Bokser Lacruz door op OKT, Kasparian na mooie strijd onderuit

Ondanks het hele coronavirusgebeuren, waardoor bijna de hele sportwereld op z'n gat ligt, wordt er in Londen wél gewoon gesport. De Europese boksers strijden er om een hele reeks aan startbewijzen voor de Olympische Spelen van Tokyo en zondag kwamen er weer twee Nederlanders in actie.

In het lichtgewicht (-63kg) opende Enrico Lacruz het toernooi tegen de Israëliër Ahmad Shtiwi. De Nederlander had het eigenlijk nooit echt moeilijk met zijn jonge opponent en na drie ronden wezen alle vijf juryleden hem als winnaar aan: drie met 30-27, twee met 29-28. In de achtste finales neemt Lacruz het op tegen de Albaniër Rexhildo Zeneli, een plek in de kwartfinales is nodig om de Spelen te halen.

In het lichtzwaargewicht (-81kg) vocht Artjom Kasparian tegen de Spanjaard Gazimagomed Jalidov, die de eerste ronde van alle vijf juryleden kreeg toegewezen. In ronde twee kozen twee juryleden voor Kasparian, die in de derde ronde met een indrukwekkende barrage nog eens alles eruit gooide. Hij had echter een knockdown nodig om nog te winnen en die kwam er niet, waardoor de Spanjaard uiteindelijk drie van de vijf juryleden mee kreeg.