Scholiere met lijfwacht

Nee, het gaat hier niet over een of andere prinses die beschermd moet worden tegen ontvoerders ofzo, maar over een normaal engels meisje.

Een 13-jarig Brits meisje heeft op school een persoonlijke lijfwacht gekregen om zich treiterende klasgenootjes van het lijf te houden. Amie Salmon ging twee jaar geleden naar het Glaisdale Comprehensive in Nottingham. Haar ouders hadden juist deze school uitgekozen omdat er een streng beleid zou zijn tegen pesterijen. Aanvankelijk ging alles perfect en Amie raakte bevriend met acht meisjes. Maar vorig jaar sloeg die vriendschap plotseling om en keerden zij zich tegen haar, sindsdien is Amie doelwit van verbaal en fysiek geweld.

Het pesten ging zo ver dat de ouders Amie van school haalden en haar pas terug durfden sturen, nadat er passende bescherming voor haar was. En die kwam er in de vorm van een persoonlijke lijfwacht, waarvoor Amie's klassenlerares was aangewezen. Zij moest Amie constant terzijde staan, niet alleen tijdens de lessen, maar ook in de pauzes. Ook dit haalde weinig uit en nu zit Amie wederom thuis.

Pesten is ook zinloos geweld

Lees hier het hele bericht.
Submitter:  Bron: <a href="http://www.nu.nl" target="new" class="bron">www.nu.nl</a>