Carnaval met Joran van der Sloot

Aan:Danny
Van: SunChaser

Betreft: Carnaval met Joran van der Sloot

Alaaf. En hoe leeft carnaval in Zwolle? Hier in Leiden gelukkig niet. Helaas ben ik er niet aan ontkomen. Je weet dat ik vorige week in Maastricht was, nou, daar ademen ze Carnaval. Die Limbo’s draaien alleen maar die dweilorkestmuziek, sterker nog, ze zingen het gewoon op straat. Feestwinkels zijn al weken van te voren uitverkocht en ze drinken zich al maanden in. Dat doen ze met speciale zittingen, nee geen stoelen, maar bijeenkomsten waar Prins Carnaval en zijn onderdanen dronken worden en praten over het neuken van Dansmariekes. Hoewel ik nu ook in de war ben met een conference van Theo Maassen.

Over Maassen gesproken, grappig dat iemand die op het podium zo enorm aan het woord is zich niet fijn voelt in de publiciteit. Hij moest afgelopen weken flink aan de slag om zijn films ‘TBS’ te promoten, maar van harte ging dat niet. En nee, dat was niet alleen voor onze camera, maar voor elke camera. Hij gaat liever op in de anonimiteit blijkbaar. Dus zal hij zich als Eindhovenaar ongetwijfeld heerlijk voelen tijdens dit weekend van Carnaval. Lekker verkleed als een debiel aan het zuipen en neuken slaan. Wist jij dat er in Limburg en Brabant ná carnaval meer scheidingen worden aangevraagd dan na kerst? Omdat mensen 5 dagen ongeremd zuipen en vreemdgaan. En ja, de kater komt later.

Zelf snap ik dat niet. Als je dan toch vijf dagen ongeremd de mongool uithangt, spreek dan af dat alles geoorloofd is, omdat je toch niet jezelf bent. It wasn’t me, het was de cliniclown in mij. Alaaf.
Het is trouwens geweldig dat die Limbo’s elke keer weer hun carnaval verdedigen onder het mom van: ‘Jullie Hollanders snappen het toch niet, het gaat niet om zuipen en neuken, het gaat om jezelf kunnen zijn met vrienden.’ Nou, ik weet niet hoe het met jou zit, ik kan mezelf zijn zonder met te verkleden als Bokito of een Geert Wilderspruik op te zetten. Het enige voordeel is dat niemand je herkent, of achteraf nog weet wie je was.

Hoe zou t overigens nu zijn met onze Joran? Joran van der Sloot zou het liefst een Bokitomasker én een Geert Wilderspruik opzetten om maar niet herkend te worden. Volg jij de hype een beetje? Ik lees echt alles wat los en vastzit over de zaak. Ik ben echt een ramptoerist wat dat betreft. Ik wil dat programma zien, ik wil de beelden zien, ik wil Joran tegenkomen en hem dan filmen. Ik vind het geweldig dat de media zich stort op iets dat nog niemand heeft gezien. Iedereen wil kruimels meepikken, ik ook. Kom maar op, ik lik het bord af dat Nova, Pauw & Witteman en SBS in de vaatwasser zetten.

Het zit gewoon in de mensen, ramptoerist zijn. Bij 9/11 kreeg ik geen genoeg van beelden van het instortende WTC, bij Britney denk ik elke keer weer, heeft ze horizontaal of verticaal gesneden en nu bij Joran denk ik: wat als De Vries morgen gewoon het lichaam van Natalee in zijn studio heeft en live autopsie gaat doen. Maar goed ik draaf door. Ook ik moet afwachten tot vanavond. Maar één ding weet ik wel, als ik carnaval gevierd zou hebben was ik thuisgebleven voor Peter en Joran. Kom maar op met de ontknoping. Het bier staat koud en de kip in de oven. Alaaf!

PS: Wel zielig voor Johan Vlemmix. Had hij een rel te pakken met zijn Bussie vol met Polen en nu overschaduwt Joran zijn 15 minuten van roem.