US Meltdown

My dear fellow Americans, ik - uw president - verzoek u allen om de volgende website te bezoeken: http://www.usdebtclock.org/.

Op het moment dat ik deze speech houd, benaderen wij het wettelijk vastgelegde schuldenplafond van zo'n 15.000 miljard dollar, ofwel 15 biljoen dollar, ofwel een één, een vijf en 12 nullen. Per hoofd van de bevolking hebben we een schuld van 45.000 dollar; per belastingbetaler is dat zelfs meer dan 130.000 dollar. Deze schuld kunnen wij niet inlossen zonder daarvoor maatregelen te nemen. En daar wil ik het met u over hebben.

Op korte termijn is het van belang dat de schuldenlimiet wordt verhoogd. Doen we dat niet, dan kunnen we onze verplichtingen niet nakomen. Komen we onze verplichtingen niet na, dan zijn the United States of America broke met als gevolg een wereldwijde financiële meltdown.

Om de schuldenlimiet te verhogen, dient een wet te worden aangepast. Om deze wet aan te passen, is een meerderheid in congress necessary. Zoals u weet, hebben de republikeinen een meerderheid in congress. De baas van de republikeinen, Boehner, heeft laten weten alleen te willen meewerken aan het tijdelijk verhogen van het schuldenplafond wanneer er geen belastingverhogingen voor de allerrijksten worden ingevoerd of - anders gezegd - wanneer de belastingvoordelen voor de allerrijksten worden gehandhaafd.

I'd like to point out dat de Republikeinen al decennialang, iedere keer dat zij aan de macht komen, alles op alles zetten om zichzelf en hun vrienden privileges te verschaffen. Onder het mom van individuele vrijheid en zo min mogelijk inmenging van de overheid, bewerkstelligen zij hun agenda van deregulation. Deregulation is niet, zoals de republikeinen willen doen geloven, in het voordeel van de gemiddelde Amerikaan. On the contrary, het bevordert het grenzeloos graaien en het weerhoudt de overheid om in te grijpen. Deregulation in de huidige vorm is voor the happy few. The happy few, zo'n 3 % onder ons, bezit inmiddels 35 % van alle bezittingen van het land. Dit zal nog schever groeien als het aan Boehner en de zijnen ligt.

Ik houd u voor dat mijn republikeinse voorganger George Bush als minister van financiën Hank Paulsen had benoemd. Paulsen was daarvoor topman van Goldman Sachs. In deze hoedanigheid heeft hij in kort tijdsbestek ca. 500 miljoen dollar aan het bedrijf onttrokken. Toen de financial crisis uitbrak, bedacht hij een noodpakket voor de banken die in de problemen waren gekomen. Het pakket was ongeveer 1400 keer groter dan zijn bonussen van de afgelopen jaren, namelijk 700 miljard dollar. Deze republikein is de personificatie van de stroming die willens en wetens de onderlagen van de bevolking dupeert ten behoeve van eigen gewin.

I want things to change maar de republikeinen zullen proberen een wig te drijven tussen u en mij.

Wanneer zij vinden dat het weer tijd wordt hun zakken te vullen, dan zullen zij uw stem trachten te winnen door eens in de 4 jaar plots erg tegen het homohuwelijk te zijn. Ook zal de troef van de ongeboren vrucht worden uitgespeeld net zoals zal worden benadrukt dat u het recht hebt een wapen in huis te houden omdat de overheid duidelijk niet in staat is u genoeg bescherming te bieden. Deze stellingen vinden hun oorsprong in het Christelijk geloof, God bless America, waarin u van hen moet blijven geloven. Believe me: het enige waar zij in geloven is geld - geld dat naar hen moet vloeien. 

Naar aanleiding van deze speech zullen de republikeinen mij weer uitmaken voor communist. Of voor Islamist. Of ze verzinnen nog wat anders. Maar bedenk hoe het zit: de financiële elite heeft geen cent voor u over. Zij laten u uit uw huis zetten. Zij laten u opdraaien voor de staatsschuld die mede is ontstaan doordat zij hun zakken hebben gevuld. Zij trekken de banken leeg. U moet de tekorten weer zuiveren. Het terugdraaien van belastingvoordelen voor de allerrijksten, in een land met de meeste miljardairs, wordt slechts door de belanghebbenden afgezet als een communistische daad. Stand up! A call for action! Doorzie de scam en laat mensen die meer verdienen dan 250.000 dollar ook bijdragen. Dat is stap 1. Stap 2 is om de mensen die markten moedwillig kapot hebben gemaakt om zelf een 6de auto en 4de mansion te kopen te belasten voor 50 % van hun bezit. I'm proud to be an American where at least I know I'm free; laat dit voor iedereen opgaan!

Yes we can.

God bless the USA