Spijkenisse: Dreigende familie gaat verhuizen

De familieleden van één van de Surinaamse verdachten van een dodelijke schietpartij in een supermarkt in Spijkenisse, die de ouders van het 20-jarige slachtoffer bedreigen, vertrekken voorgoed uit Spijkenisse zo meldt de Telegraaf. De ouders van de doodgeschoten Leon Notenboom werden onlangs ernstig bedreigd door gezinsleden van de verdachte Jerrel T. (40). Daarbij trok één lid van de familie zelfs een mes en konden Leons ouders zich ternauwernood het vege lijf redden.

Burgemeester J. Broekhuis van Spijkenisse, die zich al lange tijd persoonlijk met de zaak bemoeit, zegt dat die situatie zich niet meer zal herhalen: ''De Surinamers zullen het niet in hun hoofd halen om deze mensen opnieuw iets aan te doen. Er wordt momenteel op hen gelet. Bovendien beschikt de familie T. inmiddels over de sleutel van een nieuw onderkomen buiten Spijkenisse en staan zij op het punt om te verhuizen. Ze hebben inmiddels zelf ook in de gaten dat deze situatie onhoudbaar is.''

Ook omwonenden van de familie Notenboom zijn zeer ingenomen met het aanstaande vertrek van de familie T.


RTV Rijnmond zond dit weekend nog een nieuwsitem over het gebeuren uit. Dat is terug te vinden in video en audio via de site van Rijnmond. (Rechts, onderaan de blauwe balk)