Voetbal: uitslag Arsenal - Manchester United

Manchester United heeft vrij gemakkelijk de finale van het Champions League-toernooi bereikt. De titelverdediger versloeg Arsenal in Londen met 1-3.

United-trainer Sir Alex Ferguson had een plaats in zijn basisopstelling ingeruimd voor Ji-Sung Park, en het vertrouwen in de Zuid-Koreaan betaalde zich al snel uit. Kieran Gibbs gleed uit toen hij een voorzet van Cristiano Ronaldo wilde verwijderen, en Park kon zo gemakkelijk van dichtbij raak schieten. Even later veroorzaakte Robin van Persie een vrije trap, en Cristiano Ronaldo ramde de bal vervolgens op doel. Doelman Manuel Almunia kon slechts toekijken hoe de bal zijn doel in waaide.

Ook na rust hoefde United niet echt te vrezen voor de Londense ploeg van Arsène Wenger. Het was zelf gevaarlijker in de counters die volgden op mislukte aanvallen van The Gunners. Na een uur spelen resulteerde dat dan ook in een doelpunt, toen Wayne Rooney Ronaldo bereikte: 0-3. Een kwartier voor tijd kreeg Arsenal nog de kans de eer te redden. Darren Fletcher beging een overtreding op Cesc Fàbregas, veroorzaakte een strafschop en werd door arbiter Roberto Rosetti van het veld gestuurd. Vanaf de stip schoot Van Persie de 1-3 onberispelijk langs landgenoot Edwin van der Sar.

In de finale treft Manchester United de winnaar van de morgen te spelen halve finale tussen Chelsea en Barcelona. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0.

Arsenal FC (ENG) - Manchester United FC (ENG) 1-3 (0-1)
8' Park Ji-Sung 0-1
11' Cristiano Ronaldo 0-2
61' Cristiano Ronaldo 0-3
75' Darren Fletcher (Man United)
76' Robin van Persie (Pen) 1-3

Stadion: Emirates Stadium, Londen
Toeschouwers: 59.867
Arbiter: Roberto Rosetti (ITA)
Gele kaart: Samir Nasri, Emmanuel Adebayor, Emmanuel Eboué (Arsenal)

Opstellingen:

Arsenal FC: Almunia; Sagna, Touré, Djourou, Gibbs (Eboué/46); Walcott (Bendtner/63), Fàbregas, Song, Nasri; Van Persie (Vela/80), Adebayor.

Manchester United FC: Van der Sar; O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra (Rafael/65); Carrick, Fletcher; Ronaldo, Anderson (Giggs/62), Park; Rooney (Berbatov/66)