele houding van Van O. en zijn schijnbaar gevoelloze houding ,,schrijnend''. Om de periode voor zijn dochter af te sluiten en om het gezin rust te gunnen, eiste de officier daarom een jaar gevangenisstraf tegen de man.

De advocaat van Van O. bepleitte vrijspraak. Omdat het zijn cliënt niet ging om seksuele gevoelens, is er volgens hem geen sprake van een strafbaar feit.

Uitspraak over twee weken.

Veel kritiek op contracten Idols programma's

Waar er in Nederland niets over wordt gezegd neemt in de rest van de wereld de kritiek toe op de contracten die deelnemers van programma's als Idols moeten tekenen. Critici laten de termen 'wurgcontracten' en 'slavernij' veelvuldig vallen.

Kenneth Freundlich, Amerikaans entertainmentadvocaat die ondermeer voor Michael Jackson en Paul Simon juridisch bij stond, beweert dat de Amerikaanse deelnemers aan het programma American Idols vrijwel geen enkele controle hebben over hun eigen carrière. Freundlich bekeek het contract van de American Idols kandidaten en adviseerde ouders van kandidaten die aan American Idols 2 deelnemen daarover.

De contracten zijn 'zeer slecht' en aan de grens van slavernij aldus de advocaat, iedereen die het contract ondertekent geeft bijvoorbeeld de producenten van de show zelfs onvoorwaardelijke toestemming informatie over henzelf naar buiten te brengen die 'smakelijk', 'gênant', 'kleinerend' of 'nadelig' is. Ook al is die informatie verzonnen. Als een deelnemer zijn of haar zwijgplicht verbreekt dan moet er een bedrag van meer dan vijf miljoen dollar worden betaald volgens Freundlich.

In een ander stuk van het contract dat Freundlich citeerde staat "Hierbij geef ik de Producent het onvoorwaardelijke recht in het hele heelal om tot in de eeuwigheid (...) mijn stem, mijn zangstem, (...) mijn persoonlijke ervaringen, mijn levensverhaal, mijn biografische gegevens, voorvallen, situaties en gebeurtenissen die hiervoor plaatsvonden of hierna plaats zullen vinden te gebruiken, na te bootsen of te portretteren (en om anderen te autoriseren hetzelfde te doen) of in relatie tot de Serie (...) of op welke andere wijze die de producer naar goeddunken kan kiezen."

De Nederlandse deelnemers zwijgen over hun contract. Over het platencontract dat de winnaar aangeboden krijgt is wel iets meer bekend, zo zou de winnaar royalty's krijgen die drie a vier keer hoger liggen dan normaal. De eerste tien finalisten protesteerden met succes tegen een eerdere versie van het contract aldus Roger Peterson en Joël.

Kabinet der Koningin gaf zelf opdracht onderzoek naar De Roy van Zuydewijn

Victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Kabinet der Koningin heeft de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging zelf opdracht gegeven onderzoek te doen naar het verleden van de (toen aanstaande) man van prinses Margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn. Dat heeft premier Balkenende gisteravond laten doorschemeren.

Het onderzoek werd uitgevoerd zonder medeweten van de toenmalige premier, Wim Kok, en Bram Peper, de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken. Volgens Peper had er wel een ministeriële opdracht voor het onderzoek moeten zijn. 'Anders klopt het niet', zei de oud-minister gisteren in de actualiteiten rubriek Netwerk.

Jeugdcrimineel

De Telegraaf meldt dat ze uit zeer betrouwbare Haagse bronnen heeft vernomen dat de informatie die het Koninklijk Huis ontving over het verleden van Edwin De Roy van Zuydewijn, de ware redenen zijn geweest waarom men grote bezwaren had tegen hem als echtgenoot van prinses Margarita.

De Roy van Zuydewijn blijkt een crimineel jeugdverleden te hebben en er zijn ook raadsels rond zijn uitkering. Zo is hij in de jaren tachtig op jeugdige leeftijd betrokken geweest bij inbraken in Amsterdam. Midden jaren negentig had de Amsterdammer een uitgavenpatroon dat niet in overeenstemming werd geacht met zijn toenmalige inkomsten als uitkeringstrekker.

Koningin Beatrix heeft volgens regeringskringen de belastende informatie over De Roy van Zuydewijn gedeeld met enkele leden van haar familie en de vader van Margarita, Carel Hugo de Bourbon de Parme. Pogingen om de prinses op basis van deze informatie ervan te overtuigen dat zij een foute huwelijkspartner had gekozen, liepen echter op niets uit.

Uit onderzoek van de Telegraaf blijkt dat De Roy van Zuydewijn na de dood van zijn vader, in 1978, tijdelijk het spoor bijster raakte. Tot een veroordeling heeft dat nooit geleid wegens de jeugdige leeftijd die hij toen had.

Uitslag kwalificatie Australië

Ferrari's Rubens Barrichello was de snelste tijdens de eerste kwalificatiesessie in Melbourne en zal dus zaterdag als laatste van start gaan in de tweede sessie die de grid zal bepalen voor de race van zondag.

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Rubens BarrichelloFerrari1:26.3723
2Kimi RaikkonenMcLaren+ 0.1793
3Jacques VilleneuveBAR+ 0.4603
4Michael SchumacherFerrari+ 0.7313
5Jenson ButtonBAR+ 0.7873
6David CoulthardMcLaren+ 0.8703
7Fernando AlonsoRenault+ 0.8833
8Olivier PanisToyota+ 0.9803
9Jarno TrulliRenault+ 0.9803
10Juan-Pablo MontoyaBMW+ 1.0783
11Cristiano Da MattaToyota+ 1.1063
12Nick HeidfeldSauber+ 1.1383
13Heinz-Harald FrentzenSauber+ 1.1913
14Giancarlo FisichellaJordan+ 1.2613
15Mark WebberJaguar+ 1.3033
16Ralf SchumacherBMW+ 1.8943
17Ralph FirmanJordan+ 3.6053
18Jos VerstappenMinardi+ 3.6813
19Antonio PizzoniaJaguar+ 3.7203
20Justin WilsonMinardi+ 4.1073

Met dank aan Black-Death en bowie

Collen toch onder het mes

Veel plezier heeft NAC nog niet gehad van Collen die begin dit jaar op huurbasis van Feyenoord kwam.

Pieter Collen kampt al enige tijd met pijn aan zijn enkel. Het probleem is dat er een botsplinter door zijn gewricht heen zweef en telkens de pijn veroorzaakt. Collen had gehoopt dat dit met rust te genezen was maar in de wedstrijd tegen Excelsior kwam de pijn weer opzetten. Na onderzoek bleek dat de pijn alleen verholpen kon worden door een chirurgische ingreep.

Collen is teleurgesteld. Bij Feyenoord kwam hij zelden aan spelen toe door veelvuldig blessureleed en nu begint het allemaal weer van voren af aan. Voorlopig zal Collen de wedstrijden vanaf de tribune moeten bekijken.


Man twee keer beroofd in vijf minuten

spambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 61-jarige man in het Duitse plaatsje Herne is in vijf minuten tijd twee keer beroofd. Volgens de lokale politie werd eerst zijn mobieltje gestolen, en later zijn portemonnee.

Zijn mobieltje werd gestolen door een groepje jongeren toen de man bij een pompstation stond. Het slachtoffer zette de achtervolging in, maar werd staande gehouden door een auto met daarin drie mannen die zich uitgaven voor agenten in burger. De zogenaamde agenten in burger gingen er vandoor met de portemonnee van de man.

NEC verliest hoofdsponsor

Hoofdsponsor Avaya heeft aangegeven haar overeenkomst met NEC het komend seizoen niet te willen verlengen.

Avaya, een leverancier van communicatienetwerken, was dit seizoen hoofdsponsor van NEC, waar zij eerder al een half jaar op het shirt prijkte. Slecht nieuws voor NEC dat zich staande moet zien te houden in deze moeilijke tijd.

Ondanks een vervijfvoudiging van de naamsbekendheid van de sponsor is het moment gekomen om afscheid te nemen, volgens Baars de Marketing Manager van Avaya Benelux. Algemeen directeur Tielbeke van NEC betreurt het vertrek van Avaya, te meer daar NEC nog meer voor de sponsor had kunnen betekenen.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.