Verstappen houdt zich stil in Assen

De Marlboro Masters in Zandvoort liet hij aan zich voorbij gaan, maar Jos Verstappen heeft zich wel vrij gemaakt voor de Rizla Racing Day van aanstaand weekeinde in Assen. Samen met onder meer Jurgen van den Goorbergh maakt Neerlands enige Formule 1-coureur op het TT-Circuit zijn opwachting bij diverse gemotoriseerde voertuigen.
Helaas voor zijn fans neemt Verstappen geen plaats in zijn Formule 1-bolide. De Arrows komt niet naar Assen, omdat het TT-circuit zijn 'geluidsdagen' al verbruikt heeft. Op de baan in Assen mag een paar dagen per jaar het maximale geluidsniveau overschreden worden en die heeft de directie al toegekend aan de TT en de Superbikeraces. Komt het geluid op het circuit vaker dan toegestaan boven de maximale waarde uit, straft de provincie Drenthe dat onmiddellijk af met een forse boete.
Maar Verstappen zal niet helemaal werkloos toekijken. Verwacht wordt dat de Limburger in ieder geval op een snelle motorfiets wat rondjes zal draaien. Motorrijden is immers zijn tweede passie. Of hij het durft op te nemen tegen Jurgen van den Goorbergh moet worden afgewacht. De Bredanaar, die momenteel van een vakantie geniet, neemt zijn 500cc Proton KR Grand Prix-machine mee naar de Rizla Racing Day.

Zondag kan er op het TT-circuit dus genoten worden van echte auto- en motorsport. De dag begint met de eerste heat van de Worldseries Superracekarts. De ochtend is daarna voor de 125 en 250cc motoren, de Yamaha R6 Cup en de spektakulaire Supersport 600. Na het middaguur wordt het TT-circuit omgebouwd en geschikt gemaakt voor autosport. Vanaf 14.30 uur zijn de kwalificaties van de Clio-races, aan het einde van de dag gevolgd door de echte races in de pittige race-Renaults. In één van die races maakt Jurgen van den Goorbergh zijn opwachting.