Chauffeurs bekeurd voor fraude

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kleine zeventig automobilisten zijn de afgelopen twee maanden in Veldhoven bekeurd, omdat ze misbruik probeerden te maken van hun parkeerkaart. Het gaat om de kaart voor 'realtime' parkeren, waarmee - achteraf - tot op de minuut nauwkeurig kan worden betaald voor de geparkeerde tijd. Ze kregen een boete van 85 gulden.

Het principe van de parkeerkaart is simpel. De gebruiker stort naar eigen behoefte een bepaald geldbedrag op de pas. Direct nadat hij zijn auto gestald heeft, stopt hij de pas in een parkeerzuil. Deze print daarop een ticket uit waarop de maximale parkeertijd staat aangegeven. Dit bonnetje moet, net als andere parkeertickets, achter de voorruit van de auto worden gelegd. Bij terugkomst stopt de chauffeur zijn pas wederom in de parkeerautomaat, die deze aan een code herkent en het teveel betaalde geld terugboekt.



Truukje

Sommige automobilisten dachten een truukje gevonden te hebben waarmee ze goedkoper uit zouden zijn. Na het uitprinten van het bonnetje lieten ze de automaat direct het geld terugstorten. Die truuk werkt echter niet, benadrukt een woordvoerder van de gemeente. Op het bonnetje staan - behalve de maximale parkeertijd - namelijk een dagcode en een uitgiftecode, met behulp waarvan de controleurs kunnen zien of de eigenaar van de desbetreffende auto stiekem zijn geld al heeft laten terugboeken.

Chauffeurs die op fraude worden betrapt, kunnen rekenen op een boete van 85 gulden.

Tja, dan heb je nog niks aan zo'n kaart!!