Knevelisme

Dinsdagavond kijk ik altijd naar "Het Elfde Uur". Geestig programma van de Evangelische Omroep. Een talkshow onder leiding van de rechterhand van God, de weledele Andries Knevel, de aanstichter en grondlegger van het Knevelisme. Amusant om te zien hoe deze vleesgeworden achterneef van God zijn gasten verhoort.

Met wapperde handen stelt hij vragen om vervolgens niet de antwoorden af te wachten. Want die weet hij al. Hij staat in directe verbinding met zijn oudoom daarboven dus dan weet je het wel weer.

Op het moment dat de gast zijn mond opendoet om een begin van een antwoord te formulieren, is hij al weer twee vragen achter want Knevel formuleert uit de losse pols al zijn derde vraag..
Als er nog geen ADHD had bestaan dan zou Knevel het wel hebben uitgevonden. Soms glipt er wel eens een gast tussendoor die nergens in gelooft. Dat vindt Knevel niet geestig waardoor hij tijdens de hele ondervraging met gefronste wenkbrauwen verontwaardigd zit te pruilen.
Je ziet hem gewoon denken dat hij na de uitzending eens flink de bezem zal halen door het redactieteam dat deze van God los zijnde gruwel Gods door de mazen van het evangelische psalmendrab liet zwemmen.

Nou, die jongens kunnen hun hart vasthouden want dat wordt een paar uurtjes extra zweten op de zondagschool voor moeilijk in het gareel te houden bijbelfanaten.
Nee, liever heeft hij een gelijkgestemde bijbelvreter op bezoek. Dan kunnen ze even lekker ouwehoeren over de voor en nadelen van psalm 45 gedeeld door 39. En met name wat die psalm voor effect heeft op de kerkgang tijdens een hoosbui bij windkracht 12.

Het gerucht gaat dat Andries Knevel door onze inlichtingendienst de AIVD werd geschaduwd. Op zichzelf niet onterecht in aanmerking genomen dat Knevel terroristische trekjes vertoont waar het gaat om zuiverheid in de leer. Ik bedoel maar, het is toch op z’n minst verdacht dat hij er stellig van overtuigd is dat alleen leden van zijn reli club het eeuwige leven ontvangen?
Niet dat ik zit te wachten op een eeuwig leven en zeker niet als ik dan ook nog het eeuwige risico loop hem tegen het evangelische lijf te lopen, maar wie denkt hij wel dat hij is met zo’n abjecte bewering?

Wat mij betreft verdient het Knevelisme, in de persoon van A.Knevel, "the reli on the rocks trofee".
Geen idee wat dat is maar wat eeuwig samen zijn met Den Here is, heeft ook nog niemand behoorlijk aan mij uit kunnen leggen.