Vrouwen verkiezen knuffelen boven seks

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het beeld dat 'Sex and the City' schept van de hedendaagse vrouw, komt niet overeen met de werkelijkheid. Waar de dames op tv een behoorlijk promiscue gedrag vertonen, verkiest 96 procent van de Britse vrouwen liefde, knuffels en aandacht boven seks. Bovendien vindt het merendeel van de vrouwen (97 procent) trouw zijn heel belangrijk, en de dames hopen dan ook vurig dat ze voor altijd met hun huidige partner door het leven zullen gaan.

Dat knuffelen belangrijk is, betekent overigens niet dat de dames in kwestie seks dan voor het gemak ook maar uit hun leven willen schrappen; meer dan de helft van de vrouwen geeft zelfs aan meer seks te willen hebben dan op dit moment het geval is. Te veel werk is een belangrijke reden waarom het er toch ongewild bij inschiet.

Het onderzoek geeft nog meer leuke getallen. Voor acht van de tien vrouwen betekent ontrouw het einde van de relatie, maar zes van de tien dames steekt op zo'n moment liever de kop in het zand en denkt dat het voor de relatie beter is om het niet te weten. De heren mogen wel wat romantischer worden en wat meer in het huishouden doen, maar de meeste vrouwen zijn ook na een relatie van enkele jaren nog verliefd op hun partner (70 procent). Is dat niet meer het geval dan zegt nogeens 25 procent dat de verliefdheid meer is overgegaan in een 'houden van'.

De rapporten voor de heren in bed zijn bemoedigend: 75 procent van de dames vindt hun partner nog altijd opwindend. Tachtig procent van de mannen zien er ook nog altijd zo goed uit als toen hun partners ze leerden kennen, en 64 procent van de mannen wordt zelfs omschreven als 'heerlijk'.