Manchester City verliest opnieuw en ziet Liverpool uitlopen

H.Vviv

Manchester City heeft opnieuw verloren in de Premier League. De Engelse landskampioen verloor met 2-1 van Leicester City en dat het tweede verlies op rij, nadat het zaterdag ook al verloor van Crystal Palace.

Doordat Liverpool woensdagmiddag wel eenvoudig met 4-0 van Newcastle United won is het verschil tussen Liverpool en Manchester City opgelopen naar zeven punten. 

Manchester City kwam na veertien minuten nog wel op voorsprong tegen Leicester City via Bernardo Silva. Lang kon de landskampioen niet genieten van de voorsprong want vijf minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk dankzij Marc Albrighton.

Tien minuten voor tijd kwam Leicester op voorsprong dankzij Ricardo Pereira, die knap raak schoot uit een afgeslagen corner. Manchester City eindigde de wedstrijd ook nog met tien man na een tackle van Fabian Delph, die daarvoor direct rood kreeg.

Liverpool
Liverpool had een makkelijke middag in de Premier League. De koploper in de Engelse competitie kwam na elf minuten al op voorsprong via Dejan Lovren. Na rust liep Liverpool weg bij Newcastle United. Mohamed Salah benutte vlak na rust een strafschop, terwijl ook Xherdan Shaqiri en Fabinho trefzeker waren voor de thuisploeg. Bij Liverpool stonden Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis.

Tottenham Hotspur profiteerde van het verlies van Manchester City met een 5-0 overwinning op Bournemouth. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino stond al na 35 minuten op 3-0 voorsprong na drie assist van Kyle Walker-Peters. Son Heung-Min scoorde twee keer voor Tottenham, terwijl ook Christian Eriksen, Harry Kane en Lucas Moura scoorden voor de Spurs.

Uitslagen Premier League woensdag
Fulham - Wolverhampton 1-1
Liverpool - Newcastle United 4-0
Manchester United - Huddersfield Town 3-1
Tottenham Hotspur - Bournemouth 5-0
Burnley - Everton 1-5
Leicester City - Manchester City 2-1
Crystal Palace - Cardiff City 0-0
Brighton & Hove Albion - Arsenal 1-1