Kerstgedachte

Voor velen een feest van samenzijn en feest vieren. Gezellig cadeautjes uitpakken en lol hebben. Voor mij is kerst eigenlijk al jaren geen lol meer. Steeds meer begin ik de commercie erachter te zien.

Ik heb dit jaar dan ook geen boom staan. Wel heb ik enige kerstversiering opgehangen en neergezet 'omdat dat zo hoort'. Het verhaal van Jezus hebben mijn kinderen al op school meegekregen en omdat ik zelf niet geloof ga ik daar niet ook thuis nog eens over vertellen.

Elk jaar doe ik mee aan het kerstpakkettentopic in FHF op FOK! Dit jaar heb ik voor het eerst ook meegedaan als gever. Eén persoon meldde een niet FOK!ker aan omdat die kortgeleden zijn partner was verloren bij een heftig auto-ongeluk.

Toen ik dat las ging mijn hart open en wist: ik moest reageren, handelen. Als geen ander weet ik hoe het is om mensen te verliezen. Ik ben vandaag op de dag af 39,5 jaar oud. Ik heb de afgelopen 23 jaar meer dan 14 familieleden het leven zien laten. Eén daarvan vond ik zelf dood in z'n stoel... Mijn vader.

Kerst staat dit jaar voor mij niet in het teken van samenzijn of gezelligheid voor mij. Wel voor de mensen die me lief zijn, en met wie ik eigenlijk graag kerst had willen vieren. Die heb ik vandaag in stilte herdacht.

Pap, Mam, en de rest van m'n familie daarboven... ik mis jullie en ik hoop dat jullie een prachtige kerst hebben gehad.