Groenlinks en SP in actie tegen de NS

FoXje en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

GroenLinks heeft een klacht ingediend bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) over de tariefsverhoging van 1 juli bij de Nederlandse Spoorwegen. De duurdere treinkaartjes zijn volgens de partij 'exorbitant en onterecht'. Tweede-Kamerlid Wijnand Duyvendak heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Volgens GroenLinks heeft de prijsverhoging niets te maken met de inflatie of loonstijgingen. Ook vindt de partij het ongewenst dat de reiziger steeds meer betaalt voor een product dat te wensen overlaat.

SP actie

De Socialistische Partij (SP) begint aanstaande maandag een NS-meldweek. Reizigers kunnen de prestaties van de Nederlandse Spoorwegen (NS) doorbellen en mailen naar de partij. Na afloop willen de Socialisten alle ervaringen bundelen en aanbieden aan demissionair minister De Boer van Verkeer. De actie loopt van maandag 6 januari tot en met vrijdag 10 januari en wordt gehouden in het kader van de campagne 'Pak de trein terug', die de SP sinds augustus voert.

De NS-klanten kunnen behalve vertragingen, treinuitval en gebrek aan informatie ook hun positieve ervaringen met de vervoersmaatschappij kwijt op nummer 0900-2025270 of via de website van de partij. De SP deelt op de stations ruim 100.000 kaarten uit, die reizigers oproepen deel te nemen aan de actie.