Nekschot & klagende moslims

Aan: Danny


Van: Stefan

Betreft: Klagende Moslims

 

Beste Danny,

Ik schrijf je een korte mail, omdat ik al mijn woorden nu op een weegschaal leg. Voor je het weet beledig ik een bevolkingsgroep en word ik van mijn bed gelicht en dertig uur in een smerige politiecel opgesloten. Want in zo’n samenleving leven we nu: vrijheid van meningsuiting is geen reet meer waard. Als ik bijvoorbeeld zeg dat moslims stinken, kwets ik een hele bevolkingsgroep en kan én zal het Openbaar Ministerie mij aanklagen. Dit was een voorbeeld hè, om misverstanden te voorkomen, Moslims stinken niet. Alleen dan die moslim die naast me zat in het vliegtuig van Lissabon naar Amsterdam. Die stonk uit z’n bek en dan duurt 3 uur vliegen lang als hij de hele tijd over me heenbuigt om uit het raampje te kunnen kijken. Maar dit was een uitzondering natuurlijk. Christenen stinken ook weleens.

Kijk, dat een imam aangifte doet snap ik nog wel. Nederlanders kunnen ook aangifte doen tegen haatzaaiende imams omdat ze roepen dat je homo’s met het hoofd naar beneden van een dak moet gooien of dat Ayaan Hirsi Ali kanker op haar tong moet krijgen. Wat ik alleen niet snap is dat de imams vrijuit gaan en dat een cartoonist drie jaar na dato wordt opgepakt en vastgezet. Acht cartoons uit 2007 bleken dus te ver te gaan. Zijn cartoons daar niet voor bedoeld denk ik dan! Het is geen Suske & Wiske. Het is een cartoon met een statement. En je hoeft dat niet leuk te vinden en je mag er ook aangifte tegen doen, maar het is vreemd dat het Openbaar Ministerie vervolgens overgaat tot arrestatie. Ik kan me niet herinneren dat haatzaaiende imams van hun bed zijn gelicht en dertig uur lang in een cel zijn gesmeten.
Het ergste is nog wel dat Hirsh Balin zegt dat ze nu pas tot arrestatie zijn overgegaan omdat ze drie jaar lang hebben gezocht naar de persoon achter deze cartoonist, genaamd Gregorius Nekschot. Terwijl één sommatie naar de provider genoeg was geweest zijn gegevens op te vragen. Sterker nog, Nekschot zegt dat hij gewoon bereid was te praten met justitie. Waarom dan toch dit machtsvertoon waarbij ook nog eens intimiderend werd gesteld dat hij nu lekker zijn anonimiteit kwijt is. Nekschot, die al publiceerde toen Theo van Gogh nog een gezonde roker was, vreest nu voor zijn leven. En terecht, we weten dat Van Goghs keel werd doorgesneden om ongenuanceerde stellingen en grappen en dat radicalen onlangs de doodstraf eisten tegen een schooljuf die een beer Mohammed had genoemd.

Waarschijnlijk is het OM gewoon gefrustreerd omdat ze Wilders niet kunnen of durven op te pakken, daar lopen immers ook al een paar honderd aanklachten tegen. Dus dan maar een anonieme cartoonist oppakken en die net zoals ze bij Sadam Hoessein deden presenteren als: We Got Him. Nou, chapeau chapeau. We zullen hem leren, die haatzaaiende cartoonist. En intussen wordt Nederland steeds debieler. In Almere hebben moslims geklaagd dat bouwvakkers in korte broeken en T-shirts werkten, of ze zich fatsoenlijk konden aankleden. Buiten was het dertig graden, met op de bouw een gevoelstemperatuur van veertig, maar de heren moesten van de uitvoerder allemaal weer een lange broek dragen. Want moslims hadden geklaagd.

En iedereen buigt voor klagende moslims. Zodra moslims klagen over spaarvarkentjes kun je ze niet meer krijgen bij de Fortis als je een kinderrekening opent. En als er drie Marokkanen zich doodrijden tijdens levensgevaarlijke drugsrunpraktijken dan wordt het doodgezwegen dat het om Marokkanen gaat. Terwijl iedereen wéét dat het om Marokkanen gaat. Maar ja, de families hebben geklaagd en dus noemen  we ze niet. Terwijl ik denk, als je met honderdzestig door de binnenstad van Maastricht scheurt om toeristen te snijden en klem te rijden zodat je ze drugs kunt verkopen, dan verdien je het ook niet om normaal te worden behandeld. Bovendien, burgemeester Leers klaagt al jaren over de coffeeshops in de binnenstad, maar hij mag ze niet verplaatsen naar de rand van zíjn stad. Hoezo meten met twee maten? De ene klacht is belangrijker dan de andere?
Je snapt dat ik mijn buik heb van klagende moslims. Nee, laat ik het anders zeggen. Ik heb mijn buik vol van Nederlanders die zonder morren gehoor geven aan klagende moslims. Klagen mag, in onze rechtsstaat is het fijn dat je mag klagen, in China en Birma bijvoorbeeld kun je klagen maar dan blijft het bij die ene keer, hier mag je klagen en aangifte doen en zeiken en zuigen. Prima. Maar kunnen al die Nederlanders en de Nederlandse regering voorop eens stoppen met direct op tilt slaan als er een moslimklacht binnenkomt. Een beetje nuance en gezond verstand gebruiken zou welkom zijn.

Ik heb overigens overwogen een klacht in te zenden over dit probleem. Maar ja, ik ben een Nederlander dus heb niet de illusie dat er naar mij wordt geluisterd. Misschien moet ik me maar laten bekeren tot moslim.