Renate Verbaan; gelukkig nieuwjaar!

Het was oudjaarsdag 2007, ik weet het nog alsof het de dag van gisteren was. Ik keek naar FOK!tv en zag hoe Renate Verbaan vond dat wij van FOK! soms afzeikerig kunnen zijn. Zoals altijd ben ik meer dan bereid direct de hand in eigen boezem te steken. Ik weet dat mijn columns doorgaans niet de vriendelijkste of meest positieve zijn, maar zo aan het begin van een nieuw jaar en zéker na de uitgesproken voorkeur van Renate Verbaan voor minder afzeikerigheid, vooral als zijzelf het onderwerp van gesprek is, besloot ik dat het goed zou zijn als ik voor één keer eens een positieve bijdrage zou leveren aan het columnhoekje. Dat allemaal vanwege niemand minder dan Renate Verbaan. Ik zou bijna zeggen 'onze Renaat'.

De aardige woorden die ik wil uiten gaan dan ook naar onze Renate. Renate Verbaan is namelijk gewoon keigaaf. Leuk moppie. Ken d'r ook daadwerkelijk ergens van enzo, al moet je me zo even niet vragen waarvan precies. Deed zij niet iets met bikini's en stranden op TMF? Nee, geintje. Haar - in mijn ogen - beste kwaliteit is dat ze gewoon een lekkere Rotterdamse is met een meer dan gezonde interesse in Feyenoord. Als je dan als Rotterdams model ook nog eens ambassadeur van Feyenoord bent kun je bij mij al niet heel veel meer verkeerd doen. Dus mevrouw Verbaan... Renate... Naatje? FOK! houdt van jou! Hou je ook nog een beetje van ons in 2008? (En sorry nog dat we je onze Sunchaser onder de neus geschoven hebben. Hij heeft zich toch wel een beetje gedragen he?)

Dan verder met de orde van de dag. 2008. Acht jaar na het vergaan van de wereld vanwege de milennium-bug, vijfentwintig jaar na het vergaan van de wereld vanwege een naderende ijstijd en vijf tot twintig jaar voor het vergaan van de wereld vanwege global warming. De wereld vergaat met een dermate grote regelmaat dat het niet geheel onverstandig is van het leven en de wereld te genieten nu het nog kan. Of we dat nu op oudejaarsavond doen met bier, champagne, hapjes en vuurwerk, of in de kuip genietend van een gewonnen wedstrijd van onze helden van Feyenoord, van een concert van Roef en Marjan of gewoon van een mooi stukje muziek doet er niet zoveel toe, als we maar genieten. Lekker de vrije natuur in met je Hummer-cabriolet. Dat kan gewoon zonder je schuldig te voelen aangezien je voor het onderhoud van de natuur gewoon een slurptax betaalt. Gewoon massaal weer gaan roken op plekken waar dat niet is toegestaan is ook een optie. Flashmobben, maar dan met tweehonderd rokers even schiphol binnenwandelen en allemaal tegelijk een peuk opsteken en tegen de peukpolitie doen alsof je doof bent en niet begrijpt wat ze bedoelen, om vervolgens na het roken van de peuk allemaal weer een eigen kant op te gaan. Genieten van het leven!

De radio op tien als 'hij was maar een neger, zo'n zwarte' van de Zangeres Zonder Naam voorbij komt en dan keihard meelallen voor het open raam in de Afrikaanderwijk. Een verzwaarde asbak door je monitor als je per ongeluk een filmpje van Esmee Denters aanklikt op Google kan overigens óók genieten zijn. Zeker als je je monitor al zat was en toch al was gestopt met roken.

Persoonlijk geniet ik van een heleboel dingen, alleen schrijf ik lekkerder over dingen die me dwars zitten, waar ik me over op kan winden of waar ik me gefingeerd aan erger (dus; ik doe alsof ik me eraan stoor om reacties uit te lokken). Ik kan genieten van een lekkere biefstuk, een goeie plaat (plain white t's 'Delilah' is momenteel een grote favoriet), Les Misérables, leuke televisie, een goeie film, een felle discussie, niets doen, mijn vrouw, mijn kinderen zien lachen, spelen of iets nieuws leren etc. Heel veel dingen zijn genietenswaardig en in 2008 ben ik zeker van plan vooral van mijn gezin wat meer te gaan genieten dan ik de afgelopen jaren gedaan heb.

Mijn grootste goede voornemen is dan ook 'meer tijd voor het gezin'. Daarnaast staat ook dit jaar 'afvallen' weer op het programma en wil ik graag gestopt blijven met roken. Lieve Renate; wat zijn jouw goede voornemens? En kom je eens wat vaker op FOK! kijken? We zijn echt zo gemeen niet als je denkt. Dikke kus en een gelukkig 2008 voor jou en de rest van Nederland.


Renate is liev


Alle columns in de oud-en-nieuw-special (te verschijnen op nevenstaand tijdstip):
05:00: superworms \"Nawoord en bedankjes\"
18:00: bazbo's \"bazbo bakt ze bruin\"
20:00: kassameisjes \"Een heet en spannend nieuwjaar\"
22:00: tuvokki's \"Nieuwjaar met een onbekende\"
00:00: Danny's \"Renate Verbaan; gelukkig nieuwjaar!\"
02:00: SunChasers column (verrassing!)
04:00: bazbo's \"De uitverkorene\"