Waar zijn we mee bezig?

Column door avada



Het zal jullie niet ontgaan zijn dat Geert Wilders begonnen is aan een nieuw hoofdstuk in zijn razzia tegen de Islam, middels een verbod op het heilige boek van de moslims, de Koran.
Ik had onlangs een discussie daarover met een Canadese vriend wiens grootvader Nederland heeft bevrijd en de jongen kon zich maar moeilijk indenken dat we in Nederland het zelfde waanzinnige soort, dat door een buitenlandse invasiemacht 250.000 van ons volk en onze Joden heeft laten vermoorden, op democratische manier in het parlement toelaten... ja zelfs aan de macht kan laten komen.
Geert Wilders is een gevaar voor Nederland, net zo als Anton Mussert dat toen was en Pim Fortuyn een paar jaar geleden had kunnen worden. Door een moordaanslag echter worden je daden verheerlijkt en je ideeën vergroot. Als Hitler 8 november 1939 door een bomaanslag om het leven was gekomen in de Burgerbraukeller te München, zou hij waarschijnlijk de geschiedenis in zijn gegaan als de grootste Duitse staatsman aller tijden in plaats van het beest zoals men hem nu kent.

Ik denk dat Wilders deze keer zijn ware gezicht heeft laten zien, niet van een respectabel parlementslid maar van een volksmenner die alleen de onderbuikgevoelens van het plebs gebruikt om aan de macht te komen, zoals een "respectabele schilder annex oorlogsveteraan" dat in de jaren '20 en '30 in Duitsland probeerde en nog aan de macht kwam ook... de gevolgen zijn in de hele wereld maar vooral in Europa tot op de dag van vandaag voelbaar.

Dat een land zoals Nederland toestaat dat een man van dat kaliber op zo een manier te werk kan gaan zonder opgepakt te worden wegens discriminatie en prediken van haat, mogelijkerwijs tot het indirect oproepen tot moord... daarmee begeven we ons als land en volk op een hellend vlak. Deze moslims zijn hiernaar toe gehaald door onze (groot)vaders omdat zij het verduvelden gewoon handwerk te doen toen de economie in de jaren '60 en begin '70 erg goed liep. Nu het wat minder gaat moeten we hun natuurlijk hebben ? Zijn wij, Nederlanders, nu echt zo dom...? Zo.. xenofobisch ? Zijn die moedige jongens uit Canada, de VS, Frankrijk, Groot-Brittanie dan voor niets gesneuveld in de strijd tegen het fascisme? Hebben de slachtoffers, de Nederlandse soldaten en de verzetstrijders dan voor niets hun levens geofferd "op het altaar van de vrijheid"?

Als we nog enig verstand hebben, en van een volk als Nederlanders dat zichzelf zo nuchter en verstandig vind, moet men dat toch kunnen hopen.. slepen we Geert Wilders voor het gerecht en geven hem een lawsuit en een straf die hem nog zal lang zal heugen en generaties zwarthemden voor jaren intimideert. Want mensen zoals dat zijn grotere vijanden van Nederland dan een stompzinnige eenling als Mohammed B. ooit zal kunnen worden.