Invaller Ronaldo voorkomt eerste nederlaag Juventus

H.Vviv

Juventus heeft dit seizoen in de Serie A voor de tweede keer punten verspeeld. De koploper in de Italiaanse kwam bij Atalanta Bergamo niet verder dan een gelijkspel en blijft daardoor ongeslagen in de Serie A: 2-2.

Juventus kwam al na twee minuten op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Berat Djimsiti. Atalanta, met Hans Hateboer in de basis en zonder de geblesseerde Marten de Roon, kwam steeds beter in de wedstrijd en na 24 minuten maakte de thuisploeg gelijk via Duván Zapata.

Acht minuten in de tweede helft moest Juventus met tien man verder. Dit nadat Rodrigo Bentancur voor een harde overtreding zijn tweede gele kaart had gekregen. Niet veel later kwam Atalanta uit een corner op voorsprong via opnieuw Zapata.

Cristiano Ronaldo begon op de bank, maar toen zijn ploeg met 2-1 achter stond mocht de Portugese steraanvaller invallen Hij bewees opnieuw zijn waarde en uit een corner kopte hij de gelijkmaker binnen. Juventus leek in blessuretijd ook nog de overwinning te pakken, nadat Leonardo Bonucci uit een vrije trap raak schoot. De goal werd echter terecht afgekeurd doordat Giorgio Chiellini de bal aanraakte in buitenspelpositie.

AC Milan
AC Milan kon opnieuw niet winnen in de Serie A. De ploeg van Gennaro Gattuso wist niet te scoren en speelde gelijk tegen degradatiekandidaat Frosinone. Door het gelijkspel staat AC Milan nu op de zesde plaats, maar wel met een achterstand van 22 punten op Juventus. AC Milan heeft nu al vier wedstrijden op rij niet gescoord.

Uitslagen Serie A: 

Frosinone - AC Milan 0-0
Fiorentina - Parma 0-1
Sampdoria - Chievo Verona 2-0
Cagliari - Genoa 1-0
Bologna - Lazio 0-2
Atalanta - Juventus 2-2