FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 augustus 2016

Samsung Galaxy Note7 heeft irisscanner

De nieuwe Samsung Galaxy Note7 wordt geleverd met een irisscanner. Die is volgens Samsung nog veiliger dan de vingerafdrukscanner die ook op de Note 7 zit. De telefoon is op beide manieren te ontgrendelen. Dat is dinsdag bij de presentatie van de nieuwe phablet gebleken.

De Note7 is net als de Galaxy S7 edge waterdicht. De 5,7 inch grote smartphone met een Super AMOLED-schermheeft net als de S7 edge een om de zijkant heen buigend scherm. De camera in de telefoon is ook dezelfde als die in de S7 edge.

De Note 7 heeft 64 GB intern geheugen, dat met een microSD-kaart uit te breiden is tot 256 GB. De telefoon wordt opgeladen met een USB-C-kabel en de batterij heeft een capaciteit van 3500 mAh.

Naast de Note7 werd ook een vernieuwde S Pen gelanceerd. Die heeft ten opzichte van zijn voorganger een kleinere punt waardoor de stylus nauwkeuriger in gebruik is. Ook is er een nieuwe Gear VR virtual reality-headset.

De Note7 is over precies een maand, op 2 september, in Nederland te koop en is te krijgen in blauw, zilver en zwart. De prijs van de telefoon is 849 euro.


Samsung Galaxy Note7

Rio 2016, de leukste tweets van 2 augustus

Elke dag verzamelen we hier op FOK! de leukste tweets over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

Het is nog drie dagen tot de opening van de Spelen en dus komen de sporters vanuit verre oorden naar Brazilië gevlogen. Ben Ryan, coach van de rugbyers van Fiji, liet zien hoe de sporters uitgezwaaid worden.

Soms gaat het minder makkelijk om op de eindbestemming te komen, zoals April Ross heeft ondervonden. De Amerikaanse is een van de favorieten bij het beachvolleybal en dreigde na een vertraagde vlucht van Houston naar Miami pas in Rio de Janeiro te arriveren op de dag dat haar toernooi zou beginnen.

Sommige sporters horen pas op het laatste moment dat ze naar Rio de Janeiro mogen. De Canadese kanoër Ryan Cochrane mocht door de schorsing van een aantal Russen naar Brazilië en liep daar zijn naam en landgenoot Ryan Cochrane tegen het lijf. Deze Ryan Cochrane heeft ook iets met water, maar houdt het bij het zwembad.

Onze eigen zwemster Ranomi Kromowidjojo bereidt zich wel op een hele aparte manier voor.

 

I am a turtle 🐢🐢🐢 #ninjaturtle

Een foto die is geplaatst door ranomikromo (@ranomikromo) op2 Aug 2016 om 11:53 PDT

In het olympisch dorp zelf proberen de atleten juist het water buiten de deur te houden. De Australische basketballer Andrew Bogut heeft maar een eigen douchegordijn gemaakt.

Anderen zijn al wat verder en kunnen lekker bij hun appartementen in de buitenlucht trainen.

De wielrenners gingen hun parcours alvast verkennen.

Ook andere Nederlanders verplaatsen zich in Rio gewoon op de fiets.

 

Who are the Dutch without their bikes? 🍊🇳🇱 #teamnl #rio2016

Een foto die is geplaatst door Kira Toussaint (@kiratoussaint) op2 Aug 2016 om 12:04 PDT

Peter Sagan komt in Rio niet in actie op de wegfiets, maar op de mountainbike. De Slowaak heeft nog een verrassing in petto.

Superheld Usain Bolt liet zien dat er meer is dan het Olympisch dorp alleen.

Anderen zoals Yuri van Gelder waren gewoon nog volop aan het trainen. Hij liet zien niet voor niets Lord of the Rings te zijn

Een aantal medesporters sloofde zich wat minder uit.

Tennisster Sara Errani neemt dezer dagen helemaal geen risico's meer.

De sporters trappelen nog van ongeduld, maar ze moeten nog wachten tot vrijdag. Dan is de opening in het Olympisch Stadion dat er inmiddels klaar voor is.

De olympische vlam is op dit moment nog onderweg naar het stadion.

Vanaf vrijdag gaan de sporters strijden om de medailles en rond de podiumceremonies wil het oog natuurlijk ook wat.

Zij die niet op de sportieve manier in de prijzen vallen kunnen nog altijd op een andere manier van zich doen gelden.

Wij zijn er al klaar voor. Nu Rio nog

Grote internetstoring in België

Er is momenteel een grote internetstoring gaande bij onze zuiderburen. Vanwege een storing bij Belnet zijn een groot aantal websites niet te bereiken. Zo heeft het bezoeken van overheidswebsites zoals belgium.be of economie.fgov.be momenteel geen zin. Ook universiteitswebsites, zoals ugent.be of kuleuven.be zijn de hele avond al onbereikbaar. Ook alle websites van VRT zijn offline.

Via de sociale media laat Belnet, de Belgische computerprovider voor onderwijsinstellingen, wetenschappelijke instituten en overheidsdiensten, weten dat er een storing is in hun netwerk en dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing.

'Eerst de Spelen, dan misschien euthanasie'

Veel sporters vallen na de Olympische of Paralympische Spelen in een soort zwart gat: vier jaar lang heb je je de pleuris getraind voor dat ene hoogtepunt, en dan is het voorbij. De hele cyclus begint opnieuw, carrières eindigen en ga zo maar door.

Voor de Belgische paralympisch atlete Marieke Vervoort zit een heel ander einde er na de Paralympische Spelen eraan te komen: het einde van haar leven. De 37-jarige rolstoelsprintster lijdt aan een progressieve spierziekte, wat in de laatste jaren dus voor steeds meer problemen heeft gezorgd. 

"Na Rio is het klaar met mijn sportieve loopbaan", liet ze optekenen. Ze wil na de Spelen kijken wat ze nog kan doen, zoals stuntvliegen. "Dat staat nog op mijn bucketlist." Toch heeft ze ook een andere gedachte in haar hoofd: "Langzaam wordt het ook eens tijd om aan mijn euthanasie te gaan denken. Ik heb gelukkig heel veel mee mogen maken ondanks mijn ziekte."

Zo werd Vervoort in 2012 paralympisch kampioene op de 100 meter in het rolstoelracen, ook wel bekend als wheelen. Op de 200 meter was er zilver voor de Belgische, die in Rio de 100 en 400 meter op haar programma heeft staan. Wielemie hoorde pas enkele dagen geleden dat haar wedstrijden in Rio doorgaan, omdat niet bekend was of er genoeg deelneemsters zouden zijn. Vorig jaar won ze in Doha overigens drie wereldtitels, dus dat ze nog altijd tot de wereldtop behoort mag duidelijk zijn. 

Uitslagen derde voorronde Champions League 02/08/2016

Er werden dinsdag vijf duels gespeeld in de derde voorronde van de Champions League. In dit bericht de uitslagen van de gespeelde wedstrijden en welke vijf clubs zich hebben geplaatst voor de vierde en laatste voorronde. 

APOEL Nicosia heeft op ene bizarre weten te plaatsen voor de laatste vooronde. Na negentig minuten leek de kampioen van Cyprus uitgeschakeld te zijn, maar door drie late goals werd Rosenborg BK alsnog verslagen. Rosenborg won de heenwedstrijd met 2-1 en leek met een doelpuntloos gelijkspel de play-offs te halen.

In de blessuretijd ging het echter alsnog helemaal mis voor de Noorse kampioen. Boy Waterman zag zijn APOEL in de 91e, 96e en 99e minuut scoren, waardoor Rosenborg alsnog werd uitgeschakeld. De doelpunten kwamen op naam van Giannis Gianniotas, Vander en Tomas de Vincenti. 

Uitslagen derde voorronde Champions League - returns - 02/08/2016

Thuis Uit Uitslag Agg.
APOEL FC (Cyp) Rosenborg BK (Noo) 3-0 4-2
Qarabağ FK (Aze) Viktoria Plzeň (Tsj) 1-1 1-1*
Dinamo Tbilisi (Geo) Dinamo Zagreb (Kro) 0-1 0-3
Rode Ster Belgrado (Ser) Ludogorets Razgrad (Bul) 2-4  4-6** 
Dundalk FC (Ier) BATE Borisov (W-Ru) 3-0  3-1 

*door uit uitdoelpunten ** door na verlenging

Miljardair wil jong bloed injecteren

Illustere figuren zoals Graaf Dracula en Elisabeth Báthory gingen hem al voor. Peter Thiel is de vertegenwoordiger van een iets modernere variant: bloed van jonge mensen zou het verouderingsproces moeten vertragen en het leven rekken. Peter gaat het op zichzelf testen.

De geestelijke vader van Paypal is ervan overtuigd dat deze vorm van parabiosis werkt. De eerdergenoemde graaf zoog het bloed rechtstreeks uit zijn donors en mevrouw Báthory had daar haar personeel voor, maar Peter hanteert een wat meer klinische methode. bloedtransfusies van 'jong bloed zou ervoor moeten zorgen dat Peter een stuk langer jong van lichaam en geest zou blijven.

Peter, de eigenaar van een hedgefonds en iemand die zich leent om Donald Trump te promoten, schijnt nogal geobsedeerd te zijn met het verschalken van de dood en het verlengen van de levensspanne. Hij steekt veel geld in onderzoek met als doel een manier te vinden om de onvermijdelijke veroudering van het lichaam (wat uiteindelijk onvermijdelijk tot de dood leidt) tegen te gaan.

Helemaal controversieel zijn de ideeën van Peter nu ook weer niet. In 2014 bijvoorbeeld verscheen er al een studie die leek aan te tonen dat het inbrengen van jong bloed wel degelijk zin heeft. Of in ieder geval bij muizen, die om een of andere reden wel vaker de Joris zijn bij wetenschappelijk onderzoek. Het bloedeiwit GDF11 komt niet veel voor bij oude muisjes, maar juist wel bij jonge exemplaren. Waarom dit zo is, is voorlopig een raadsel. Toen de heren en dames wetenschappers bloedplasma injecteerden in de beestjes had dit een significant positief effect: de stamcellen kregen een boost en het lichaam ging als een haas nieuwe cellen maken. Daarbovenop deden de bejaarde knaagdieren het opeens zo'n 50 procent beter met de standaard cognitieve testen en nam het aantal uitlopers van de hersencellen met 20 procent toe.

Vlad Dracul en zijn vrouwelijke evenknie: een onaardig lid van het huis van Habsburg, woonachtig in het huidige Slowakije, waren dus eigenlijk zo gek nog niet.

Toch zijn wetenschappers er huiverig voor om dit op mensen toe te passen. Er zou nog veel pre-klinisch werk te verrichten zijn voordat men het aandurft om GDF11 uit te delen in het verzorgingstehuis. Peter heeft die grens niet, binnenkort kunnen we dus aanschouwen of hij het middel tot de bijna-eeuwige jeugd gevonden heeft.

Online spin-off van Expeditie Robinson

In aanloop naar de tv-uitzendingen van Expeditie Robinson brengt RTL deze zomer op YouTube een spin-off van het realityprogramma onder de naam Road to Robinson. In deze serie van zestien afleveringen gaan vier populaire YouTube-sterren en twee onbekende Nederlanders de strijd met elkaar aan.

Thomas Cox (Concentrate), Renée van der Schoot (FERZUZ), Femke van Leeuwen (FERZUZ) en Boris Lange (Lifehunters) zijn in Manilla gedropt, samen met prijswinnaars Joost Blaauwhof en Natalja van Heertum die hun deelname aan de spin-off te danken hebben aan een actie op Facebook.

Na aankomst in de Filipijnen splitsen de deelnemers op in twee groepen. Binnen een bepaalde tijd moeten zij de boot halen naar het Robinson-eiland, waar Nicolette Kluiver en Dennis Weening hen zullen opwachten. Onderweg doorstaan de deelnemers vijf proeven en strijden ze voor luxe, vervoer en de Robinson-munt. Eenmaal op het eiland staan er nog drie proeven te wachten die de deelnemers van Expeditie Robinson, onder wie Elle van Rijn, Anna Nooshin en Chloé Leenheer, ook moeten gaan doen.

Nieuwe afleveringen van Road To Robinson verschijnen sinds dinsdag tweemaal per week, op dinsdag- en donderdagavond om 21.00 uur op de online kanalen van het programma.

Online spin-off van Expeditie Robinson
Online spin-off van Expeditie Robinson (Foto: BuzzE)

Emotioneel afscheid vermoorde priester Hamel

Met een emotionele kerkdienst heeft Frankrijk dinsdag afscheid genomen van de vermoorde priester Jacques Hamel. Twee islamitische terroristen brachten de 85-jarige geestelijke vorige week om het leven in zijn eigen kerk in de buurt van Rouen.

In de kathedraal van Rouen verzamelden zich volgens Franse media bijna 2000 mensen, onder wie religieuze hoogwaardigheidsbekleders en de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. Voor de kerk stonden veel mensen in de regen.

De aartsbisschop van Rouen, Dominique Lebrun, toonde zich verheugd over de aanwezigheid van islamitische en joodse gelovigen op de uitvaart. De aanwezigen werden zwaar beveiligd. De begrafenis was na de kerkdienst in besloten familiekring.

Emotioneel afscheid vermoorde priester Hamel
Emotioneel afscheid vermoorde priester Hamel (Foto: ANP)

Jimmy Fallon presentator Golden Globes 2017

Jimmy Fallon presenteert in januari volgend jaar de uitreiking van de Golden Globes voor de Amerikaanse zender NBC.

De presentator van de Tonight Show stapt hiermee in de voetsporen van Ricky Gervais die de show vorig jaar presenteerde en eveneens in de jaren 2010, 2011 en 2012. De drie edities tussendoor werden gepresenteerd door de comediènnes Tina Fey en Amy Poehler.

"De Golden Globes is de meest spontane en onbevangen awardshow op televisie. Jimmy is met zijn speelse en hartveroverende humor de ideale presentator van een van de belangrijkste evenementen van het tv-seizoen'', zei NBC-topman Bob Greenblatt dinsdag.

NBC zendt de 74e uitreiking van de Golden Globe Awards zondag 8 januari live uit vanuit het Beverly Hilton in Beverly Hills.

Jimmy Fallon presentator Golden Globes 2017
Jimmy Fallon presentator Golden Globes 2017 (Foto: BuzzE)

Prestaties Xbox One S beter bij sommige games

Vandaag is de officiële release van de Xbox One S, de nieuwe variant van Microsofts Xbox One. De One S beschikt over vele extra's ten opzichte van zijn drie jaar oudere broer, en nu blijkt na een aantal uitvoerige tests dat de One S ook betere prestaties laat zien bij een aantal games.

Het is zoals verwacht geen wereld van verschil. Microsoft zelf had al aangegeven dat men geen noemenswaardige verschillen hoeft te verwachten op het gebied van performance-zaken als framerate en resolutie. Volgens een aantal benchmarks van buur-gamesite Eurogamer blijkt dat de grafische processor (GPU) van de One S een 9% hogere kloksnelheid laat zien, namelijk 914MHz ten opzichte van de 853MHz van de gewone Xbox One. Eurogamer beweert dat het verschil in sommige games helemaal niet te zien is, terwijl anderen toch een duidelijk zichtbare verbetering laten zien.

Zo zijn volgens de benchmarks de verschillen in de racegame Project CARS met een verbetering tot 10 extra fps goed zichtbaar, maar valt er bij Resident Evil 5: Remastered weer helemaal geen vooruitgang te zien. Batman: Arkham Knight krijgt op de One S geen hogere framerate, maar vertoond wel een stuk minder tearing (uitleg tearing) op drukke momenten, zoals de ritjes in de Batmobile. Verder valt het op dat in het grafische indrukwekkende Rise of the Tomb Raider, een game met een afgetopte framerate van 30fps, er minder framedrops zichtbaar zijn waar de gewone One op drukke momenten af en toe terugvalt. In Fallout 4, een game die goed zou kunnen profiteren van een framerate-boost, is er weer helemaal geen verschil te zien tussen de oude en de nieuwe Xbox One.

Framerate-verschil in Project CARS (Bron: Eurogamer)

De hogere GPU-kloksnelheid komt voort uit de nieuwe chip die in de One S is gezet. Een nieuwe chip was nodig in verband met de 4K- en HDR-ondersteuning die de nieuwe console biedt. Volgens Microsoft was het overklokken van de GPU alleen noodzakelijk voor toekomstige GameDVR-features. GameDVR is het programma waarmee gamebeelden opgenomen kunnen worden.

Hoewel de verbeteringen dus niet altijd zichtbaar of noemenswaardig zijn, kan de One S er wel voor zorgen dat sommige titels net wat gepolijster aanvoelen. Uiteindelijk zullen er voor veel mensen interessantere redenen zijn om voor een One S te kiezen, zoals de beschikking over een 4K-speler en een 2TB-schijf, of het feit dat de console 40% kleiner is dan de gewone Xbox One. Voor een overzicht van alle verschillen tussen de twee Xbox-consoles, check onze special.

'Overwatch krijgt olympische skins'

Het lijkt eropt dat Overwatch een boel nieuwe skins, een nieuwe map en een nieuwe modus gaat krijgen die voor een beperkte tijd beschikbaar zijn. Streamer LacedUpLaura kreeg een goodiebox binnen van Blizzard, waarin onder andere skins voor Zarya, Lucio en Tracer te zien zijn en een nieuwe map in Rio de Janeiro. Het thema van de skins is overduidelijk een verwijzing naar de olympische spelen, die ook dit jaar in Rio gehouden worden.

Update 20:38 - Ondertussen is de patch die de Summer Games toevoegd live. Iedereen die in de actieperiode inlogt (tot en met 22 augustus) ontvangt één gratis Summer Games Loot Box en krijgt een achievement voor een Player Icon. Ook is er een speciale Brawl, waarin je potjes voetbal speelt in teams van drie (allen Lucio). Meer informatie over het evenement kun je hier vinden.

Overwatchrio2

 "Vier de eerste Overwatch Summer Games met speciale lootboxes - die alleen voor een bepaalde tijd beschikbaar zijn!" aldus de aankondiging die bij de goodiebox kwam. "Elke box bevat vier items, waarvan een gegarandeerd een summer games-skin, spray, highlight intro, emote, victory pose, player icon of voice line is. Er zijn meer dan 90 items om te verzamelen, en ze zijn niet te koop met in-game credits - lootboxes zijn de enige manier om de skins te krijgen."

Drie skins zijn in ieder geval bekend: Tracer krijgt een atletiek-gerelateerde skin, de skin van Lucio heeft een voetbalthema en die van Zarya (hoe kan het ook anders) heeft te maken met gewichtheffen. In de box zijn ook stickervellen gespot die misschien verklappen wat voor skins de andere heroes krijgen: We zien onder andere symmetra die aan het turnen is, Roadhog die zich klaar lijkt te maken voor een duik, een schermende Genji en Mercy die badminton beoefent.

De skins zijn nog niet bevestigd door Blizzard zelf, dus neem het nieuws met een korrel zout.

Overwatch is speelbaar voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.  De olympische spelen in Rio beginnen deze zaterdag.

OverwatchRio3

OverwatchRio4

OverwatchRio5

'Overwatch krijgt olympische skins'

Anton Yelchin heeft geen testament

De overleden Star Trek-acteur Anton Yelchin had voor zijn dood geen testament laten opmaken. Dat stellen zijn ouders in documenten die ze hebben ingediend bij de rechtbank, meldt People.

De rechter heeft Yelchins ouders nu aangesteld als de beheerders van zijn nalatenschap. Dat bestaat voor zo'n 641.000 dollar uit persoonlijke bezittingen en een huis van 731.000 dollar.

De 27-jarige acteur, die niet getrouwd was en ook geen kinderen had, kwam in juni om het leven toen zijn geparkeerde Jeep Grand Cherokee achteruit van de oprit van zijn huis rolde. Yelchin overleed ter plekke nadat hij beklemd raakte tussen zijn auto en een tuinhek.

Anton Yelchin heeft geen testament
Anton Yelchin heeft geen testament (Foto: BuzzE)

Amsterdam stuurt privégegevens naar verkeerde

Bijna 3000 uitkeringsgerechtigden in Amsterdam hebben onlangs een verkeerde uitkeringsspecificatie op de mat gekregen. Sommige mensen kregen niet hun eigen gegevens te zien, maar die van anderen. Het gaat dan om onder meer naam- en adresgegevens, het burgerservicenummer (BSN) en het rekeningnummer. Bij anderen was de specificatie niet compleet.

Volgens de wethouder Werk in Amsterdam, Arjan Vliegenthart, hebben de mensen die ermee te maken hebben een excuusbrief gekregen. Hoe het heeft kunnen gebeuren wordt uitgezocht. De Autoriteit Persoonsgegevens weet er inmiddels ook vanaf.

De gemeente Amsterdam ging eerder de fout in bij de afhandeling van betalingen. Eind 2013 kregen ruim 9000 minima duizenden euro's meer op hun rekening gestort dan de bedoeling was. Er werd 188 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen. Vorig najaar kregen bedrijven en burgers ten onrechte in totaal 580.000 euro.

De gemeente zegt hard bezig te zijn de boel op orde te krijgen, na kritische onderzoeksrapporten en de foutieve betalingen.

Amsterdam stuurt privégegevens naar verkeerde
Amsterdam stuurt privégegevens naar verkeerde (Foto: ANP)

Wuytens en AZ uit elkaar

Jan Wuytens kan een toekomst bij AZ vergeten. De Alkmaarder formatie maakte vandaag bekend, dat beide partijen per direct uit elkaar gaan. Wuytens had bij AZ nog een contract tot medio 2017.

AZ haalde Wuytens in 2013 transfervrij van FC Utrecht. Sindsdien speelde de centrale verdediger 33 wedstrijden, waarin hij niet tot scoren kwam. Afgelopen seizoen kreeg de Belg al te horen, dat voor hem geen toekomst was.

Tot op heden slaagde Wuytens er niet in een andere ploeg te vinden, waardoor beide partijen er nu voor kiezen om de overeenkomst per direct te ontbinden.

Boom verkast naar Team LottoNL-Jumbo

Lars Boom rijdt vanaf volgend seizoen weer voor een Nederlandse wielerploeg. De Brabander verruilt Astana voor Team LottoNL-Jumbo en zal in het nieuwe jaar als kopman van de voorjaarsklassiekers gaan fungeren.

Boom was in het verleden actief voor de voorlopers van Team LottoNL-Jumbo. Daarmee keert hij dus terug op de plek waar het allemaal begon. "Lars is erg gemotiveerd om hier weer te komen rijden", liet technisch directeur Nico Verhoeven in een persbericht weten. "Hij heeft in het verleden laten zien erg sterk te zijn in de voorjaarsklassiekers. Hier wil hij de laatste stap zetten en een monument winnen."

Ook buiten de voorjaarsklassiekers wordt veel van Boom verwacht. Verhoeven: "Hij is een multifunctionele renner die ook in de sprinttrein en de grote rondes een rol kan spelen. Verder willen we zijn niveau in de tijdritten opkrikken, zodat hij ook daar voor de overwinningen kan gaan."

Boom is Neerlands grootste wielerploeg bij Astana altijd blijven volgen. "Het team heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt in de tijd dat ik weg was. Kijk naar de sprints van Dylan Groenewegen en de prestaties in grote rondes van Robert Gesink en Steven Kruijswijk."

De komst van Boom lijkt overigens slecht nieuws te zijn voor Sep Vanmarcke. De Belg was in de afgelopen voorjaarsklassiekers telkens kopman, maar zal deze functie zeer waarschijnlijk af moeten staan. Bovendien is zijn toekomst bij Team LottoNL-Jumbo nog in het ongewis, aangezien zijn verbintenis afloopt.

Boom verkast naar Team LottoNL-Jumbo (Pro Shots / George Deswijzen)
Boom verkast naar Team LottoNL-Jumbo (Pro Shots / George Deswijzen)

Ajax krijgt 32 miljoen voor Milik

Arek Milik (22) zet zijn voetballoopbaan voort bij SSC Napoli, dat voor de spits liefst €32 miljoen betaalt aan Ajax. Dit meldt Ajax via de officiële kanalen.

De transfersom kan zelfs nog oplopen tot €33 miljoen. Milik tekent een vijfjarig contract in Napels. "Arek heeft het hier fantastisch gedaan, zijn scoringspercentage zegt genoeg", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Compliment voor onze scoutingafdeling dat hij destijds op onze radar kwam."

"We wilden hem graag behouden voor de club maar toen we overeenkwamen dat Arek deze zomer niet zou vertrekken, ging het om hele andere bedragen die geboden werden", verklaart Overmars. "Napoli wilde hem heel graag hebben, op enig moment is er een financieel omslagpunt bereikt."

"Daarnaast wilde Arek zelf ook graag naar Napoli", vervolgt de sportbestuurder, die aankondigt dat Ajax nog het vertrek van Milik met een aankoop op gaat vangen. "De transferwindow is nu nog een maand open, dat biedt ons de kans om een volwaardige vervanger aan te trekken."

Milik maakte in augustus 2014 zijn debuut voor Ajax, waar hij nog over een verbintenis tot medio 2019 beschikte. In de afgelopen twee jaar speelde de Poolse international liefst 76 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waarin hij 47 keer tot scoren kwam.

Op Memphis Depay na (€34 miljoen) is Milik de duurste uitgaande transfer van een Nederlandse club ooit. Voor Ajax betreft de hoogte van de som een clubrecord.

Arek Milik in het shirt van Napoli. (PRO SHOTS/Insidefoto)
Arek Milik in het shirt van Napoli. (PRO SHOTS/Insidefoto)

5000 jaar oude rotstekeningen vernietigd

Vandalen hebben op het Noorse eiland Tro vier zeldzame rotstekeningen uit de steentijd onherstelbaar beschadigd. De twee daders hadden de 4000 tot 5000 jaar oude tekeningen met een scherp voorwerp bekrast.

Onder de tekeningen was de afbeelding van een skiër die model stond voor pictogrammen van de Olympische Winterspelen in Lillehammer van 1994. De burgemeester van de gemeente Alstahaug sprak van een tragische gebeurtenis van nationaal belang. De daders zijn bekend en hebben spijt betuigd over hun daad.

5000 jaar oude rotstekeningen vernietigd
5000 jaar oude rotstekeningen vernietigd (Foto: ANP)

Releasedatum voor snel en moeilijk RunGunJumpGun

De Nederlandse uitgever Gambitious heeft de releasedatum van het bizar snelle en moeilijke spel RunGunJumpGun aangekondigd.

RunGunJumpGun gaat qua gameplay en graphics terug naar oude tijden. De moeilijkheidsgraad van RunGunJumpGun is mede door de snelheid bijzonder hoog. Er wordt gemikt op het in 'the flow' krijgen van de speler, hiervoor is een goede gebalanceerde uitdaging en controle vereist.

RunGunJumpGun is vanaf 31 augustus verkrijgbaar voor PC en Mac.

Vanilla Ice woest na missen van vliegtuig

Vanilla Ice is niet te spreken over vliegmaatschappij Delta, omdat hij maandag een vlucht miste terwijl hij gewoon bij de gate zat te wachten. Op een video op TMZ is te zien hoe de Ice Ice Baby-rapper uit zijn slof schoot bij de balie van Delta Air Lines op de luchthaven van Atlanta.

Volgens Vanilla Ice zat hij al een uur te wachten op zijn vlucht. Desondanks vertrok het vliegtuig zonder hem. Toen hij opkeek was de gate al gesloten, dus ging hij verhaal halen bij de baliemedewerkster om haar te vragen waarom ze hem niet had omgeroepen dat het tijd was om te gaan boarden.

De Amerikaanse rapper had niet alleen een appeltje te schillen met het personeel van Delta, hij kreeg het ook aan de stok met iemand uit de wachtrij die het lef had zich met de discussie te bemoeien. "Je moet naar de informatie op de borden kijken", leerde de omstander hem de les. Vanilla Ice pikt dit niet en snauwde hem toe: ''Hee, ik heb geen informatie van jou nodig hoor. Je werkt hier niet eens. Houd je mond!"

Vanilla Ice woest na missen van vliegtuig
Vanilla Ice woest na missen van vliegtuig (Foto: BuzzE)

Subsidie voor 28 nieuwkomers podiumkunsten

Onder de organisaties die de komende jaren subsidie krijgen van het Fonds Podiumkunsten zijn veel nieuwkomers. Van de 84 instellingen die in de periode 2017-2020 geld ontvangen, zijn er 28 die daar voor het eerst van profiteren.

Niet voor iedereen is er goed nieuws, want het fonds kan slechts 40 procent van de 212 aanvragen honoreren. Dat betekent dat organisaties die de afgelopen jaren wel subsidie ontvingen, nu buiten de boot vallen. Het gaat onder meer om Orkater, Korzo, Noorderslag en Het Toneelgezelschap Beumer&Drost. Hoewel zij een positief advies krijgen, is er onvoldoende budget om ze van geld te voorzien.

Het Fonds Podiumkunsten keert subsidie uit aan instellingen op het gebied van muziek, theater, dans, muziektheater en festivals. Ook dit keer moesten weer "scherpe en moeilijke" keuzes worden gemaakt. Het beschikbare budget van bijna 27 miljoen euro werd ruim twee keer overvraagd en voor de festivals zelfs vier keer.

Theater
Het meeste geld gaat naar theater, zo'n 10,2 miljoen euro. Verder gaat er 5 miljoen euro naar dans, 6 miljoen naar muziek, 2,1 miljoen naar muziektheater en 2,1 miljoen naar festivals.

Volgens fondsdirecteur Henriëtte Post speelt de bezuiniging van vier jaar geleden, toen het budget met 30 procent werd gekort, nog steeds parten. "Het gaat ons aan het hart dat we afscheid moeten nemen van groepen en festivals die we heel graag hadden ondersteund als we meer geld hadden gehad."

Subsidie voor 28 nieuwkomers podiumkunsten
Subsidie voor 28 nieuwkomers podiumkunsten (Foto: ANP)

'Problemen wijkverpleging stapelen zich op'

De wijkverpleging heeft te maken met een opeenstapeling van problemen. Dat stelt ActiZ, de branchevereniging voor onder meer de zorg, die een 'brandbrief' heeft gestuurd aan de verantwoordelijke bewindslieden.

"Meer patiënten, lagere vergoedingen, dreigende cliëntenstops en de beschikbaarheid van specialistische zorg zijn de grootste pijnpunten", aldus de belangenorganisatie in een schrijven aan minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van VWS.

Volgens ActiZ, dat naar eigen zeggen steun heeft van Ouderenorganisaties ANBO en Unie KBO, neemt ook de druk op de wijkverpleegkundige toe als het gaat om 24-uurs-beschikbaarheid en de toenemende registratielast.

Het aantal mensen dat wijkverpleging nodig heeft groeit onder meer doordat ouderen langer thuis blijven wonen.

'Problemen wijkverpleging stapelen zich op'
'Problemen wijkverpleging stapelen zich op' (Foto: ANP)

EU-vacatures voor 'rampvrijwilligers'

Europese vrijwilligers, die zich nuttig willen maken in potentiële rampgebieden wereldwijd, kunnen reageren op vacatures die de Europese Unie dinsdag heeft opengesteld. Na een grondige training worden ze eind dit jaar uitgezonden naar landen als Tunesië, Ecuador, Jordanië en Cambodja. Ze worden niet ingezet bij acute noodsituaties.

Het is de bedoeling dat de vrijwilligers humanitaire projecten ondersteunen en ervoor zorgen dat lokale gemeenschappen beter zijn voorbereid op (natuur)rampen. "Europese solidariteit in actie", aldus de betrokken EU-commissaris Christos Stylianides.

Vooral ingenieurs, politieke en sociale wetenschappers, economen, accountants en mensen met een onderwijsachtergrond worden uitgenodigd te reageren. Voor het programma werken al 4000 Europeanen.

EU-vacatures voor 'rampvrijwilligers'
EU-vacatures voor 'rampvrijwilligers' (Foto: ANP)

Facebook test reclame tijdens Live-filmpjes

Facebook test of het mogelijk is om reclamefilmpjes te laten zien tijdens livestreams. "We doen een kleine test waarbij enkele uitgevers de mogelijkheid hebben kleine advertenties toe te voegen aan hun Facebook Live video's", liet Faceboom weten aan Advertising Age.

De reclame duurt maximaal vijftien seconden en verschijnt ongeveer vijf minuten na het begin van een filmpje. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg wil geen reclames voorafgaand aan Live-filmpjes, omdat de kijker daar volgens hem last van heeft.

Facebook test reclame tijdens Live-filmpjes
Facebook test reclame tijdens Live-filmpjes (Foto: BuzzT)

9000 koffers blijven achter op Schiphol

Door een technische storing in het bagagesysteem zijn afgelopen weekend zo'n 9000 koffers op Schiphol achtergebleven. Het ging vooral om bagage van overstappende reizigers van KLM en Delta Air Lines, bevestigde een woordvoerder van de luchthaven dinsdag een bericht hierover in Het Parool.

De storing had door nog onbekende oorzaak plaats in een beperkt gedeelte van het systeem, zei de zegsman. Hierdoor vloog vanaf vrijdagavond tot zaterdagmiddag een deel van de bagage niet mee. Inmiddels zijn 4000 koffers bij hun eigenaren teruggebracht. De resterende 5000 worden zo spoedig mogelijk nagezonden.

Schiphol betreurt de gang van zaken en de overlast die dit voor reizigers meebrengt. In de huidige vakantieperiode verwerkt de luchthaven zo'n 200.000 stuks bagage op een dag.

9000 koffers blijven achter op Schiphol
9000 koffers blijven achter op Schiphol (Foto: ANP)

Pokémon Go rond Olympische Spelen levert kampioen fikse rekening op

De Japanse turner Kohei Uchimura heeft het rondom de Olympische Spelen prima naar zijn zin: de regerend olympisch kampioen op de meerkamp is in Rio de Janeiro nogal druk met het spelen van Pokémon Go.

Uchimura zou zijn Pokédex al behoorlijk uitgebreid hebben, maar dat kwam de veelvoudig wereldkampioen na enkele dagen wel al op een rekening van ruim vierduizend euro te staan. Gelukkig voor Uchimura heeft zijn Japanse mobiele provider besloten om maar mee te werken met een van de grote sporthelden van het land: voor nog geen drie tientjes per dag mag hij nu zoveel data gebruiken als hij maar wil.

De topturner kan zijn verzameling Pokémon stevig uit gaan breiden, want naar verluidt zijn bepaalde Pokémon alleen in Zuid-Amerika te vangen. Hier heeft uw redacteur dan weer weinig kaas van gegeten, dus of dat daadwerkelijk zo is horen we in de reacties graag van de enthousiaste spelers hier op FOK!.

Uchimura hoopt ondertussen op goud in de meerkamp - niet ondenkbaar, aangezien hij al zo'n vijf jaar onverslaanbaar is - en in de landenwedstrijd, terwijl een aantal toestelmedailles ook mooi meegenomen zou zijn.

'Aanwezigheid Israëli dwingt Iraanse judoka Spelen te laten schieten'

De Iraanse judoka Alireza Khojasteh heeft zich teruggetrokken van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Iraniër zou zondag uitkomen in de klasse tot 66 kilogram, maar heeft zich officieel vanwege familieomstandigheden af moeten melden.

Boze tongen beweren echter dat er helemaal geen familieomstandigheden zijn die Khojasteh thuis houden. Er zou maar één reden zijn voor zijn afwezigheid en dat is het feit dat Golan Pollack ook in de klasse tot 66 kilogram uitkomt, en laat Pollack nou net uit Israël komen.

Iraanse sporters is het door allerlei politieke onzin ten strengste verboden om in rechtstreekse duels uit te komen tegen collega's uit Israël. Zo bestaat de kans dat Khojasteh in de eerste ronde tegen Pollack aan had moeten treden, met als gevolg dat hij zich automatisch terug moest trekken. Dat zou het IOC natuurlijk gaan onderzoeken en dus besloot men om hem maar helemaal niet naar Rio te sturen, aldus Iraanse sportfans, die begrijpelijk bijzonder gefrustreerd zijn over de situatie. 

Vooralsnog lijkt er één ander onderdeel te zijn waar een dergelijk probleem roet in het eten kan gooien: taekwondoka Farzan Ashourzadeh is de grote favoriet voor goud in de klasse tot 58 kilogram, maar kan in de halve finale Ron Attias uit Israël tegenkomen. Als dat het geval is zal Ashourzadeh gedwongen worden zich terug te trekken.

In het gewichtheffen komen de Israëli Igor Olshanetskyi en de Iraniër Behdad Salimi samen uit in de klasse boven 105 kilogram, maar aangezien sporters daar niet rechtstreeks tegenover elkaar staan zal dat geen probleem opleveren - tenzij Olshanetskyi voor een gigantische stunt zorgt en samen met Salimi een medaille wint, wat waarschijnlijk zou betekenen dat Salimi het podium niet mag betreden. 

Iraanse sportfans zijn woedend over het slachtofferen van hun sporthelden, die zelf uiteraard het grootste slachtoffer zijn van de situatie. 

Politie kent organisatoren bloedbad Dhaka

De politie in Bangladesh denkt dat een Canadees en een officier uit het leger van Bangladesh achter de bloedige aanslag zitten op een restaurant begin vorige maand. Er is een beloning op hun hoofden gezet.

Zeven gewapende mannen vielen in een dure wijk van Dhaka een bij buitenlanders populair restaurant binnen en hielden de bezoekers urenlang in gijzeling. Ze doodden uiteindelijk twintig bezoekers en twee politiemensen. Bij de bestorming van het pand werden zes gijzelnemers gedood.

Bij de twee vermoedelijke organisatoren gaat het om een ontslagen majoor en een Canadees van Bengalese afkomst die drie jaar geleden naar Bangladesh kwam.

Politie kent organisatoren bloedbad Dhaka
Politie kent organisatoren bloedbad Dhaka (Foto: ANP)

Vlaamse tolboete voor 27 Nederlandse truckers

Vlaamse controleteams hebben sinds 1 april 27 boetes van duizend euro uitgedeeld aan Nederlandse vrachtwagenchauffeurs omdat ze de regels rondom de kilometerheffing overtraden. Nederland neemt hiermee de derde plek in, blijkt dinsdag uit cijfers die het ANP opvroeg bij de Vlaamse Belastingdienst.

Roemeense truckers voeren de lijst aan met 31 boetes, gevolgd door Belgen (29), Nederlanders, Fransen (17), Polen (16) en Duitsers (15). Mobiele teams schreven in totaal 151 boetes uit aan chauffeurs bij wie het 'tolkastje' ontbrak of niet op orde was.

Daarnaast werden via camera's boven snelwegen ongeveer 1600 overtredingen geconstateerd, maar de Vlaamse Belastingdienst is nog bezig die te beoordelen. Cijfers uit Brussel en Wallonië waren niet direct beschikbaar.

Protest
Vrachtwagen die door België rijden zijn sinds 1 april verplicht een kastje in hun cabine te installeren dat de gereden kilometers registreert op basis van gps-gegevens. Trucks vanaf 3,5 ton moeten tot 30 cent per kilometer tolweg afrekenen, afhankelijk van onder meer de grootte en uitstoot van het voertuig.

De invoering van de kilometerheffing ging gepaard met protest, blokkades en verkeersopstoppingen. In de beginfase was de handhaving vanwege kinderziekten met de zogeheten 'On Board Unit' nog coulant. Onder meer de Nederlandse vervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) had voor uitstel gepleit. De heffing bezorgt de Nederlandse transportsector volgens TLN jaarlijks ongeveer 60 miljoen euro aan extra kosten.

Vlaamse tolboete voor 27 Nederlandse truckers
Vlaamse tolboete voor 27 Nederlandse truckers (Foto: ANP)

Armitstead start op OS ondanks drie gemiste dopingcontroles

De Britse wielrenster Elizabeth Armitstead mag bij de Olympische Spelen in Brazilië gewoon starten, dit ondanks drie gemiste dopingtests. Wel is de renster van Boels-Dolmans een maand geschorst geweest door de Britse dopingautoriteit UKAD, terwijl niemand er vanaf wist. De ploeg kreeg het nieuws pas eind juni te horen.

Armitstead heeft sinds augustus 2015 drie onaangekondigde controles gemist. Normaal gesproken staat dit gelijk aan een positieve dopingtest en volgt een schorsing. Een woordvoerder van Boels-Dolmans legt uit dat de eerste gemiste test niet terecht was. "De dopingcontroleur vroeg bij de receptie van ons hotel in Zweden waar Lizzie was. Maar hij legitimeerde zich niet. Dus heeft de receptie haar kamernummer niet gegeven. Hij probeerde haar vervolgens te bellen, maar ze lag te slapen. Daarop is hij onverrichter zake weer weggegaan."

Door deze procedurefout mag Armitstead van sporttribunaal CAS gewoon starten in Rio. "Eén controle miste ze vanwege een noodgeval in haar familie. Ze was vergeten om haar whereabouts aan te passen. De andere gemiste controle wil ze ook nog aanvechten, want de UKAD heeft nog een administratieve fout begaan, maar daar wacht ze nog even mee. Ze bereidt zich eerst voor op de Spelen."

Armitstead is de regerend wereldkampioene en een grote concurrente van de Nederlandse dames. Dit jaar won ze onder meer al Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche en Ronde van Vlaanderen. Vier jaar geleden in Londen won de Britse voor eigen publiek tijdens de Olympische Spelen zilver achter Marianne Vos.

Battlefield 4-uitbreiding China Rising gratis

Electronic Arts geeft voor de laatste keer DLC weg voor Battlefield 4. Het gaat dit keer om de uitbreiding China Rising. Als het goed is is alle DLC voor zowel Battlefield Hardline als Battlefield 4 inmiddels langsgekomen. 

Het is de zoveelste DLC die wordt weggegeven en is onderdeel van een reeks promoties in de aanloop naar Battlefield 1, die gepland staat voor release in oktober van dit jaar. Eerder al zagen we gratis uitbreidingen voor zowel Battlefield 4 als Battlefield Hardline, zoals Dragon's Teeth en Robbery

In China Rising wordt een viertal nieuwe maps beschikbaar gesteld, alsmede tien nieuwe assignments, nieuwe voertuigen en een nieuw gametype genaamd Air Superiority. China Rising werd in China zelf in de ban gedaan omwille van de 'culturele invasie' die de DLC zou vertegenwoordigen, in verband met het feit dat de nieuwe maps zich op Chinees grondgebied afspelen.

GTA Online stunt track creator nu live

De track editor voor de Cunning Stunts-modus in GTA Online is per vandaag online gegaan. Eerder deze maand onthulde Rockstar de Cunning Stunts, een nieuw soort race-event specifiek voor stunts, met enorme schansen, loopings en dergelijke. Bij die aankondiging werd de track creator ook al genoemd met een release voor 2 augustus.

In de gratis Cunning Stunts-DLC van eerder deze maand werden naast de (zestien) nieuwe stunt-events ook een boel nieuwe voertuigen en uitrustingen geïntroduceerd, geheel in race-stijl. De track editor is volgens verschillende bronnen inmiddels online en beschikbaar voor alle platforms. Er is geen update benodigd.

Ouders verwaarlozen kind om Pokémon Go

Een man en een vrouw uit Arizona hebben hun kind alleen thuis gelaten, zodat zij in de wijk Pokémon Go konden spelen. Het kind was anderhalf uur lang alleen zonder water in temperaturen van boven de 35 graden. Ze zijn aangeklaagd voor verwaarlozing, meldde de Pinal County Sheriff's Office maandag (plaatselijke tijd).

Agenten vonden het tweejarige zoontje van Brent en Brianne Daley (27 en 25) donderdagavond laat. Een buurvrouw had het alarmnummer gebeld omdat ze het jongetje had gezien. Hij liep buiten op blote voeten, zijn gezicht was rood aangelopen, hij was vies en droeg alleen een luier en shirtje. In zijn huis vonden agenten het telefoonnummer van vader Brent. Toen ze hem belden, was zijn antwoord "whatever" en hij hing op.

De ouders zitten vast. Het kind is opgevangen door jeugdzorg in Arizona.

Ouders laten peuter thuis voor Pokémon Go
Ouders laten peuter thuis voor Pokémon Go (Foto: BuzzT)

'Uitslag olympische boksgevechten vooraf vastgesteld'

De uitslag van de nodige boksgevechten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zou op voorhand al vaststaan. Dat zouden officials van boksbond AIBA - die uiteraard anoniem wilden blijven - tegenover The Guardian hebben gezegd.

Het amateurboksen staat al jaren bekend als uiterst corrupt en staat bol van de schandalen. Dat zorgde onder meer tijdens de Aziatische Spelen van 2014 nog voor grote ophef, doordat een Indiase bokster weigerde haar bronzen medaille in ontvangst te nemen: ze vond dat ze in de halve finales volledig onterecht verloren van een Zuid-Koreaanse...in Zuid-Korea.

"Ik heb er geen enkele twijfel over dat meerdere scheidsrechters en juryleden in Rio corrupt zijn", aldus een officials tegenover de Britse krant. Volgens hem ontmoeten sommige juryleden elkaar voorafgaand aan grote toernooien om alvast te bepalen wie al dan geen voordeel gaat krijgen. "Dit wordt allemaal natuurlijk in het grootste geheim gedaan. In sommige gevechten is het zo overduidelijk dat er iets niet klopt, ik word er gewoon misselijk van."

Ook tijdens de diverse olympische kwalificatietoernooien zou vaak geen sprake zijn van eerlijke duels. Bij het laatste OKT, in Venezuela, zouden de thuisboksers bijvoorbeeld flink voordeel hebben gekregen door de juryleden. Volgens een Bulgaarse journalist kregen de Venezolaanse boksers op het OKT juryleden toegewezen waarvan 'bekend' was dat ze wel een handje zouden helpen. Ook bij eerdere OKT's doken steeds weer berichten op over compleet oneerlijke gevechten en onverdiende winnaars.

Boksbond AIBA heeft via een woordvoerder laten weten dat alle aantijgingen uiteraard onzin zijn en stak het vaste praatje af over dat alle juryleden de hoogste graad van integriteit en dergelijken hebben. 

Vertaalfoutje: "Aanslag op olympische boogschutters op komst"

Grote paniek in Zuid-Korea: volgens lokale media was een aanslag op de olympische boogschutters aanstaande. Boogschieten is zo ongeveer dé sport van Zuid-Korea, dat alle vier de gouden medailles op de Olympische Spelen hoopt te veroveren. 

Het bleek echter om een vertaalfoutje te gaan. 'Terrorismemonitor' SITE kwam met een bericht waarin stond dat ze berichten hadden opgevangen uit de jihadistische wereld. Daarin stond dat extremisten met pijl en boog aanvallen moesten plegen op bezoekers en deelnemers van de Olympische Spelen. In Zuid-Korea werd 'met pijl en boog' echter vertaald als 'olympische boogschutters', waardoor men dacht dat een aanval op de sporters aanstaande was.

De coach van het Zuid-Koreaanse team kreeg naar verluidt honderden berichtjes van bezorgde vrienden en familie, net als enkele atleten uit het team. De Zuid-Koreaanse boogschietbond betaalde zelfs honderd dollar om het volledige bericht van SITE te kunnen lezen, waarna ze enigszins opgelucht adem konden halen: het ging toch niet om een geplande aanval op de boogschutters. 

Overigens neemt dit natuurlijk niet weg dat er wel degelijk sprake is van dreiging. De beveiliging in Rio is dan ook behoorlijk verscherpt tijdens en rondom de Olympische en Paralympische Spelen. 

Drake en Kanye hinten op gezamenlijk album

Drake en Kanye West brengen binnenkort wellicht een gezamenlijk album uit. De rappers hintten maandagavond tijdens een optreden bij het OVO Festival in Toronto op een samenwerking.

"Zijn jullie klaar voor dit album?", vroeg Kanye het publiek, waarna hij duidelijk maakte dat hij het niet had over zijn laatste cd The Life of Pablo of Drake's plaat Views.

Drake en Kanye stonden al eens eerder met elkaar in de studio. Zo namen ze samen met Jay-Z het nummer Pop Style op dat op Drake's laatste album staat.

Drake en Kanye hinten op gezamenlijk album
Drake en Kanye hinten op gezamenlijk album (Foto: BuzzE)

Tyfoon Nida trekt over Hongkong

Het openbare leven in Hongkong is deels stil komen te liggen door de tyfoon Nida die de stad dinsdag bereikte. De storm, met windsnelheden tot 150 kilometer per uur, ging gepaard met zware regenval.

Volgens de autoriteiten gaat het om de zwaarste storm in 33 jaar. Er zijn geen berichten over gewonden. Ongeveer 150 vluchten werden geschrapt. Nida trekt richting het noordwesten richting de Chinese miljoenenstad Guangdong.

Tyfoon Nida trekt over Hongkong
Tyfoon Nida trekt over Hongkong (Foto: ANP)

Will Smith tegen een Fresh Prince reboot

Will Smith ziet niets in een reboot van zijn hitserie The Fresh Prince Of Bel-Air. "Ik denk nooit", antwoordde de 47-jarige acteur op de vraag van E! wanneer de jaren 90-show terugkomt op televisie. "Zo ongeveer wanneer Pasen en Pinksteren op één dag vallen."

Momenteel wordt een aantal series uit hetzelfde tijdperk een tweede leven ingeblazen, maar fans van The Fresh Prince Of Bel-Air moeten die hoop laten varen. "Deze laten we met rust."

Fresh Prince-collega Alfonso Ribeiro, die neef Carlton speelde, gaf eerder ook aan geen heil te zien in een nieuwe versie van de serie. Een van de redenen voor de acteur was het overlijden van zijn televisievader James Avery in 2013. "Zonder hem hebben we geen show", liet Alfonso afgelopen najaar weten aan de Huffington Post.


Helaas, we zullen het moeten doen met de herhalingen

Céline Dion wil tatoeage van hartslag René

Céline Dion overweegt een tatoeage te nemen om haar overleden echtgenoot te eren. De Canadese zangeres denkt daarbij aan een afbeelding van René Angelils hartslag.

Aan Vogue vertelt Céline dat ze het fijn zou vinden de rest van haar leven de hartslag van haar in januari overleden man bij zich te dragen. In het video-interview grapt ze ook over tatoeages. "Je ziet te vaak dat mensen ouder worden en ze veranderen. Dan stond er eens 'Louise' maar verzakt hun huid en staat er opeens 'Louis'. Dat is zwaartekracht, het komt allemaal naar beneden."

In de video wordt de zangeres steeds voor een keuze gesteld. Daarbij verkiest ze Justin Bieber boven de Canadese premier Justin Trudeau en haar pyjama heeft de voorkeur boven een broekpak.

Céline Dion wil tatoeage van hartslag René
Céline Dion wil tatoeage van hartslag René (Foto: BuzzE)

Ruim zeven ton cocaďne onderschept in Bolivia

De politie in Bolivia heeft maandag ruim zeven ton aan cocaïne onderschept. De drugs waren verstopt in vrachtwagens die mineralen vervoerden en op weg waren naar Honduras.

Mogelijk was de eindbestemming van de drugs met een totale waarde van 313 miljoen euro, de Verenigde Staten. Drie mensen werden gearresteerd.

Ruim zeven ton cocaïne onderschept in Bolivia
Ruim zeven ton cocaïne onderschept in Bolivia (Foto: ANP)

Betalen met polsbandje aan strand Cyprus

Zonder een cent op zak naar een strand of een zwembad op Cyprus. Dat kan straks met een speciaal waterbestendig polsbandje. De digitale beveiliger Gemalto, gevestigd in Amsterdam, gaat zulke bandjes leveren aan de Cypriotische Hellenic Bank.

Gemalto geeft geen financiële details over de opdracht. De polsbandjes hebben een ingebouwde Visa-betaalmogelijkheid en zijn gelinkt aan de betaal- en creditcardrekening van de klanten van Hellenic Bank.

Betalen met polsbandje aan strand Cyprus
Betalen met polsbandje aan strand Cyprus (Foto: BuzzT)

Politie schiet hond dood die drie mensen beet

In Santpoort in de gemeente Velsen (Noord-Holland) heeft een agent een hond doodgeschoten die drie mensen aanviel. Dat meldde de politie maandagnacht op Twitter.

De agressieve viervoeter beet drie personen, waarna een agent de hond neerschoot. Het is onduidelijk hoe de slachtoffers eraan toe zijn.

Ook zondagavond was het raak met een hond. In Amsterdam werd een meisje van zes jaar meerdere malen in haar gezicht gebeten. Dat gebeurde door een pitbull, die door de politie in beslag is genomen en mogelijk wordt afgemaakt.

 

FBI-medewerker verleende China informatie

Een voormalige FBI-medewerker heeft maandag tegenover de rechtbank schuld bekend aan het doorspelen van gevoelige informatie aan China in ruil voor prostituees, geld en dure hotels. Dat meldt The Washington Post.

De 46-jarige Kan Shan Chun, die ook wel Joey heet, kan een gevangenisstraf van tien jaar tegemoetzien. Hij werd in maart gearresteerd door de FBI, waar hij sinds 1997 voor werkte. Zijn advocaat laat weten dat de Amerikaan van Chinese afkomst spijt heeft en de VS nooit heeft willen schaden.

De FBI begon in 2015 een undercoveroperatie tegen Chun. Aan de geheimagent vertelde Chun dat zijn contacten in China prostituees voor hem betaalden en zijn ouders geld gaven. Hij speelde in ruil daarvoor onder meer een organisatiestructuur en details over bewakingstechnieken van de FBI door.

FBI-medewerker verleende China informatie
FBI-medewerker verleende China informatie (Foto: ANP)

Pauw en Jinek gaan elkaar afwisselen

De NPO werkt aan een nieuwe opzet voor zijn latenightprogrammering. Vanaf het nieuwe televisieseizoen krijgt zowel Jeroen Pauw als Eva Jinek evenveel zendtijd, schrijft het AD dinsdag.

Het is volgens de krant de bedoeling dat de talkshows elkaar om de drie maanden afwisselen. Bovendien zijn de programma's straks het hele jaar rond te zien. Dat zou zijn besloten na de kritiek op de huidige talkshowloze zomer bij de NPO.

Pauw en Jinek gaan elkaar niet alleen afwisselen. In maart gaan de twee waarschijnlijk als duo een programma maken rond de Tweede Kamerverkiezingen.

'Pauw en Jinek gaan elkaar afwisselen'
'Pauw en Jinek gaan elkaar afwisselen' (Foto: BuzzE)

Wadden vooral in trek bij landgenoten

De Waddeneilanden zijn vooral voor Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Vorig jaar wisten 1,3 miljoen toeristen de weg te vinden naar de eilanden. 80 procent van hen kwam uit eigen land, 15 procent uit Duitsland en 2 procent uit België.

Onder de Nederlanders waren relatief veel alleenstaanden, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ruim 12 procent van alle Nederlandse toeristen die vorig jaar de Waddeneilanden bezochten was alleenstaand. Aan de Noordzeekust - Noord-Holland tot en met Zeeland - was slechts 6 procent partnerloos.

De Noordzeekust is over het algemeen iets populairder dan de Wadden. Het bezoek aan Noord-Holland ligt op hetzelfde niveau als de Waddeneilanden, Zuid-Holland en Zeeland ontvingen vorig jaar respectievelijk 1,6 en 1,7 miljoen toeristen.

Van de Nederlandse vakantiegangers op de Wadden komt ruim de helft uit een van de noordelijke provincies. De eilanden zijn minder populair onder toeristen uit de zuidelijke provincies. Die gaan vooral naar de Noordzeekust.

De populariteit van de Wadden is overigens al jaren stabiel. In 1990 had 5,6 procent van de vakanties van Nederlanders de eilanden als bestemming, vorig jaar was dat 5,7 procent.

Wadden vooral in trek bij landgenoten
Wadden vooral in trek bij landgenoten (Foto: ANP)

Ruim 300 burgers kunnen Aleppo verlaten

Ruim driehonderd burgers hebben de belegerde Syrische stad Aleppo verlaten. Zij konden vluchten door een van de zogenoemde humanitaire corridors die zijn ingesteld. Daarnaast gaven zich ruim tachtig rebellen uit de stad over.

Dat maakte een Russische topmilitair maandag in Moskou bekend. De Russen strijden samen met de Syrische machthebbers tegen de opstandelingen. Syrische regeringstroepen veroverden onlangs alle belangrijke wegen naar Aleppo waardoor zo'n 300.000 bewoners zijn ingesloten.

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) deed eerder maandag nog een oproep om te voorkomen dat Aleppo een nieuw synoniem wordt voor het falen van de internationale gemeenschap, zoals bijvoorbeeld Srebrenica (de Bosnische stad waar in 1995 duizenden mensen werden vermoord). Hij wil dat er druk wordt uitgeoefend op de Syrische regering om een einde te maken aan het beleg.

Ruim 300 burgers kunnen Aleppo verlaten
Ruim 300 burgers kunnen Aleppo verlaten (Foto: ANP)

Piloot Ecclestone achter ontvoering

De helikopterpiloot van Bernie Ecclestone is opgepakt omdat hij achter de ontvoering zou zitten van de schoonmoeder van de Formule 1-baas. Dat schrijft althans de Britse krant Mirror. Hij zou het brein zijn achter de misdaad.

De schoonmoeder werd eerder bevrijd door de Braziliaanse politie, meldden internationale media de afgelopen nacht. Er zou geen losgeld zijn betaald. Bij de politie-actie werden twee verdachten gearresteerd.

De 67-jarige Aparecida Schunck, moeder van Fabiana Flosi, was tien dagen geleden ontvoerd uit haar huis in São Paulo. Flosi trouwde in 2012 met de nu 85-jarige Ecclestone. De ontvoerders eisten 36,5 miljoen Amerikaanse dollar losgeld, omgerekend ruim 33 miljoen euro.

'Piloot Ecclestone achter ontvoering'
'Piloot Ecclestone achter ontvoering' (Foto: ANP)

Nieuwe verdachte aanslag Nice aangehouden

De Franse justitie heeft een nieuwe verdachte aangehouden in verband met de aanslag in Nice. Het gaat om de 36-jarige Hamdi Z. die samen met de dader van de aanslag, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, een selfie maakte. Hamdi Z. werd al op 25 juli aangehouden. Volgens justitie hadden de twee mannen al ruim een jaar contact.

Op 14 juli reed de 31-jarige Tunesiër Bouhlel op de boulevard van Nice met een vrachtwagen in op de feestende mensen. Er kwamen 84 mensen om het leven en Bouhlel werd ter plaatse door de politie doodgeschoten.

Met de aanhouding van Hamdi Z. zitten er nu zes mensen vast die betrokken zouden zijn geweest bij de aanslag.

Nieuwe verdachte aanslag Nice aangehouden
Nieuwe verdachte aanslag Nice aangehouden (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: regen en buien

In de ochtend breidt een regenfront zich over het het noordwesten van het land uit. In het zuiden kan het flink spetteren, het noorden blijft waarschwijnlijk tot de avond grotendeels droog. De wind draait vanuit het zuiden richting het zuidwesten en neemt toe in kracht. Aan de kust kan het vrij krachtig waaien. De temperatuur komt niet boven de 19 graden uit vandaag.

Zon op 06:04
Zon onder 21:27
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Ik was zondag onderweg van Alkmaar naar Duitsland, en moest van Arhnem naar Nijmegen met de bus in verband met werkzaamheden. Onderweg kom je dan in eens onverwacht mooie plaatjes tegen. 

Stadsbeeld Nijmegen (Foto: DJMO)
Stadsbeeld Nijmegen (Foto: DJMO)


.Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1492 De Joden werden Spanje uitgezet door Koning Ferdinand en Koningin Isabella.
1870  's werelds eerste metro, onder de Theems, nabij de Tower Bridge in Londen werd geopend.
1876 Wild Bill Hickokgunslinger uit het Wilde Westen, werd tijdens het pokeren in de rug geschoten en stierf.
1919 De Eerste parachutesprong vond plaats in de VS.
1961 Eerste optreden van de Beatles als de huisband in de Cavern Club in Liverpool, Engeland.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen. 

Aan IS ontkomen Nederlandse aangehouden op Schiphol

De Nederlandse Laura Hansen, die beweert dat ze drie weken geleden zou zijn ontsnapt uit IS-gebied, is gisteravond op Schiphol aangekomen. De 20-jarige vrouw werd daarbij meteen in de boeien geslagen. Hansen wordt volgens het Openbaar Ministerie verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. Haar twee kinderen, die samen met haar naar Nederland zijn gevlucht, zijn opgenomen in een pleeggezin.

Justitie gaat onderzoek doen naar de rol van de uit Den Haag afkomstige Laura Hansen in Syrië. Afhankelijk van de uitkomsten van dat onderzoek zal worden bepaald of de vrouw voor het gerecht zal moeten verschijnen. Of de arrestatie van de vrouw een formaliteit is of dat het OM meer informatie over de zaak heeft is bevestigd noch ontkent.

In een persverklaring heeft het OM inmiddels al laten weten dat het zeer onaannemelijk is voor buitenlandse vrouwen om in Syrië te verblijven 'zonder betrokken te raken bij de gewapende strijd dan wel op andere wijze ondersteunende handelingen te verrichten voor IS'.

Laura Hansen ontsnapte met de hulp van Koerdische strijders uit het IS-gebied in Syrië. Samen met haar kinderen zocht de Nederlandse hulp bij het Nederlandse consulaat in Irak, die haar hielpen met de terugtocht naar Nederland. Hansen zou uit het Kalifaat zijn gevlucht vanwege de bar slechte leefomstandigheden. Ook zegt ze dat haar man haar zou hebben gedwongen om naar Syrië te vertrekken.

Laatste reviews en specials
review
The Lion King (2019)
special
Opinie: Nintendo Switch Lite is een slechte deal
special
De Landmacht en FOK! schieten met scherp deel II
special
Dagje weg met DJMO #1 - Loosdrechtse Plassen
review
Crash Team Racing: Nitro Fueled
special
Interview Sascha Faber (marketing manager MSI)
©FOK.nl e.a.