Over Sint, schandknapen en flamenco..

Waarom die gemijterde pedo met zijn zwarte schandknapen nog steeds getolereerd worden in dit land is mij een groot raadsel.
Ik bedoel; de verhalen van toenemend pedogeweld nemen toch hand over hand toe? Er schijnen zelfs reisorganisaties te bestaan die pedo's als doelgroep hebben.
Waar andere reisbureaus reisjes naar de zon organiseren, kun je nu ook reisjes naar de kids boeken. Thailand schijnt populair te zijn in die kringen. Vooral de groepsreizen waar ervaringen en tips kunnen worden uitgewisseld zijn zeer in trek.
Dat er zelfs bijna een politieke pedopartij in dit land kon doordringen, zegt in dit verband wel genoeg.

Ja, vroeger bestonden die reisjes nog niet en had de pedo nog een Sint nodig om aan zijn trekken te komen. Tabberd aan, mijter op je pan, staf in je hand en klaar is Kees. Niemand die je herkent. Laat de kleine maar komen. "Piet? Zet jij kleine Manus even op mijn schoot? Dan zal ik hem even voorlezen wat hij allemaal fout heeft gedaan dit jaar. Blijf even rustig zitten, Manus. Sint is nog niet klaar, ja!"
Voor pedo's is de Sinterklaastijd het hoogtepunt van het jaar. God alleen weet hoeveel van die geilaards er op 5 december verkleed op uit trekken om aan hun trekken te komen.

Niet alle Sinten zijn pedo. Dat moet even gezegd. Daar kwam ik achter op zesjarige leeftijd, toen ik definitief mijn rotsvaste geloof in de Sint en de rest van de wereld verloor. Ik moest wat koffie halen bij een tante drie straten verderop. Per ongeluk keek ik bij de buren door de kier van een gordijn naar binnen en zag daar een half aangeklede Sint op mijn buurmeisje raggen. Oké, hij zag er een stuk jonger uit met die baard op zijn rug geschoven terwijl zijn witte pruik onder het hoofd van mijn buurmeisje lag. En zijn rode tabberd, tot aan zijn navel opgetrokken, stond meteen een stuk aangekleder, maar ik heb jaren nodig gehad om dit trauma te verwerken.
Dat mijn buurmeisje achteraf gezien zestien was pleit enigszins voor de geaardheid van deze Sint, maar wat had ik daaraan? Niets toch? Ik was op slag volwassen.
Als ik dan ook nog vertel dat ik duidelijk kon waarnemen dat alle aanwezige zwarte schandknapen met elkaar in de weer waren en dat alles zwart was behalve een heel klein lichaamsgedeelte van 'de knapen', en dat bovendien een gedeelte van deze 'knapen' meiden bleken te zijn, vul de rest dan maar in.
Hoe moest ik toen op zes jarige leeftijd weten dat er ook vrouwelijke Pieten bestonden en dat ze onderling behoorlijk goed met elkaar op konden schieten?

Uiteraard rende ik huilend naar huis en wist mijn vader mee te krijgen. Ook hij gluurde door de gordijnen naar binnen en ik zie nog de acuut losbarstende zweetdruppels op zijn voorhoofd.
"Zie je wel, pa! Zie je wel?" riep ik. "Geloof je me nou?"
Met zijn mond half openhangend keek hij mij aan: "Eh.. Sid... dit is niet wat het lijkt," stamelde hij verward. "De Sint en de Pieten zijn gewoon aan het oefenen. Ze studeren een Spaanse volksdans in. Flamenco heet dat geloof ik..."