Sekscampers voor aandacht prostituees

Op initiatief van de Rotterdamse dominee Visser zijn in de havenstad een aantal campers geplaatst waar prostituees hun klanten kunnen ontvangen. Hiermee wil Visser aandacht vragen voor de slechte situatie van tippelende prostituees in Rotterdam.

Visser, die een paar jaar geleden in het nieuws kwam met het eveneens opmerkelijke 'Perron 0'-initiatief, wil met de campers de prostitutie 'humaniseren'. "In Rotterdam is dat toch mensonterend", zei Visser in het Radio 1-Journaal. Hij schetste de situatie van prostituees in Rotterdam: "We hebben geen goede plekken. We hebben het ondergebracht in een havengebied met een tippelzone die maar twaalf uur open is. Die krijgen we maar moeilijk onder controle."

Het plaatsen van de campers, onder de Van Brienenoordbrug, moet volgens Visser worden gezien als een protestactie. "De bedoeling is dat we komen tot een voorziening op het water", legde Visser zijn plannen uit. "Een 24-uursvoorziening zodat de prostitutie op een fatsoenlijke en humane manier geregeld kan worden."