Hartstochtelijke minnaar ? Dan eet je vast pindakaas bij je ontbijt.

Zeg mij wat je eet, en ik vertel je wie je bent. Dat lijkt een Brits onderzoek wat Weetabix(cereals) heeft uit laten voeren te bevestigen. De meeste mensen zijn opgegroeid met de gedachte dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar wat vertelt het over jou als persoon?

Of je nu kiest voor een supergroene smoothie, een kom ontbijtgranen of een beschuitje, alle ontbijtvarianten geven blijkbaar inzicht in je persoonlijkheid en dat kan best onthullend zijn.

Volgens nieuw onderzoek door Weetabix zijn degenen die elke ochtend pindakaas eten de meest hartstochtelijke minnaars. Maar als je in plaats daarvan naar de Marmite grijpt, is de kans groter dat je een wijsgeer bent, die graag met zijn/haar neus in de boeken zit, terwijl degenen die alleen een kopje thee drinken, waarschijnlijk een bulk geld verdienen.

Weetabix vroeg 2000 Britse volwassenen om hun grootste persoonlijkheidskenmerken te beschrijven, en vergeleek dat vervolgens met wat ze op de meeste dagen als ontbijt aten.

Volgens de studie is 53 procent van de Britten het erover eens dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, en 42 procent beoordeelt mensen zelfs stiekem op wat ze als ontbijt eten. 33 procent van de ondervraagden vertelden dat ze 's ochtends gewoon niet kunnen functioneren zonder iets te eten, en 17 procent vertrouwt er op dat alleen koffie een goed begin van de dag is. Een kwart van de Britten slaat het ontbijt vaak over en 42 procent zegt 's ochtends geen tijd te hebben om te ontbijten.

Als het gaat om de minst aantrekkelijke ontbijtjes, geeft 39 procent aan dat alleen droge toast het meest teleurstellende ontbijt is, 32 procent vindt een bruine banaan als ontbijt  triest en 28 procent is van mening dat ontbijtgranen zonder melk, omdat de melk op is, ronduit deprimerend is.

Meer dan een derde, 35 procent, van de ondervraagden zei dat een gezond ontbijt belangrijk voor hen was, terwijl 20 procent het gevoel heeft dat ze saai ontbijten door elke dag hetzelfde als ontbijt te eten.

Wat zegt je ontbijt over je persoonlijkheid?

  • Gerookte zalm en roomkaas op een bagel - Extravert (de meeste mensen die zichzelf extravert noemen, eten dit als ontbijt)
  • Pindakaas op brood - Hartstochtelijke minnaars 57%
  • Gewoon een kopje thee - Carrièretijger / Grootverdieners (€ 100k plus) 42%
  • Pain-au-chocolat - Bohemian 13%
  • Een kom ontbijtgranen - Worden als betrouwbaar beschouwd door hun omgeving 56%
  • Marmite op toast - Goed belezen, wijsgeer 27%
  • Avocado op zuurdesembrood - Reislustig 33%
  • Wentelteefjes - Feestbeest 16%
  • Banaan - Gestresst 27%
  • Yoghurt en bessen - Gevoelig 37%
  • Sla het ontbijt helemaal over - Introvert 46%