Moed beloond met ontslag

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op dezelfde dag dat hem een onderscheiding voor moed werd toegekend, heeft Wayne Levy van de Britse spoorwegmaatschappij Thames Trains te horen gekregen dat hij was ontslagen. Volgens de onderneming heeft Levy "herhaaldelijk zijn plicht verzaakt". Dat schrijft de Britse krant The Independent.

Levy redde zijn collega uit een wagon, hoewel hij zelf ernstig gewond was. Beiden zaten in een trein van Thames Trains die in oktober 1999 door een rood sein reed en op een sneltrein botste. Daardoor kwamen 31 mensen om. Levy keerde in augustus op zijn werk terug, maar bleef last houden van de verwondingen die hij door de botsing had opgelopen. Op zijn eerste werkdag viel hij flauw.

Toen hij vrijdag werd ontslagen, was hij zes dagen achtereen wegens ziekte niet op zijn werk verschenen. Dezelfde dag maakte de Britse vervoerspolitie bekend dat Levy was voorgedragen voor een onderscheiding voor de moed die hij bij het treinongeluk had betoond. Kroonprins Charles reikt de prijs in februari uit.

Levy liep door het ongeluk een gebroken heup en diverse snijwonden in zijn hals op. Desondanks wist hij zijn collega Michael Rafferty te redden, wiens voet was verbrijzeld.

Een woordvoerder van de spoorwegvakbond noemde het ontslag schandalig. Zolang Levy geen lid is, kan de bond echter niets voor hem doen.