Samsung Galaxy Note7 heeft irisscanner

De nieuwe Samsung Galaxy Note7 wordt geleverd met een irisscanner. Die is volgens Samsung nog veiliger dan de vingerafdrukscanner die ook op de Note 7 zit. De telefoon is op beide manieren te ontgrendelen. Dat is dinsdag bij de presentatie van de nieuwe phablet gebleken.

De Note7 is net als de Galaxy S7 edge waterdicht. De 5,7 inch grote smartphone met een Super AMOLED-schermheeft net als de S7 edge een om de zijkant heen buigend scherm. De camera in de telefoon is ook dezelfde als die in de S7 edge.

De Note 7 heeft 64 GB intern geheugen, dat met een microSD-kaart uit te breiden is tot 256 GB. De telefoon wordt opgeladen met een USB-C-kabel en de batterij heeft een capaciteit van 3500 mAh.

Naast de Note7 werd ook een vernieuwde S Pen gelanceerd. Die heeft ten opzichte van zijn voorganger een kleinere punt waardoor de stylus nauwkeuriger in gebruik is. Ook is er een nieuwe Gear VR virtual reality-headset.

De Note7 is over precies een maand, op 2 september, in Nederland te koop en is te krijgen in blauw, zilver en zwart. De prijs van de telefoon is 849 euro.


Samsung Galaxy Note7