Holgado wint fraaie Moto3-seizoensopener, Veijer maakt indrukwekkend debuut

Op het circuit van Portimão hebben de jongelingen in de Moto3 zondag het seizoen geopend met de Grand Prix van Portugal. Dat werd een heerlijke seizoensopener, waarbij ook de nieuwste Nederlander in de GP's grote indruk wist te maken.

Ayumu Sasaki startte vanaf poleposition, met de zeer indrukwekkende Red Bull Rookies- én JuniorGP-kampioen José Antonio Rueda naast zich. Joel Kelso completeerde de eerste startrij, voor Daniel Holgado, Ivan Ortola en David Alonso - de 18-jarige Nederlander Collin Veijer, de enige in het veld die zijn GP-debuut gaat maken, startte vanaf een zeer knappe veertiende plek.

Kelso kwam de eerste ronde door als leider, voor Holgado, Sasaki, Xavier Artigas, Ortola en Stefano Nepa, terwijl Veijer prima stand hield rond het randje van de punten. Zoals gebruikelijk in de Moto3 bleef een behoorlijk forse groep bij elkaar, waarbij de posities ook om de bocht weer wisselden - onder meer Sasaki, David Muñoz en Holgado kwamen ook voorin te rijden.

Naarmate de finish in de buurt kwam werd er harder geknokt, maar vooral Holgado leek bijzonder sterk. Nadat de Spanjaard de leiding pakte stond hij die niet meer af en dus pakte hij zijn allereerste GP-zege. Muñoz knokte zich naar plek twee, Moreira slipstreamde vlak voor de finish nog langs Rueda naar plek drie, zijn eerste podiumplaats. Veijer reed een sterke race en debuteerde met een indrukwekkende twaalfde plek, terwijl Kelso na de race nog fors crashte door ietwat dom achterop de juichende Holgado te knallen.