EuroLeaks: geheime opnames onderhandeling Eurogroep vs Griekenland

De voormalig Grieks minister van Financiën, Yanis Varoufakis, heeft tijdens het crisisoverleg tussen Griekenland en de Eurogroep onder leiding van de Nederlander Jeroen Dijsselbloem, geheime opnames gemaakt en deze nu naar buiten gebracht.

Varoufakis leidde in 2015 de onderhandelingen namens Griekenland met de Europese Commissie, de Europese centrale bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over financiële hulp aan het toenmalige failliete vakantieland.

Naar nu blijkt heeft hij de hele tijd opnames gemaakt van deze precaire onderhandelingen. De Grieken kregen in de media namelijk constant de Zwarte Piet toegespeeld door de Eurogroep en volgens Varoufakis ligt het allemaal wat genuanceerder.

"Je hoort onder andere dat voorzitter Jeroen Dijsselbloem ons waarschuwt om vooral geen tegenvoorstellen te doen, dat zou het einde van de onderhandelingen betekenen, terwijl ze ons in de media neerzetten als een gesprekspartner die weigert om voorstellen op tafel te leggen", aldus de voormalig minister.

Varoufakis wil met het publiceren van deze opnames de, door de Eurogroep gedane, constante stroom aan 'fake news omtrent Griekenland' tegengaan.

Bekijk Euroleaks hier en vorm je eigen mening. Bekijk het interview met Varoufakis hieronder:


Waarom Euroleaks (Bron: YouTube)