Moto2-coureur Acosta zeer overtuigend in Portugal, Nederlanders finishen niet

Ook in de Moto2 is het nieuwe seizoen zondag van start gegaan. Op het circuit van Portimão werd de Grand Prix van Portugal verreden, met twee Nederlanders op de startgrid, hoewel dat niet al teveel succes opleverde.

Filip Salac vertrok van poleposition, naast Aron Canet en Pedro Acosta en voor Celestino Vietti, Manuel Gonzalez en Jeremy Alcoba. Bo Bendsneyder had een prima tiende startplek, Zonta van den Goorberg startte als achttiende. Bendsneyder vertrok prima en won een paar plekken, maar aan het eind van ronde één ging hij onderuit.

Acosta kende ondertussen een sterk begin en nam de leiding, voor Canet en Salac. De Tsjech haakte een beetje af, maar Acosta en Canet sloegen een klein gaatje naar Tony Arbolino en Gonzalez, terwijl Salac met Albert Arenas in de achtervolging kon. Arenas kon dat tempo toch ook niet echt aan, dus moest Arbolino alleen de derde plek vast zien te houden.

In de slotronden nam Acosta met ogenschijnlijk speels gemak afstand van Canet, terwijl Arbolino de derde plek over de streep trok, voor Salac en Gonzalez. Bendsneyder finishte dus niet, Van den Goorbergh kwam uiteindelijk ook niet aan de finish.