Record drugsvangsten Engeland en Nederland

In Engeland heeft De Britse douane gisteravond op het vliegveld Southend ten oosten van Londen circa 400 kilo cocaïne met een straatwaarde van bijna 90 miljoen gulden in beslag genomen. Volgens de douane gaat het om een van de grootste drugsvangsten ooit in Groot-Brittannië.

De cocaïne zat aan boord van een Boeing 707 die uit het Caraïbisch gebied kwam. Vijf bemanningsleden en een medewerker van het vliegveld zijn aangehouden. Over hun nationaliteit is niets meegedeeld.

Nederland

Ook in Nederland werd onlangs een recordhoeveelheid drugs aangetroffen. Op een industrieterrein in het Limburgse Eijsden werd maar liefst 17.000 liter grondstof voor xtc-pillen (BMK) in beslag genomen. Van deze hoeveelheid kun je afhankelijk van de productiemethode minimaal 280 miljoen pillen maken. Daarmee is dit een van de grootste vangsten ooit in Nederland gedaan.

De inval in de bewuste loods in Eijsden werd al vorige week dinsdag gedaan, maar werd tot nu toe stilgehouden. In verband met deze zaak zijn twee mannen uit Limburg aangehouden.