Ricciardo mikt op podiumplaats bij GP ItaliŽ

Renault-coureur Daniël Ricciardo reist met vertrouwen af naar Italië voor de Grand Prix op het circuit van Monza. Afgelopen weekend scoorde het Franse team goed met een vierde en vijfde plek, voor de race van zondag mikt hij op een podiumplek.

"We hebben vorig jaar een heel goed resultaat behaald met een vierde en vijfde plaats als team in de race. Laten we proberen het dit jaar nog een plekje beter te doen! Ik heb er alle vertrouwen in, vooral na onze prestatie in Spa", zo vertelt Ricciardo op de site van Renault.

"We hebben laten zien wat we kunnen doen op een circuit met weinig downforce, zowel in de kwalificatie als in de race. Het resultaat was geweldig in Spa, dus we zijn vastbesloten om het dit weekend opnieuw te doen", zo blikt de Renault-coureur nog even terug.

Ricciardo's lievelingsbanen zijn meestal stratencircuits vanwege de 'close racing' en de beperkte ruimte voor fouten, toch is de baan voor dit weekend één van zijn favorieten. "Monza is een van mijn favoriete circuits. Het is high-speed en erg leuk, vooral met de lage downforce waardoor de auto 'glijdt'. Ik hou echt van de setting in het park en ik krijg daar zeker een fijne sfeer."