Gamen

Gamen

Sinds een paar maanden heb ik (eindelijk) een nieuwe computer. Supertevreden mee. Zeker nadat Legion van World of Warcraft uitkwam. Geen lag, helemaal geen lag, en dat is voor het eerst sinds de bijna 10 jaar dat ik WoW speel. Een paar maanden geleden durfde ik ook andere games aan te schaffen, behalve de miskoop die ik vorig jaar deed. Ik moest en zou toen Cities: Skylines hebben, maar dat bleek niet te draaien op mijn oude pc. Eindelijk kon ik het spelen, maar jammer genoeg was ik er al na een paar weken op uitgekeken.

Summer Sale bij Steam. Dat account had ik vorig jaar al aangemaakt, maar daar kon ik dus niets mee. Maar de Summer Sale kwam en ik zat er klaar voor. Ik had bij FOK! gelezen wanneer het begon, ik had geld opzij gelegd, ik had een goede pc ... Wat kon er misgaan? 'Ik', zei de gek. Ik is er mis. Ik kan helemaal niet gamen. Niet goed tenminste.

Bioshock - ik schiet mijn wapens binnen de kortste keren leeg en ben dan op mijn wrench aangewezen. Ik denk dat ik het wereldrecord 'meeste keren doodgaan in een game' inmiddels gehaald heb. En ik ben niet vlug genoeg om in een gevecht van wapen of zo te wisselen. Tegen de tijd dat ik eraan denk op een knopje te drukken, lig ik alweer op apegapen.

Limbo - Daar strandde ik al vrij vlug. Het mannetje moet dan springen van een touw naar een boom en ik krijg dat niet voor elkaar. In geen enkele game, trouwens. Vroeger al niet in de oude Prince of Persia. Springen: ik weet hoe het moet maar ik heb de vingervlugheid niet, of zoiets.

35 MM - gestrand in het metrostation. Ik kom niet door het gevecht met die standbeelden heen. Alweer een kwestie van handigheid.

Enzovoort.

Een paar weken geleden heb ik The Talos Principle gekocht. Een puzzelgame. Deed me aan Myst denken. Stom natuurlijk, want in die game ben ik nooit voorbij dat eerste eiland gekomen.

En dan hebben we WoW. Dat dus eindelijk draait zoals het bedoeld is. Eigenlijk zou ik weer instances en raids moeten gaan doen, maar... Ook dat kan ik helemaal niet. Ik heb geen overzicht, mis allerlei info, bijvoorbeeld als er wat in de chat gezegd wordt, sta verkeerd (don't stand in de fire) en word zo zenuwachtig dat mijn muis alle kanten opgaat behalve de goede.

Ach, ik vermaak me wel. Beetje questen, levelen (heb maar weer een lading nieuwe toons aangemaakt), pet battles, exploren. Maar er is meer, ik weet het en ik zou wel willen en oefening baart kunst, maar ik zie vooral op tegen al die boze mensen.