Evans wint heerlijke ePrix in S„o Paulo, Frijns keert terug

In de straten van São Paulo, om precies te zijn bij het Sambódromo aldaar, is zaterdagavond de vijfde ePrix van het seizoen in de Formule E verreden. Daarin werd behoorlijk fel gevochten, vooral in de allerlaatste meters was het nog razendspannend op het Braziliaanse asfalt.

Poleposition was voor Penske-coureur Stoffel Vandoorne, met de Porsche van Antonio Felix da Costa naast zich. Op rij twee stonden Jaguar-coureur Mitch Evans en Edoardo Mortara met zijn Maserati, voor Nick Cassidy van Envision en McLaren-rijder Jake Hughes - Robin Frijns, teruggekeerd na een polsbreuk vroeg in het seizoen, startte vanaf de twintigste plek.

Vandoorne kende een uitstekende start en werd gevolgd door Da Costa, Evans, Cassidy, Jean-Eric Vergne en Hughes - Mortara tikte Evans van achteren aan en liep dusdanig veel schade op dat hij de pitstraat in moest. Da Costa nam de leiding even over, maar Vandoorne sloeg snel terug. Na negen ronden kwam Sascha Fenestraz stil te staan, waardoor de safety car de baan betrad.

Na een paar ronden safety car konden we door, met Vandoorne, Evans, Cassidy, Da Costa, Vergne en Sam Bird voorop. Da Costa ging er lekker tegenaan en pakte snel twee plekken, terwijl Cassidy ook langs Evans ging. Diezelfde Cassidy gaf even extra gas om zijn Attack Mode te pakken, waardoor hij op plek twee terecht kwam, maar al snel langs Vandoorne naar de leiding reed.

Stilvallen van Jake Dennis zorgde voor een nieuwe safety car-situatie, waarna we met Cassidy, Da Costa, Vandoorne en Evans voorop verder gingen. Cassidy en Vandoorne pakten hun laatste Attack Mode gelijk, Da Costa en Evans volgden een ronde later. Niet veel later maakte Da Costa een fout, waardoor hij een bocht miste en terugviel naar de zevende plek.

Cassidy had na de Attack Modes de leiding terug in handen, Evans en Vandoorne volgden en Pascal Wehrlein reed inmiddels op een uitstekende vierde plek, maar zakte wat terug na het pakken van zijn laatste Attack Mode. Bird ging ondertussen langs Vandoorne naar de derde plek en niet veel later nam Evans de leiding over van Cassidy. In een geweldige laatste ronde deed Cassidy nog een ultieme poging, maar dat lukte nét niet: Evans pakte de winst, een fractie van een seconde voor Cassidy en Bird - Frijns eindigde als vijftiende.