FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 januari 2003

Nieuwjaarswensen met mobieltje populair

marco en Pleaser hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel Nederlanders hebben familie en vrienden dit jaar een gelukkig nieuwjaar toegewenst via de mobiele telefoon.

Waar KPN Mobile vorig jaar tussen 15.00 uur oudjaarsdag en 15.00 nieuwjaarsdag zes miljoen sms-berichten te verwerken kreeg, waren dat er dit jaar 8,5 miljoen. De piek lag, met 650 berichtjes per seconde, tussen 00.35 uur en 00.40 uur.

Ook bij de tweede mobiele operator in Nederland, Vodafone, was er een duidelijke stijging in vergelijking met vorig jaar. Vorig jaar werden er ongeveer vier miljoen sms-berichten verstuurd, dit jaar tussen de vijf en de zes miljoen. Volgens een woordvoerder van Vodafone was ook het versturen van foto's met de mobiele telefoon erg populair.

Natuurlijk werd het mobieltje ook veel gebruikt om de familie en vrienden te bellen. Bij Vodafone waren dit afgelopen nacht tussen de twee en drie miljoen gesprekken, 35 keer meer dan gemiddeld op dat tijdstip. Bij KPN waren er tijdens de piek tussen 00.00 uur en 00.05 uur 1500 gesprekken per seconde.

Diana Ross opgepakt wegens dronken rijden

marco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zangeres Diana Ross is gisteren opgepakt in de staat Arizona (VS), omdat zij met een slok te veel op achter het stuur zat. Omstanders zagen een auto over de weg zwalken en belden de politie, die Ross later aanhielden. Na een blaastest bleek ze twee keer de wettelijke toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed te hebben.

Eerder dit jaar schreef Ross zich in bij een drugs- en alcoholkliniek, "om wat persoonlijke problemen uit de weg te ruimen", maar blijkbaar is dit zonder veel succes geweest. In januari zal ze voor de rechter moeten verschijnen.

Bush maakt uitzonderingswet voor Area 51

Een nieuwe poging om geheime informatie van Area 51 vrij te krijgen is mislukt. De geheime luchtmachtbasis Area 51, nabij Groom Lake in de Nevada woestijn is door president Bush vrijgesteld van wetten die zeggen dat geheime informatie over operaties die in de basis plaatsvinden vrij gegeven moeten worden.

Area 51 is de vermeende site waar buitenaardse wezens gevangen zouden worden gehouden, en high-tech vliegtuigen getest zouden worden.

Voormalige medewerkers van Area 51 zeggen dat er milieuschadelijke dingen op de lokatie plaatsvinden. Volgens de milieuwetten is de VS verplicht informatie prijs te geven omtrent deze gebeurtenissen, echter daarbij zouden geheime documenten geopend moeten worden.

Bush zegt dat "het in het uiterste belang van de Verenigde Staten" is dat er geen informatie van Area 51 vrij wordt gegeven. Bush heeft speciaal voor Area 51 een uitzonderingsregel op de milieuwetten in het leven geroepen.

De beslissing van Bush werd afgelopen september gemaakt, en is op 24 december in het Federale Register gepubliceerd en geldt voor een jaar.

Goede kijkcijfers voor Catherine Keyl bij EO

Hoos55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ging het met haar zaterdagavondprogramma op prime-time bij de TROS niet goed (gemiddeld 450.000 kijkers), met haar programma bij de EO ('Catherine zoekt God') gaat het stukken beter. De eerste vijf afleveringen werden gemiddeld door 620.000 mensen bekeken. Het programma is inmiddels afgelopen. Gisteravond was de zesde en laatste ontmoeting tussen Keyl en een christen te zien.

De EO is tevreden. "Het is toch een heel inhoudelijk programma", aldus directeur Henk Hagoort. De EO noemt 'Catherine zoekt God', evenals 'De verandering' en 'Helpdesk live', een verkondigend programma. Die laatste twee programma's halen, waarbij wel gezegd moet worden dat die later op de avond worden uitgezonden, gemiddeld tussen de 150.000 en 200.000 kijkers. Het EO-programma 'Het Elfde Uur' is wel op hetzelfde tijdstip te zien. "Een goede 'Elfde Uur' zit net onder de 620.000", aldus Hagoort.

Na iedere uitzending belden gemiddeld tweehonderd mensen met de afdeling nazorg van de EO.

Hangbuikzwijn hangt rond in Dalerveen

Hoos55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In omgeving van de Oude Dalerveensestraat in het Drentse Dalerveen is gisterochtend door een vrouw een zwart hangbuikzwijn gevonden. Het dier bewoog niet, waarna de vindster de dierenambulance waarschuwde. Maar het dier bleek niet gewond te zijn.

Het dier vluchtte, maar desondanks kon het na enige tijd worden gevangen. De eigenaar van het hangbuikzwijn kan zich melden bij de politie in Coevorden.

Groenlinks en SP in actie tegen de NS

FoXje en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

GroenLinks heeft een klacht ingediend bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) over de tariefsverhoging van 1 juli bij de Nederlandse Spoorwegen. De duurdere treinkaartjes zijn volgens de partij 'exorbitant en onterecht'. Tweede-Kamerlid Wijnand Duyvendak heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Volgens GroenLinks heeft de prijsverhoging niets te maken met de inflatie of loonstijgingen. Ook vindt de partij het ongewenst dat de reiziger steeds meer betaalt voor een product dat te wensen overlaat.

SP actie

De Socialistische Partij (SP) begint aanstaande maandag een NS-meldweek. Reizigers kunnen de prestaties van de Nederlandse Spoorwegen (NS) doorbellen en mailen naar de partij. Na afloop willen de Socialisten alle ervaringen bundelen en aanbieden aan demissionair minister De Boer van Verkeer. De actie loopt van maandag 6 januari tot en met vrijdag 10 januari en wordt gehouden in het kader van de campagne 'Pak de trein terug', die de SP sinds augustus voert.

De NS-klanten kunnen behalve vertragingen, treinuitval en gebrek aan informatie ook hun positieve ervaringen met de vervoersmaatschappij kwijt op nummer 0900-2025270 of via de website van de partij. De SP deelt op de stations ruim 100.000 kaarten uit, die reizigers oproepen deel te nemen aan de actie.

ME'ers gewond na vuurwerkbom Moerkapelle

Thuglove had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Zuid-Hollandse Moerkapelle verliep oud en nieuw volgens de politie in een agressieve sfeer. Zo'n 200 jongeren begonnen te rellen waarbij twee politiemannen bierflessen en vuurwerk in het gezicht gegooid kregen.

Dieptepunt was een een zware vuurwerkbom die onder een ME-bus werd gegooid; hierdoor raakten drie ME'ers gewond aan de benen.

De politie spreekt haar verontrusting uit over het bijzonder agressieve gedrag van de jongeren en het gebruik van het zeer zware vuurwerk in Moerkapelle. In de totale regio Hollands Midden werden zo'n 50 mensen aangehouden, meestal voor het plegen van vernielingen.

Salomonseilanden totaal verwoest door orkaan

De eerste beelden van de Salomonseilanden, sinds orkaan 'Zoe' over de eilandenkring raasde laten een uitgestrekte verwoesting zien. "Het eiland is totaal verwoest", aldus journalist Geoff Mackley, die maandag met een vliegtuig over het Tikopia-eiland vloog.

"Tikopie Island zou direct naast het centrum van de orkaan 'Zoe' hebben gelegen toen de orkaan de maximale sterkte had bereikt.", zei Mackley. "Elke boom op het eiland is omgevallen of aan flarden gescheurd."

Zoe havende de eilanden zondag met windsnelheden boven de 300 kilometer per uur, gepaard met reusachtige golven.

Martin Karani, van de Nationale Rampenbestrijding, zei dat een Australisch Herculesvliegtuig luchtfoto's zou gaan nemen van de eilanden voordat het zou landen op Honiara, hoofdstad van de Salomonseilanden (ongeveer 1000 kilometer ten noordwesten van het rampgebied). Hij zei dat het vliegtuig, dat in opdracht van de overheid van de Salomonseilanden vloog, geen goederen zou meenemen omdat de kleine eilanden geen vliegvelden hebben.

De zee is volgens Mackley over dorpjes op het eiland gestroomd. Hij zei dat hij ongeveer 20 mensen naar het vliegtuig zag zwaaien toen hij over het eiland vloog. Tikopia heeft een bevolking van ongeveer 2000 mensen. "Het eiland is volledig 'beroofd' van alle planten," zei Mackley. "Vrijwel elk gebouw is beschadigd - slechts enkelen zijn nog intact - terwijl andere aan stukken zijn geblazen."

De eilanden Tikopia, Fataka en Anuta lagen allemaal in het pad van de orkaan toen deze de maximale sterkte die een tropische storm kan halen bereikte. Sindsdien is de storm afgezwakt.

De Nationale Rampenbestrijdingsdienst heeft zijn aanname van het aantal inwoners van de twee zwaarst getroffen eilanden verhoogd van 1000 naar 2000, een aantal dat uit de volkstelling van enkele jaren geleden bleek. Volgens de radio op de Salomonseilanden is het aannemelijk dat het aantal slachtoffers beperkt zou blijven, aangezien de eilandbewoners stormkelders hebben gebruikt.

De overheid van de Salomonseilanden is failliet en de economie is na jarenlange burgeroorlogen afhankelijk van ontwikkelingshulp. De rampenbestrijdingsdienst moet misschien een passagiersboot charteren om goederen naar de eilanden te brengen, omdat een patrouilleboot die onderdak, voedsel en medicijnen moest transporteren vertraagd is.

Tikopia, Anuta en Fataka zijn vulkanische eilanden in de Santa Cruz-eilandengroep van de Salomonsarchipel. Het ovaalgevormde Tikopia, de grootste van de drie eilanden, is slechts vijf kilometer lang op het langste punt.

De orkaan 'Zoe' is afgezwakt sinds het het afgelopen weekend de eilanden verwoestte en naar verwachting zal de orkaan geen schade meer veroorzaken.

Met dank aan intoxicated, die ons dit artikel compleet vertaald submitte!

Wij wensen jullie een Fok!king 2003!!!!

Lieve users, userinnen, lurkers, lurkerinnen, en eigenlijk iedereen en alles die ik daarmee nog niet genoemd heb,

Nu de pijlen zijn afgestoken, de handjes er nog aan blijken te zitten, en de oogjes zonder kunstmatige hulpmiddelen nog licht doorlaten, kan en wil ik namens de voltallige Frontpage-Crew jullie een spetterend, leerzaam, energiek, humorvol, bruisend, succesrijk, gezond, sfeervol, fantastisch, scheitrelaxed, veilig, kei-goei, boeiend, voorspoedig, geil, (geen) fipoless, gezegend, vredig, liefelijk, overweldigend, flitsvrij, fok!king, gersz maar bovenal heeeeeeeel gelukkig 2003 toewensen!

En dit is dan nog maar een bloemlezing van alle bijvoegelijke naamwoorden die toepasselijk zijn, wie d'er meer weet, vul maar aan.... [edit: bijgewerkt tot 1 jan, 21.14 uur]

Maak er in ieder geval iets moois van!

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

Vava had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voorzover nu bekend is de jaarwisseling vannacht in Nederland rustig verlopen. De politie van Amsterdam spreekt zelfs van een 'extreem rustige' jaarwisseling. In Rotterdam waren er ook weinig problemen; de politie meldde daar 37 arrestaties, de meeste wegens vernielingen.

In de hoofdstad van de provincie Groningen voerde de politie charges uit tegen enkele tientallen jongeren die de brandweer hinderden bij het blussen van een oudejaarsvuur. In de provincie Gelderland in Tiel en Ochten verrichtte de politie enkele aanhoudingen na kleine opstootjes.

Bij een felle uitslaande brand in Goes zijn rond 02.00 uur de basisscholen 't Noorderlicht en de naastgelegen Holtkampschool volledig afgebrand. Ook het multifunctioneel Centrum De Spinne liep zware schade op.

In Wageningen vloog het winkelcentrum De Tarthorst in de brand. De brandweer spreekt van een grote brand. Omliggende woningen zijn ontruimd. Ook Bennekom en Duiven meldden branden.

Minstens twee doden door vuurwerk

Hollander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste vuurwerkslachtoffers van de jaarwisseling zijn (helaas) al bekend; in Almelo werd een 29-jarige man even na middernacht getroffen door vermoedelijk een zelfgemaakte mortier hetgeen hem het leven kostte. In Maarsbergen (provincie Utrecht) kwam een 52-jarige man om het leven toen een zak met vuurwerk in zijn woning ontplofte. Hij werd nog in zwaargewonde toestand overgebracht naar een ziekenhuis, maar overleed daar na korte tijd.

In Zaandam werd een man 10 meter weggeslingerd toen een doos vuurwerk in zijn gezicht ontplofte. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is naar het brandwondencentrum in Beverwijk overgebracht. En in Hoofddorp verloor een man zijn hand bij het afsteken van een vuurpijl. Eén persoon in Den Haag verloor bij een experiment met een vuurwerkbom een deel van zijn hand.

Oudkerk juicht discussie gezichtssluier toe

Voormalig PvdA-Tweede Kamerlid en huidig wethouder in Amsterdam, Rob Oudkerk, juicht het toe dat het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) in de hoofdstad de discussie geopend heeft over het dragen van een gezichtssluier (chador of nikaab) waarbij alleen de ogen van de vrouw zichtbaar zijn.

Een aantal meisjes op het ROC zegt dat hun geloof het dragen van de chador gebiedt, maar volgens de ROC-directeur droegen ze de chador eerder helemaal niet. De school overweegt het dragen van de chador dan ook te verbieden. Een voornaam argument daarbij is dat de meisjes, die leren voor een baan in de dienstverlening waarbij nonverbaal contact belangrijk is, door het dragen van de sluier niet meer goed kunnen communiceren. Ook hebben leraren bezwaar tegen het lesgeven aan leerlingen die een sluier dragen waarbij alleen de ogen onbedekt zijn.

Volgens een uitspraak van de Commissie gelijke behandeling is het dragen van een allesverhullende sluier overigens niet bij voorbaat verboden. Toch zijn ook een aantal vooraanstaande moslims van mening dat een chador in Nederland ongewenst is.

Zo zegt de PvdA wethouder van onderwijs Fatima Elatik (zelf van Marokkaanse komaf), die bekend staat als fervent voorvechtster van het recht op de hoofddoek, een fel tegenstander te zijn van de chador: ''Ik vind het moeilijk te begrijpen dat iemand in de Nederlandse samenleving de behoefte voelt zich in die mate te bedekken. En jonge vrouwen die een opleiding willen volgen tot maatschappelijk werkster of kleuterleidster? Dan lijkt het me onmogelijk om je gezicht te bedekken; een groot deel van de communicatie valt dan weg. En zeker in dit soort sociale beroepen heb je mimiek nodig om aan te geven dat je boos bent, vrolijk of dat je gewoonweg rust in de tent wilt''.

Het ROC ziet overigens de vrij plotselinge opkomst van de nikaab als een soort 'verzet tegen uitsluiting' die bepaalde groepen sinds 11 september voelen in onze samenleving, die sindsdien een hardere toon aanslaat tegen de (fundamentalistische) islam.

Het dragen van allesverhullende sluiers vindt vooral plaats onder allochtone groepen uit Afrika. Bij Turken en Marokkanen komt het vrijwel niet voor.


-
Zie ook de berichtgeving in Trouw en de Volkskrant.

Brits plan 1972: N-Ierland etnisch zuiveren

Engeland heeft in 1972 serieus overwogen om honderdduizenden rooms-katholieken verplicht te laten vertrekken uit Noord-Ierland. Dit blijkt uit geheime documenten die op de eerste dag van dit nieuwe jaar zijn vrijgegeven.

De Britse regering wilde indertijd zo'n 300.000 rooms-katholieken gedwongen laten verhuizen naar een andere zone om zo een eind te maken aan het bloedige conflict in Noord-Ierland. Ook zo'n 200.000 protestanten hadden het gebied moeten verlaten. De Britten zouden vervolgens Noord-Ierland afstaan aan de Ierse Republiek.

Het nooit uitgevoerde plan voor deze etnische zuivering werd in juli 1972 aan de Britse regering overhandigd, twee dagen na een serie bloedige aanslagen in Belfast waarbij elf doden en meer dan 200 gewonden vielen. Het Ierse Republikeinse Leger (IRA) reageerde zo op Bloody Sunday 30 januari 1972; het Engelse leger schoot toen tijdens een betoging 14 ongewapende rooms-katholieken dood.

De aanwezigheid van protestanten in Noord-Ierland is het gevolg van eeuwenlange Engels/Britse bezetting. Het koloniseren van bezet gebied is inmiddels verboden door het internationaal recht en kan worden vervolgd door het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Israel sluit Arabisch parlementslid uit

In Israel mag de Arabische Balad-partij niet meedoen aan de parlementsverkiezingen van 28 januari. De leider van de partij, het prominente parlementslid Azmi Bishara, mag zich ook niet voor een andere partij verkiesbaar stellen zo heeft de Israëlische kiescommissie besloten.

Israel beschuldigt Bishara ervan dat hij sympathie heeft geuit voor de Islamitische Jihad. Bishara ontkent die aantijgingen. Hij is het tweede prominente Knesset-lid dat deze week van herverkiezing wordt uitgesloten. Eerder al kreeg het Arabische parlementslid Ahmed Tibi te horen dat hij niet mee mag doen.

Eerherstel geschorste naakte turnsters

-Frankie- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De drie turnsters die geschorst waren vanwege hun naaktfoto's in een Japans tijdschrift en hun optreden in een pornofilm krijgen de sleutel van de stad Boekarest aangeboden.

Op deze manier wil burgervader Traian Basescu van de Roemeense hoofdstad zijn begrip tonen voor de turnsters. Hij heeft ontzag voor de manier waarop de turnsters doen met hun leven wat ze willen. De dames kunnen de sleutel vanaf 1 januari ophalen.

-
Links naar de foto's van de turnsters kun je vinden in dit topic op ons forum.

Vuurwerk zorgt voor luchtvervuiling

dEj@vU, FoXje en Carlo/Spooner2k hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 50 miljoen euro aan vuurwerk die vannacht afgestoken werd heeft korte tijd zware luchtvervuiling veroorzaakt. De hoeveelheid fijn stof die het vuurwerk fabriceerde was gelijk aan 6% van de hoeveelheid verontreiniging die alle auto's in Nederland per jaar uitstoten.

Vooral mensen met een slechte conditie konden last van de verontreiniging krijgen. De vervuiling, met onder meer chloor, barium en zwavel, zakt na enkele uren na middernacht weer terug naar het normale niveau.


Fanatieke Fok!kers die nu nog on-line milieuvriendelijk vuurwerk willen afsteken kunnen hier en hier terecht.

Nieuw op FOK!: het Voetbalforum

Een idee waar de crew al een tijdje over aan het denken was kwam ergens in december terecht in Feedback. "Waarom doen jullie niet iets met van die tijdelijke thema-fora?" was de vraag. Goeie vraag, vonden we. We zijn er nog even verder over gaan nadenken en we besloten om het idee voor roulerende fora, wisselfora, themafora of hoe je het ook noemen wilt te gaan invoeren.

Het eerste forum is zojuist van start gegaan: Het Voetbalforum. Waarom voetbal als eerste thema? Uit andere Feedbacktopics bleek dat er ruime vraag was naar een apart hoekje voor 's lands volkssport nummer 1. En waarom niet 2 goeie ideeën combineren?

Het voetbalforum is tijdelijk. Over 2 maanden wordt het gesloten en openen we een ander themaforum. Echter, de mogelijkheid bestaat dat het forum over 2 maanden nog gewoon enorm goed loopt. Wellicht zetten we de tijdelijke status dan om in een permanente, zodat ook na die 2 maanden de voetballiefhebbers een eigen forum hebben.

Zo, genoeg geluld, tijd voor voetbal! Veel plezier.
  • Het Voetbalforum
  • Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1250
    special
    Random Pics van de Dag #1249
    preview
    Tales of Kenzera: ZAU
    special
    VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1248
    review
    The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
    ©FOK.nl e.a.