FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 december 2023

Boze Palestijnen protesteren tegen Hamas

Na de dood van een tiener protesteerden boze Palestijnen tegen het militante islamitische Hamas in het zuiden van de Gazastrook. Ooggetuigen maakten zondag melding van onrust in de grensplaats Rafah, waarbij tientallen mensen betrokken waren.

De beschuldiging is dat gewapende Hamas-leden op een groep jonge Palestijnse mannen hadden geschoten die zonder toestemming humanitaire hulpgoederen wilden meenemen in het grensgebied met Egypte. Een tiener werd hierbij gedood en andere mensen raakten gewond.

Tijdens de protesten werd naar verluidt een Hamas-politiebureau in brand gestoken.

De humanitaire situatie in de Gazastrook wordt momenteel als rampzalig gezien. Er wordt geplunderd en er is complete chaos tijdens de distributie van hulpgoederen.

Er zijn meerdere ooggetuigenverslagen dat gewapende Hamas-leden de controle over de hulpleveringen overnemen. Israël gaat ervan uit dat deze goederen ook bedoeld zijn voor terroristen die zich schuilhouden in het ondergrondse tunnelsysteem.

Duizenden migranten gaan in karavaan richting VS

In het zuiden van Mexico zijn enkele duizenden mensen samengekomen om noordwaarts richting de VS te vluchten.

Volgens de krant 'Milenio', komen de migranten voornamelijk uit landen als Venezuela, Honduras, El Salvador, Guatemala, Nicaragua en Haïti. Ze beschuldigen de Mexicaanse immigratieautoriteiten van passiviteit bij het verwerken van hun aanvragen.

Mensen uit Zuid- en Midden-Amerika proberen herhaaldelijk via Mexico naar de Verenigde Staten te komen. Ze ontvluchten de armoede, het geweld of de politieke crises in hun thuisland. Migranten in de regio vormen al jaren vaak groepen of karavanen om zichzelf te beschermen tegen geweld en deportatie.

Snowboarders gaan tekeer in halfpipe en op big air, World Cup-podium Vermaat

Voor 's werelds meest kunstzinnige snowboarders is het World Cup-seizoen op de freestyleonderdelen in volle gang. Het big air-seizoen is inmiddels zelfs alweer achter de rug, en het seizoen in de halfpipe is volle bak bezig met wedstrijden in China en de Verenigde Staten.

Beijing big air, mannen
Voor het eerst sinds hij olympisch goud won op de big air en zilver op de slopestyle keerde thuisheld Su Yiming terug in het World Cup-circuit, met succes: een switch back 1800 melon grab en een back 1980 indy leverden hem in totaal 184,50 punten en de winst op, voor de Japanners Ryoma Kimata (180,75) en Kira Kimura (175,75). Niek van der Velden en Sam Vermaat besloten de kwalificaties als 19e en 23e.

Beijing big air, vrouwen
De koningin van de big air, de Oostenrijkse Anna Gasser, deed haar naam weer eens eer aan op de plek waar ze bijna twee jaar geleden olympisch goud won. Met een cab double 1260 melon grab in haar tweede sprong en een back double 1080 melon grab in sprong drie pakte ze met totaal 174,00 punten de winst, voor de Australische Tess Coady (171,00) en Miyabi Onitsuka uit Japan (170,50). Romy van Vreden eindigde in de kwalificaties als tiende.

Secret Garden halfpipe, mannen
De Australiër Scotty James legde een heerlijke eerste run neer in de pipe en met 91,25 punten zou dat uiteindelijk de winnende run zijn. Ruka Hirano uit Japan kwam er met 88,25 punten in run twee het dichtst bij in de buurt, de Zuid-Koreaanse tiener Lee Chae-un werd met 87,50 punten in zijn derde run derde.

Secret Garden halfpipe, vrouwen
Het werd een Chinees feestje voor eigen publiek en wel dankzij twee veteranes: Cai Xuetong scoorde in haar derde en laatste run de winnende 93,25 punten, landgenote Liu Jiayu werd met 85,75 punten tweede. De derde plek ging naar de Amerikaanse Maddie Mastro, die in run één tot 85,50 punten kwam.

Edmonton big air, mannen
De jonge Japanner Taiga Hasegawa was in de finale de sterkste: een cab 1800 indy en een front 1800 indy leverden hem bij elkaar 181,00 punten op. Plek twee ging met 177,25 punten naar Su Yiming, voor de teruggekeerde Amerikaan Red Gerard en zijn 176,00 punten. Van der Velden haalde de finale en werd achtste, Vermaat bleef met plek achttien in de halve finales steken.

Edmonton big air, vrouwen
De Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski-Synnott was er in Beijing niet bij, maar in Edmonton wel en de winnares van olympisch zilver op de big air - en goud op de slopestyle - trok de trukendoos open: een switch back 1260 tailgrab en een back double 1080 leverden haar met 183,25 punten de winst op. Plek twee ging naar de Britse tiener Mia Brookes met 167,00 punten, voor de 159,25 punten van Gasser.

Copper Mountain big air, mannen
Hiroaki Kunitake wist zijn eerste World Cup-zege te boeken, met een switch front 1800 weddle to tailgrab en een front quad 1800 weddle grab verzamelde de Japanner 181,25 punten. Plek twee was zowaar voor Sam Vermaat: met 169,50 punten pakte de Nederlander zijn eerste World Cup-podium, vlak voor Gerard (169,25) - Van der Velden werd achttiende. De eindzege in de World Cup ging naar Kira Kimura, voor Su Yiming en Hasegawa.

Copper Mountain big air, vrouwen
De winst was voor de Japanse Kokomo Murase, die opende met een switch front triple 1260 indy en die vervolgens als eerste vrouw ooit een back triple 1440 weddle grab liet zien in een wedstrijd. Ze werd dik beloond met een bijna perfecte score van 197,00 punten en voor voor landgenote Mari Fukada (174,00) en Brookes (155,75). Het was gelijk alweer de laatste World Cup van het big air-seizoen en de eindzege was voor Brookes, die consistent scoorde - Murase won wel twee keer, de andere twee keer was ze er niet bij, terwijl ook Gasser en Sadowski-Synnott niet elke wedstrijd sprongen.

Copper Mountain halfpipe, mannen
Het Japanse fenomeen Ayumu Hirano zag zijn eerste twee runs mislukken, maar run drie was prachtig en leverde hem 91,00 punten én de winst op. Lee Chae-un werd met 80,00 punten op ruime afstand tweede, het podium werd gecompleteerd door de Japanner Yuto Totsuka en diens 78,00 punten.

Copper Mountain halfpipe, vrouwen
De pas 15-jarige Zuid-Koreaanse sensatie Choi Ga-on was in maart 2022 al met afstand de jongste deelneemster aan het WK junioren, waar ze het goud pakte, en nu mag ze ook eindelijk starten in de World Cup. Dat ging gelijk geweldig: met 92,75 punten in run twee pakte ze direct de winst. De Japanse Mitsuki Ono werd met 90,00 punten tweede, voor de 88,25 punten die de Amerikaanse Maddie Mastro in run drie wist te pakken.

Meer gemeenten willen vuurwerklol afpakken

Steeds meer gemeenten willen burgers treiteren door nóg maar weer iets leuks te verbieden, want lol hebben anno 2023 moeten we niet willen met z'n allen. Een recente enquête van het ANP wijst uit dat meer dan vijftig van de tweehonderd ondervraagde gemeenten nu voorstander zijn van een verbod, een toename van ongeveer twintig gemeenten.

Vele gemeenten, zoals Leiden en Goeree-Overflakkee, benadrukken dat een nationaal verbod makkelijker te handhaven zou zijn dan lokale verboden. Ze stellen dat individuele verboden in gemeenten leiden tot onuitvoerbare situaties en een 'waterbedeffect', waarbij het - door hun bestempeld tot - 'vuurwerkprobleem' zich verplaatst naar omliggende gemeenten die hun inwoners nog wel een pleziertje gunnen.

Gemeenten als Drechterland en Terneuzen uiten hun zorgen over de huidige situatie. Zolang het kopen en bezitten van consumentenvuurwerk legaal is, blijft handhaving een grote uitdaging. Voorne aan Zee ziet een landelijk verbod als de enige oplossing om zowel de vuurwerkschade als de kosten te beperken. Ook wordt geopperd dat een verbod niet alleen voor het afsteken, maar ook voor de aankoop en het bezit van vuurwerk zou moeten gelden.

Burgemeesters zoals Daan Prevoo van Valkenburg en Victor Molkenboer van Woerden pleiten voor alternatieven zoals georganiseerde vuurwerkshows. Deze zouden niet alleen veiliger zijn, maar ook minder overlast en milieuschade veroorzaken. Grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, evenals kleinere gemeenten, sluiten zich aan bij de oproep voor een landelijk verbod.

Hoe men wil handhaven als per gemeente duizenden mensen hun over de grens gehaalde vuurwerk alsnog afsteken blijft even de vraag. De pakkans lijkt vrijwel nihil, ook bij een landelijk verbod. Daarbij zou het gebruik van illegaal vuurwerk sterk toenemen. Ook zullen vuurwerkshows bij lange na niet door iedereen kunnen worden bijgewoond.

Vuurwerkverbod (Foto: Midjourney)
Vuurwerkverbod (Foto: Midjourney)

Ongeval met dodelijke afloop bij Waalwijk

Bij een eenzijdig ongeval is vannacht een passagier van een auto overleden. De mogelijke bestuurder is aangehouden.

Op zondag 24 december 2024 om 4.10 uur kwam de melding binnen bij de hulpdiensten dat er op de toerit naar de A59 vanaf de Hoogeindse Rondweg een auto van de weg was geraakt en in de sloot lag. Politie, ambulance en brandweer rukten massaal uit.

Slachtoffer
Ter plaatse lag een auto in de sloot, onder de auto lag nog een persoon die overleden was. De bestuurder was gevlucht. Drie andere inzittenden stonden op de kant.

Onderzoek
Als eerste werd een zoektocht gestart naar de verdachte die gevlucht was. Korte tijd later werd een man 28-jarige man uit Polen zonder bekende vaste woon- of verblijfplaats in Nederland aangehouden die nat was en onder de modder zat. Hij wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval, het veroorzaken van een dodelijke aanrijding en het rijden zonder rijbewijs. De eerste indicatieve test wees uit dat de man ook nog onder invloed was van verdovende middelen.

Het team Verkeer is een onderzoek gestart naar de toedracht van dit incident waar verder, voor zover men nu weet, geen andere voertuigen bij betrokken waren. De familie van het slachtoffer is nog niet in kennis gesteld.

15.000 arrestaties bij grote antidrugsactie Sri Lanka, kritiek van mensenrechtenactivisten

Volgens de politie zijn bijna 15.000 mensen gearresteerd bij een grootschalige antidrugsoperatie in Sri Lanka.

Samen met het leger werden gedurende een week invallen uitgevoerd, aldus een verklaring. Ongeveer 1.100 verslaafden werden naar rehabilitatiecentra van het leger gebracht. Volgens de informatie werd ongeveer 440 kilo drugs in beslag genomen.

De grootschalige operatie wordt bekritiseerd door mensenrechtenactivisten in Sri Lanka. Er waren geen huiszoekingsbevelen en geen bewijzen. De controles waren alleen gericht op arme gebieden, individuele consumenten en dealers. Activisten beschuldigden de politie ervan grote drugshandelaren te ontzien.

Drugsverslaving en -handel komen veel voor in Sri Lanka, hoewel drugscriminelen in het Aziatische land met de doodstraf kunnen worden bestraft.

Israëlisch leger breidt zijn operaties in de Gazastrook uit

Het Israëlische leger zegt dat het zijn grondoperaties in de Gazastrook uitbreidt. Legerwoordvoerder Hagari zei dat de troepen betrokken waren bij “complexe veldslagen in dichtbevolkte gebieden” en zouden oprukken naar verdere bolwerken van de militante islamistische Hamas.

Het gaat nog steeds om het opsporen en vernietigen van tunnelsystemen en het veiligstellen of vernietigen van omvangrijk terroristisch wapenmateriaal. De komende dagen zullen de capaciteiten van de divisie die strijdt in de zuidelijke stad Chan Yunis verder worden uitgebreid. Het zei ook dat de grondtroepen van Israël tot nu toe ongeveer 30.000 explosieven van Hamas hebben vernietigd of in beslag genomen, waaronder antitankraketten en raketten.

'Gymnasten op de ski's' trappen World Cup-seizoen af met acrobatische finales

Niet alleen de alpineskiërs, langlaufers en schaatsers zijn op de sneeuw en het ijs bezig aan hun World Cup-seizoen, ook de gymnasten op de ski's zijn volop bezig: de freestyleskiërs op de aerials hebben inmiddels hun eerste twee World Cups achter de rug, eerst in het Finse Ruka en daarna in Changchun in China.

Ruka, vrouwen
De Canadese Marion Thenault was in de eerste wedstrijd van het seizoen in de finale duidelijk de beste: haar back-full-double-full leverde haar een mooie 99,05 punten op, ruimschoots meer dan de 88,47 punten die de Australische Danielle Scott voor haar back-double-full-full kreeg. Het podium werd gecompleteerd door de Kazachse Zhanbota Aldabergenova met 77,43 punten voor haar back-lay-full.

Ruka, mannen
China had twee mannen in de grote finale en één van hen wist de winst te pakken: Qi Guangpu scoorde voor zijn fraaie back-full-double-full-full 119,91 punten en dat was nét genoeg om de Zwitser Pirmin Werner te verslaan. Werner kreeg 119,00 punten voor zijn back-double-full-full-double-full, terwijl de Oekraïner Dmytro Kotovskyi met een back-full-tuck-full-full 117,00 punten en plek drie kreeg toebedeeld.

Changchun, vrouwen
Ze had nog maar één keer gewonnen in de World Cup, maar voor de Amerikaanse Winter Vinecki kwam daar een tweede zege bij: haar back-lay-full-full werd met 94,25 punten beloond. De tweede plek was voor een van de drie thuisfavorietes in de finale, Kong Fanyu, die 81,42 punten kreeg voor haar back-double-full-full. Peel voerde dezelfde sprong uit als Vinecki, maar landde erg moeizaam en moest het met 80,96 punten doen met plek drie.

Changchun, mannen
Dit keer pakte Werner wél de overwinning: net als de Amerikaan Christopher Lillis sprong hij een fraaie back-double-full-full-full, maar de net iets betere landing van Werner gaf de doorslag met 122,62 punten tegen 122,17 voor Lillis. Voor eigen publiek ging Li Tianma er met de derde plek vandoor met 121,68 punten voor zijn back-full-double-full-full.

Changchun, gemengde teams
De Amerikaanse ploeg bleek het sterkst in de finale: Vinecki, Lillis en Quinn Dehlinger scoorden 347,85 punten en bleven daarmee ruim voor de twee Chinese ploegen. Chen Meiting, Wang Xindi en Li Tianma werden met 316,63 punten tweede, voor China-1 met Kong Fanyu, Zhang Yifan en Qi Guangpu (287,07).

Random Pics van de Dag #1137

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

FOK! Wat een weer: natte kerst

herfstbanner

Goede morgen!

Allereerst: om een reactie te geven over een special of jaaroverzictht; ik heb hier noch tijd, noch energie voor weten te vinden. Maar gelukkig was daar user Frutsel, die een heel mooi overzicht heeft gemaakt over wat er in 2023 speelde en waar dat speelde. Dit kan je allemaal hier teruglezen:

WKN Jaaroverzicht 2023

En voor het weer op dit moment in Nederland raadplegen wij het KNMI:

Vanochtend is het bewolkt en valt af en toe regen of motregen. In het noordwesten blijft het overwegend droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Vanmiddag is het bewolkt en zijn er overal perioden met regen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 12°C. De vlagerige wind komt uit het zuidwesten en is boven land (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6, op het IJsselmeer hard en langs de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8.

Vanavond blijft het bewolkt. De regen trekt geleidelijk naar het zuiden maar in het noorden kan later wel weer een bui voorkomen. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6, aan de kust en op het IJsselmeer hard en eerst nog mogelijk stormachtig, windkracht 7 tot 8.

Vannacht is het in het noorden droog, in het midden en zuiden regent het af en toe. In het noorden koelt het af naar ongeveer 8°C, in het midden en zuiden blijft het met ca. 11°C erg zacht. De westenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Tot morgen!

                   

 Geen witte, maar natte kerst (Foto: Pixabay)
Geen witte, maar natte kerst (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Taiwan meldt schending luchtruim door acht Chinese straaljagers

Volgens een verklaring van het Taiwanese ministerie van Defensie zijn acht Chinese straaljagers en één ballon de afgelopen 24 uur over de middenlijn van de Straat van Taiwan gevlogen. De middenlijn dient als onofficiële grens tussen de twee partijen, maar wordt regelmatig overschreden door Chinese vliegtuigen.

Het democratisch geregeerde Taiwan, dat China beschouwt als een afgescheiden provincie en zijn eigen grondgebied, wijst al vier jaar lang regelmatig op Chinese militaire patrouilles en oefeningen uit in de buurt van het eiland. Op 13 januari wordt in Taiwan een nieuwe president gekozen. De betrekkingen met China zijn een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne.

China heeft in het verleden zijn militaire activiteiten in de directe omgeving van Taiwan gerechtvaardigd als maatregelen om “samenspanning” tussen Taiwanese separatisten en de Verenigde Staten te voorkomen. Dat moet de territoriale eenheid van China beschermen. De Taiwanese regering wijst de soevereiniteitsclaims van Peking af. Alleen de eilandbevolking kan over hun eigen toekomst beslissen.

De Chinese president Xi Jinping vertelde de Amerikaanse president Joe Biden tijdens de recente top in San Francisco dat Peking Taiwan zou herenigen met het vasteland van China. Alleen de timing is nog niet bepaald, meldden Amerikaanse functionarissen donderdag volgens NBC News. Xi vertelde Biden eerder tijdens een groepsbijeenkomst in november, bijgewoond door tal van Amerikaanse en Chinese functionarissen, dat China idealiter Taiwan op vreedzame wijze zou willen innemen, aldus de functionarissen.

Het Chinese staatshoofd zou ook hebben verwezen naar publieke voorspellingen van Amerikaanse militaire functionarissen. Ze hadden voorspeld dat Xi Taiwan in 2025 of 2027 wilde innemen. Hij legde Biden uit dat deze voorspellingen verkeerd waren omdat er nog geen tijdsbestek was. Zo omschrijven twee huidige en één voormalige functionaris het, die zeggen over de inhoud van de bijeenkomst te zijn geïnformeerd.

De dreigende acties van de Volksrepubliek jegens Taiwan namen in 2023 toe - in april oefende het Chinese leger een grote manoeuvre om het eiland te omsingelen. De VS steunen de onafhankelijkheid van Taiwan niet, maar wijzen een gewelddadige inlijving door China af.

Israël stuurt hond met camera Hamas-tunnels in

Het Israëlische leger heeft nieuwe beelden vrijgegeven van wat het beweert Hamas-tunnels in Gaza te zijn. Volgens de Israëlische strijdkrachten tonen de beelden een hond van de K-9-eenheid in tunnels onder het Issa-gebied.

Luchtbeelden lieten volgens Israël aanvallen zien op een gebied waar de tunnels zich bevonden. Het leger zou “de belangrijke en strategische ondergrondse tunnelroute van Hamas hebben vernietigd”.

Verkeerspolitie achtervolgt een gevaarlijke Golf-bestuurder

Veel te hard rijden, kleven, rechts inhalen. De verkeerspolitie ziet een Golf waarvan de bestuurder zich asociaal gedraagt op de Amersfoortseweg bij Zeist. Ze besluiten hem aan de kant te zetten. De bestuurder blijkt net 4 maanden zijn rijbewijs te hebben, dat mag hij dus weer inleveren. Daarnaast krijgt hij nog enkele boetes en wordt aangemeld bij het CBR voor een verkeerscursus.

Wegverkeer en buren belangrijkste bron voor hinder en slaapverstoring

Het RIVM onderzoekt elk jaar hoe mensen hun woonomgeving beleven. Er wordt gekeken naar ernstige hinder of verstoring van slaap door bijvoorbeeld geluid of trillingen. Maar ook hinder van geur of bezorgdheid om de luchtkwaliteit komen in dit onderzoek aan bod.

De belangrijkste geluidbronnen voor hinder en slaapverstoring blijven ook in 2022 wegverkeer en buren, bleek uit ons onderzoek. De hinder van bedrijven en het spoor is in vergelijking met 2020 weer toegenomen.

Belangrijkste bevindingen
In 2022 hadden mensen nog steeds vooral ernstige hinder van bronnen vlakbij hun woning. Bijvoorbeeld van wegverkeer, buren en bouw- en sloopactiviteiten.

Geluid: wegverkeer en buren
Voor geluid en trillingen blijven wegverkeer en buren zowel overdag als in de nacht, de belangrijkste bronnen van hinder en slaapverstoring. Voor wegen geldt dit het meest in de bebouwde kom (tot max 50km).

Geur: houtstook
Wat geurhinder betreft is houtstook in 2022 de belangrijkste bron. Het gaat dan om open haarden en allesbranders (binnen) en om barbecue en vuurkorven (buiten). In 2020 en 2021 veroorzaakten buren de meeste geurhinder.

Bezorgdheid: luchtkwaliteit
De belangrijkste bron van bezorgdheid blijft wonen bij een risicovol bedrijf of industrie. Bezorgdheid over de gezondheid betreft al sinds 2019 in de meeste gevallen de luchtkwaliteit rondom het eigen huis.

Darter Veenstra vernedert Huybrechts op WK, Van Peer ook naar derde ronde

In het Londense Alexandra Palace is zaterdag de eerste fase van het wereldkampioenschap darts afgesloten. Na negen dagen darts zijn alle eerste- en tweederondepartijen nu voorbij en kan de kerstpauze beginnen. Woensdag gaat het toernooi door met de derde ronde, die duurt tot en met vrijdagavond.

De dag begon, voor Nederland althans, best lekker: Richard Veenstra nam het op tegen Kim Huybrechts en dat werd niet bepaald spannend. Veenstra stond de Belg totáál van het podium te vegen, vooral door zelf heel goed te gooien. Huybrechts kon in set drie een leg winnen, maar liet de kans liggen en Veenstra maakte het gelijk genadeloos af: 3-0, 3-0, 3-0, een heuse whitewash.

De Engelsman Callan Rydz trad vervolgens aan tegen Ricardo Pietreczko uit Duitsland, die lekker begon en de eerste set soepel won. Rydz kwam iets beter in zijn spel, maar het bleef wisselvallig en 'Pikachu' bleef juist lekker gooien, wat hem met een snaarstrakke vijfde set uiteindelijk de winst opleverde: 3-0, 2-3, 3-0, 1-3, 3-0.

De Welshman Jonny Clayton kreeg Steve Lennon uit Ierland tegenover zich en dat werd dan weer een vrij matige partij, waarin Lennon de eerste set won, maar het vervolgens uit handen gaf: 2-3, 3-1, 3-2, 3-0 en Clayton mag zich gewoon opmaken voor een partij in de derde ronde.

De middag werd afgesloten door de Noord-Ier Daryl Gurney en de Engelse legende Steve Beaton, die voor de wedstrijd plotseling aankondigde dat het zijn laatste WK zou zijn. De Lakeside-kampioen van 1996 werd in de eerste twee sets weggespeeld door een geweldige Gurney, maar een prachtige derde set bracht Beaton alsnog de winst. Het publiek zong 'The Bronzed Adonis' luid toe en daar genoot hij zichtbaar van, maar het mocht niet baten: met een paar heerlijke finishes maakte een indrukwekkend sterke Gurney het met 3-0, 3-1, 2-3, 3-2 af.

In de avond begon Ryan Searle met een partij tegen de Japanner Tomoya Goto, een van de verrassingen van de eerste ronde. Die verrassing kon hij niet herhalen, heowel hij het Searle met name in sets twee en drie flink lastig wist te maken: 3-0, 3-2, 2-3, 3-0 in het voordeel van de Engelsman.

Met Berry van Peer kwam er vervolgens weer een Nederlander in actie en hij speelde tegen de Noord-Ier Josh Rock. Dat Rock de favoriet was kon Van Peer duidelijk weinig schelen, hij trok de eerste twee sets naar zich toe en na een verloren derde set maakte de verrassing het keurig af: 3-1, 3-2, 2-3, 3-1.

Achteraf bleek dat ook zo'n beetje de laatste spanning van de dag te zijn. Stephen Bunting speelde werkelijk fenomenaal goed en gooide tegen Ryan Joyce met ruim 107 punten per beurt het hoogste gemiddelde tot nu toe dit WK: 3-0, 3-2, 3-1. Rickt Evans maakte in de laatste tweederondepartij van het WK eveneens grote indruk, hij veegde de als zesde geplaatste Nathan Aspinall met 3-1, 3-0, 3-1 van het podium alsof het niks was.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.