Een stroomstorende kennismaking

Wil ik eergistermiddag net aan mijn eerste niet-sport-gerelateerde column beginnen, poef, valt de stroom uit. Eerste gedachte: heb ik alle rekeningen betaald? Ja. Tweede gedachte: kortsluiting? Nee. Derde gedachte: ben ik de enige?

Bij de vorige stroomstoring, een paar weken geleden, deed alles het weer na een paar minuten, dus ik wacht even voordat ik naar buiten ga. Eenmaal buiten blijkt dat ik idd niet de enige ben. Het hele blok is stroomloos.

Richting stad klinken brandweersirenes. Er staat een stroomcentrale net buiten de stad, 't zal toch niet dat daar wat gebeurd is? Dan kan het een lange storing worden. Of zijn ze opgeroepen om mensen uit vastgelopen liften te halen, want een buurman verteld me dat er meer wijken zonder stroom zitten. Maar sirenes worden toch alleen bij echte calamiteiten gebruikt? En zo maken we van iets gruwelijk saais toch wat spannends: speculerend over wat er aan de hand kan zijn.

Na ongeveer 25 minuten meldt een buurvrouw dat bij haar alles het weer doet, dus ik ga naar binnen en gelukkig alles doet het weer.... behalve mijn computer en de televisie. Het lampje van de glasvezelkabel brandt, maar het lampje op de router is rood. Geen internet dus en ook geen televisiesignaal. Een buurman verteld dat hij net een sms'je heeft gehad dat mijn provider er tot ongeveer 19.00 uur uitligt. Wat te doen? Kan van alles niets, tot ik bedenk dat ik op mijn pc wel een dvd kan afdraaien, dus een dvd van een oude serie opgezocht en die maar kijken dan. Seaquest aflevering 2, verder was ik nog niet gekomen met die serie omdat ik hem nogal vond tegenvallen.

En dan, na zo'n 3 uur, floepen alle lampjes op groen en tada... ik heb weer internet. Meteen ook het tv-kastje opgestart zodat dat klaar is als ik vanavond tv wil kijken.

Mijn eerste niet-sport-gerelateerd column... alsof de duvel ermee speelde.

Nog even iets anders. Toen we buiten stonden belde een buurman met iemand en ik hoorde hem zeggen: 'O is er wat gebeurd in Nice? Wat dan? Nee, daar weet ik niets van.' Dat was eergistermiddag om een uur of 3. Hij was thuis, heeft zijn pc en tv altijd aanstaan (echt altijd), maar dat had hij niet gezien. Vond ik toch best wel schokkend.

En hoe kan het dat er, binnen het uur nadat mijn inetrnet het weer deed, lui van Ziggo aan de deur stonden? Dat ze weten dat ik geen klant bij hen ben snap ik, maar denken ze echt dat ik nu meteen wil overstappen? Ben best tevreden met wat ik nu heb en ach af en toe een storing... dat kwam een paar jaar geleden bij een andere provider veel vaker voor.

Over tot de kennismaking: vrouw, al wat op leeftijd, gek op SF en fantasy, gamen, lezen, films, tv (vooral series) en het plan is over van alles en nog wat te schrijven betreffende het leven van alledag.