18 jaar cel voor gruwelijke moord

Een Haarlemmer (33) is veroordeeld tot 18 jaar cel voor de dodelijk roofoverval op 2 stadsgenoten. Er was 15 jaar geëist.

De rechtbank acht bewezen dat de man verantwoordelijk is voor een brute roofoverval op 8 juli vorig jaar, waarbij de schedels van een 67-jarige man en zijn 51-jarige vrouw uit Haarlem werden ingeslagen. De slachtoffers overleden enige maanden later aan hun verwondingen. Volgens de rechtbank zijn de feiten zo ernstig dat een hogere celstraf gerechtvaardigd is.
De verdachte ontkent, maar heeft tijdens een eerdere zitting bij de rechtbank wel bekend. Hij is zwaar aan drugs verslaafd en een goede bekende van de politie.

Hakbijl

H. kende het paar via zijn moeder, die met hen bevriend was. De politie hield de Haarlemmer aan op 9 juli, een dag nadat een buurman het stel zwaargewond in hun woning had aangetroffen. De slachtoffers zijn waarschijnlijk met een hakbijl op het hoofd geslagen. Zij hielden ernstig hersenletsel over aan de overval en bezweken hieraan een aantal maanden na het drama.

Advocaat G. Hamer had voor vrijspraak gepleit, omdat volgens hem het politieonderzoek aan alle kanten rammelt.