FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 augustus 2016

Rick Astley snapt niets van rickrolling

Het maakte van hem een internetfenomeen, maar Rick Astley snapt geen snars van 'rickrolling'. "Het was heel maf, want ik snapte er niets van", vertelt de zanger, die dankzij het rickrolling te pas en te onpas opdook, in een interview met Billboard.

"Een vriend van me rickrollde mij een paar keer. Toen ik hem vroeg wat hij in godsnaam aan het doen was, vertelde hij me wat het was", vertelt Rick over de introductie met het internetfenomeen. "Ik dacht alleen: dit is echt maf."

Ricks dochter had wijze raad. "Ze vertelde me dat ik niet moest vergeten dat het niets met mij persoonlijk te maken heeft. Het staat op zichzelf." De zanger vertelt dat hij zich altijd heeft voorgehouden dat het elke artiest had kunnen overkomen. "Ze zochten gewoon een cheesy video uit de jaren tachtig en een vent in een regenjas. Zo heb ik er altijd naar gekeken. En het heeft me geen windeieren gelegd..."

Rick Astley snapt niets van rickrolling
Rick Astley snapt niets van rickrolling (Foto: BuzzE)

Nigeriaan vast voor online miljoenenfraude

Met de arrestatie van een 40-jarige Nigeriaan denkt Interpol duizenden gevallen van online oplichting te hebben opgelost. Verdachte 'Mike' en zijn bende zouden de afgelopen jaren zo'n 54 miljoen euro hebben verdiend door wereldwijd bedrijven op te lichten. Hij werd in eigen land gearresteerd, zo maakte Interpol maandag bekend.

De oplichters hackten onder meer e-mailadressen en stuurden vervolgens valse rekeningen op naar klanten. Ook pleegden ze op die manier 'CEO-fraude', wat erop neerkomt dat een crimineel zich voordoet als de baas van een bedrijf en werknemers via e-mail betalingsopdrachten geeft. De bende wist van één bedrijf maar liefst 14 miljoen euro af te troggelen.

Het onderzoek naar de bende was een samenwerking tussen Interpol, de Nigeriaanse autoriteiten en gespecialiseerde softwarebedrijven. Voor Interpol maakt de zaak duidelijk dat het publiek en vooral bedrijven zich bewuster moeten zijn van de gevaren van cybercrime.

Nigeriaan vast voor online miljoenenfraude
Nigeriaan vast voor online miljoenenfraude (Foto: BuzzT)

Zorgen Reddingsbrigade over 8 verdrinkingen

De Reddingsbrigade Nederland is verontrust over de stijging van het aantal verdrinkingen onder zwemrecreanten. Halverwege het seizoen is het jaargemiddelde van het aantal verdrinkingen (acht) al geëvenaard, meldt de Reddingsbrigade maandag.

De organisatie vreest dat het aantal verdrinkingen in de loop van de zomer en het najaar nog verder toeneemt. Vorige week kwamen alleen al twee mensen om het leven bij het zwemmen. Dat gebeurde in de Gouwe bij Gouda en in een zwemplas in Deventer. Een vijftienjarige zwemmer uit Heiloo werd vorige week in kritieke toestand uit zee bij Egmond gered.

Volgens de Reddingsbrigade zijn zes van de acht verdrinkingsgevallen deze zomer gebeurd op plaatsen die niet aangewezen zijn als zwemlocatie. Hulpverlening laat in die gevallen langer op zich wachten.

Zwemdiploma's
Ook constateert de reddingsorganisatie dat de trend van afnemende zwemvaardigheid een rol speelt. Bij vijf van de acht zwemdoden speelde een beperkte zwemvaardigheid een rol. Gewezen wordt op onderzoek waaruit blijkt dat het aantal behaalde zwemdiploma's in Nederland, met name in de gevorderde categorieën B en C, sterk afneemt.

Voor de reddingsorganisatie, die is opgebouwd uit 166 aangesloten brigades die 5000 actieve vrijwilligers tellen, is het sowieso al een drukke zomer. Dit jaar heeft de Reddingsbrigade tot dusver 123 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. De organisatie voert jaarlijks zo'n 9000 hulpverleningsacties uit.

Zorgen Reddingsbrigade over 8 verdrinkingen
Zorgen Reddingsbrigade over 8 verdrinkingen (Foto: ANP)

Amy Winehouse Foundation opent opvanghuis

De Amy Winehouse Foundation heeft in het oosten van Londen een opvanghuis geopend. Daar kunnen vrouwen die net zijn afgekickt van een alcohol- of drugsverslaving terecht, meldt The Guardian.

Amy's Place beslaat twaalf appartementen waar ruimte is voor maximaal zestien vrouwen. Zij worden geholpen hun draai in de maatschappij weer te vinden. Volgens de Amy Winehouse Foundation is er in Londen een schreeuwend gebrek aan opvanglocaties voor ex-verslaafden. "Er zijn zes afkickklinieken voor vrouwen en maar één ander opvanghuis. Daar hebben ze vier bedden en een wachtlijst van een halfjaar."

De Amy Winehouse Foundation werd in september 2011 opgericht ter nagedachtenis aan Amy Winehouse. De zangeres stierf vijf jaar geleden op 27-jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging. "Dit project zal een groot verschil maken voor veel jonge vrouwen", stelt Amy's stiefmoeder Jane Winehouse, die als bestuurder betrokken is bij de stichting. "Het is moeilijk om een nieuwe start te maken, maar we gaan de vrouwen de hulp en steun geven om ze te laten slagen."

Amy Winehouse Foundation opent opvanghuis
Amy Winehouse Foundation opent opvanghuis (Foto: BuzzE)

Het Vliegend Spaghettimonster bestaat!

De rechter deed in Groningen vandaag uitspraak in de Vergietgate en de uitslag kan zowel positief als negatief worden opgevat volgens de Kerk. Het slechte nieuws is dat het recht om de vergiet te mogen dragen op een paspoortfoto is afgewezen. Het goede nieuws is dat de rechter de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster wél erkent als levensbeschouwelijke overtuiging. Het Vliegend Spaghettimonster bestaat dus volgens de rechter. 

De reden voor de afwijzing in dit individuele geval is omdat Dirk Jan tijdens de zitting aangaf het vergiet af te zetten indien dit om sociale of economische reden gewenst is, bijvoorbeeld als een omstander aanstoot neemt aan het heilige hoofddekdsel. Daarnaast staat in de uitspraak van de rechter ook het volgende omschreven: "Voorts heeft eiser aangegeven dat het pastafarisme het dragen van het vergiet evenmin voorschrijft". 

Op grond van deze uitspraak van de rechter wil Dirk Jan in hoger beroep gaan, aangezien tijdens de zitting juist al het mogelijke gedaan is om aan te tonen dat in de heilige boeken juist staat geschreven dat het vergiet gedragen wordt om het Vliegende Spaghettimonster te eren, heteen volgens de verweerder niet zo is.  Dirk Jan: "Het lijkt alsof we verloren hebben, maar voor andere pastafaries is dit een hele positieve uitspraak, want de religie wordt erkend."

De leukste sporttweets van week 30

Elke week verzamelt de sportredactie van FOK! de leukste en meest bijzondere sportweets. Vandaag zetten we die voor jullie op rij in deze rubriek. Veel leesplezier!

Ik ga op reis en neem mee:

Heel bijzonder:

Frank de Boer ging ook op reis:

En daar doken de twitteraars natuurlijk meteen bovenop:

Gelukkig was het snel opgelost:

Ronald de Boer vond er het zijne van:

Tom Boonen heeft blijkbaar een nieuw paspoort:

Opvallende foto:

Dit ziet er bijzonder uit:

Zaltan is begonnen in Manchester:

Maar deze beweging zagen we Neville nooit maken:

De Nederlanders zijn aangekomen:

En al zwaar in competitie:

Atlético Nacional won de Copa Libertadores, en dat leverde geweldige beelden op. Wat een sfeer:

Wat een poëet:

Zo vader, zo zoon:

Die zit er knap in:

Al werd er ook wel een kansje gemist op het toernooi:

Staat hem goed:

Op de redactie van de BBC vinden ze het shirt van sc Heerenveen niet zo mooi:

We hopen ook niet dat ze gaan zingen:

'Vastgoed Prince wordt verkocht'

Een aantal woningen van Prince komt binnenkort wellicht op de markt. De tijdelijke beheerder van de nalatenschap van de zanger heeft een rechter om toestemming gevraagd, meldt TMZ.

Om welke huizen het gaat, is niet bekend. Prince had onderkomens in onder meer Minnesota, Beverly Hills en New York. Alleen zijn vastgoed in Minnesota zou al bijna 30 miljoen dollar (26,9 miljoen euro) waard zijn.

Volgens TMZ willen de nabestaanden alleen serieuze biedingen overwegen. Alleen een bod van minstens 90 procent van de marktwaarde wordt volgens de entertainmentsite in behandeling genomen.

Het lijkt er volgens TMZ op dat de nabestaanden van Prince zijn bezit om willen zetten in geld, in plaats van waardevolle spullen te behouden vanwege hun sentimentele waarde.

'Vastgoed Prince wordt verkocht'
'Vastgoed Prince wordt verkocht' (Foto: BuzzE)

Dekker laat vlinderslag schieten in Rio

Inge Dekker heeft besloten op de Olympische Spelen niet in actie te komen op de 100 meter vlinderslag. De zwemster wil zich volledig richten op de estafette van de 4x100 meter vrije slag.

Beide onderdelen staan voor de eerste dag gepland, waardoor ze mogelijk vier keer in actie moest komen. Ze vond dat te zwaar door haar gebrekkige voorbereiding. Bij Dekker werd namelijk nog geen half jaar geleden baarmoederhalskanker geconstateerd waarna een zware operatie volgde.

"Conditioneel kwam ik van heel ver. Ik heb lange tijd het gevoel gehad dat ik aan een inhaalrace bezig was. Eigenlijk is het niet te bevatten dat ik hier in Rio ben en met de beste zwemsters van de wereld meestrijd om een medaille," aldus Dekker.

IS: Waarom wij jullie haten

De theorieën dat de Islamitische Staat en zijn vriendjes aanslagen plegen omdat 'we' het heilige land besmeuren met onze kruisvaardige aanwezigheid of omdat mensen geen stageplaats krijgen, kunnen in de papierversnipperaar. In Dabiq, het veelgelezen pulpblaadje van de harde kern van Allah, richt IS zich op ons, de infidels. De heren met baarden geven 6 redenen op waarom zij ons (het westen met z'n schattige inwoners) haten en wij dus kapot moeten..

  • Omdat jullie ongelovigen zijn. Veruit belangrijkste reden dat wij jullie haten is omdat jullie ongelooflijk ongelovig zijn. Of het bewust is of niet; jelui verwerpen de eenheid van Allah. Jullie plegen blasfemie tegen de almachtige en claimen bovendien dat hij een zoontje zou hebben. Jullie verzinnen leugens over zijn profeten en geven jezelf over aan duivelse praktijken.
  • We haatsen (nee, ze lijken niet op Gollum, MV) haten jullie omdat jullie liberaal zijn. Seculiere maatschappijen doen precies datgene wat Allah niet leuk vindt, maar verbieden daarentegen weer dingen die Allah juist tof vindt. Dat maakt jullie Christenen en heidenen natuurlijk geen zak uit, omdat jullie die vervloekte scheiding van kerk en staat hebben. Hierdoor geven jullie autoriteit aan jullie (menselijke) grillen via de wetgevers waar jullie op gestemd hebben.

  • We vinden jullie niet zo leuk omdat sommige van jullie atheïst zijn. We voeren oorlog tegen jullie omdat jullie het bestaan van de schepper (vzmh) ontkennen.

  • Enne... niet te vergeten: de misdaden tegen de islam. We strijden tegen jullie om jullie te straffen voor de overtredingen die jullie begaan binnen onze godsdienst.

  • Vanwege jullie misdaden tegen moslims. Jullie straaljagers en drones doden en/of verwonden onze mensen over de hele wereld. De marionetten die jullie neerzetten in moslimlanden onderdrukken ons, folteren moslims en voeren oorlog tegen eenieder die de waarheid verkondigt.

  • Jullie vallen onze landen binnen. We zullen blijven strijden tot daar geen spoor meer van jullie te vinden is. De jihad zal tot die tijd de persoonlijke plicht van elke moslim zijn.

De auteur laat aan de werkelijke reden dat 'wij' af en toe een massaslachting kunnen verwachten, niets aan geheimzinnigheid over. Buiten de 6 genoemde reden om maakt hij namelijk duidelijk dat de gewapende jihad zal doorgaan. “Het feit is dat, zelfs als jullie stoppen met bombarderen, ons gevangen nemen, martelen, kwaadspreken over de islam en onze landen bezetten we jullie nog steeds haten. Deze haat zal niet verminderen, tot het moment dat jullie de islam omarmen en moslim worden.”

Dus we weten wat ons te doen staat. Een cursusje 'moslim worden doe je zo' is hier te vinden.

Rechter: patentzaak tegen Apple moet over

Een federale rechter heeft vrijdag besloten dat een zaak die was aangespannen tegen computerbedrijf Apple door VirnetX over moet. Daardoor hoeft Apple voorlopig niet de 625,6 miljoen dollar boete te betalen die het eerder kreeg opgelegd vanwege het schenden van vier patenten die VirnetX zou bezitten. Het aandeel VirnetX daalde maandag op de beurs met bijna 45 procent.

De rechter was van mening dat het combineren van twee verschillende zaken tot één zaak niet eerlijk was voor Apple. Hij bepaalde daarom dat de zaken apart over moeten worden gedaan.

VirnetX is een bedrijf dat vooral geld verdient met het licenseren van patenten. Apple zou inbreuk hebben gemaakt op de patenten van VirnetX voor producten als FaceTime en iMessage. VirnetX reageerde teleurgesteld op de uitspraak.

Rechter: patentzaak tegen Apple moet over
Rechter: patentzaak tegen Apple moet over (Foto: BuzzT)

Bobbi Eden moet rust houden

Bobbi Eden mag de komende weken nauwelijks iets doen. De zwangere pornoster moet van haar artsen zo veel mogelijk rust nemen. Vrijdag belandde Bobbi in het ziekenhuis.

"Ik had al een paar dagen last van krampjes", legt ze uit in een video voor Linda.TV, waarvan RTL Boulevard maandag fragmenten uitzond. "Toen ik vrijdag bij mijn moeder was, werd de pijn toch wel heftig."

Bobbi, die 32 weken zwanger is, werd door haar verloskundige doorgestuurd naar het ziekenhuis. "Daar ben ik aan een monitor gelegd en zijn allemaal onderzoeken gedaan. Uiteindelijk bleek dat ik gewoon al weeën had."

Schrikken
Bobbi moest een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven. "Met de baby was alles goed. Daar ben ik heel bij om. Maar het was wel even schrikken."

Nu Bobbi moet rusten, komt er nog meer op de schouders van haar man Mark Laurenz terecht. "Jij kan nog meer voor mij gaan doen."

Bobbi Eden moet rust houden
Bobbi Eden moet rust houden (Foto: BuzzE)

Reden opmerking over bom nog onduidelijk

Het is nog niet duidelijk waarom de 41-jarige Amsterdammer die op de A4 bij Sloten is aangehouden in een NS-bus een opmerking maakte over een bom. De politie heeft de man nog niet gehoord, zei een woordvoerster maandag.

Bij zijn arrestatie zou hij gezegd hebben geschrokken te zijn van de commotie en "dat het niet zo bedoeld was", aldus een woordvoerster.

De politie kreeg om 08.53 uur een melding over iemand die vreemde opmerkingen maakte met daarin het woord 'bom'. De buschauffeur zette vervolgens de bus aan de kant, waarna alle inzittenden eruit werden gehaald. Het voertuig werd vervolgens onderzocht, maar er werd niets verdachts gevonden. De A4 was richting Den Haag enige tijd afgesloten.

Sinds zaterdagmorgen houdt de marechaussee extra controles rondom en op Schiphol nadat er een 'signaal van dreiging' was binnengekomen. De A4 loopt langs de luchthaven.

De NS-bus was onderweg naar Schiphol. Als gevolg van het oponthoud hebben zeker twee passagiers hun vlucht gemist. Hun vluchten zijn omgeboekt en voor één persoon heeft NS een overnachting geregeld in een hotel. De NS weet nog niet of zij een schadeclaim gaan indienen bij de man. "Dat is afhankelijk van het onderzoek', aldus een woordvoerster.

Reden opmerking over bom nog onduidelijk
Reden opmerking over bom nog onduidelijk (Foto: ANP)

Shannen: kanker misschien verder uitgezaaid

Shannen Doherty vreest dat de kanker nog verder is uitgezaaid. De actrice, die vorig jaar maart te horen kreeg dat ze borstkanker heeft, ondergaat de komende tijd chemotherapie en wordt daarna bestraald. Dat vertelt ze in een interview met Entertainment Tonight.

"Ik had borstkanker die is uitgezaaid naar mijn lymfeklieren. Na een van de operaties is ontdekt dat een aantal kankercellen mogelijk uit de lymfeklieren is gegaan", legt Shannen uit. De 45-jarige actrice heeft het moeilijk met de onzekerheid waarin ze verkeert. "Gaat de chemo aanslaan? Helpt de bestraling? Moet ik dit nog eens meemaken of wordt er straks nog een gezwel gevonden?"

De chemotherapie gaat Shannen niet makkelijk af. "Ik lig in bed en moet continu rennen naar de badkamer", schetst de actrice, die erg misselijk was en totaal geen eetlust had. "Ik was direct vijf kilo kwijt. Ik hou niets binnen, het gaat er alleen maar uit."

Shannen: kanker misschien verder uitgezaaid
Shannen: kanker misschien verder uitgezaaid (Foto: BuzzE)

Extra maatregelen Schiphol blijven van kracht

De extra veiligheidsmaatregelen op en rondom de luchthaven Schiphol blijven de komende tijd van kracht. Dat is maandag besloten door de zogeheten driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en Koninklijke Marechaussee/politie) van Haarlemmermeer in overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Dat liet de gemeente maandagavond weten.

Wat 'de komende tijd' inhoudt is niet bekendgemaakt. Vrijdag kwam "een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven" binnen; op en rond Schiphol werden vanaf zaterdag extra maatregelen getroffen. Die golden al vanaf het begin tot nader order' en worden dus nog niet opgeheven. De extra controles leidden tot files op de toegangswegen naar Schiphol.

"Het uitgangspunt van de driehoek blijft dat mogelijke risico's voor reizigers en werknemers op een verantwoorde wijze worden beheerst en de activiteiten op Schiphol zoveel mogelijk kunnen doorgaan. De driehoek is van oordeel dat dat met de extra maatregelen het geval is", zegt de gemeente.

Net als de afgelopen dagen blijven de luchthaven en het omliggende gebied toegankelijk en gaan alle activiteiten door, stelt de gemeente. Mensen die naar Schiphol reizen, met trein of auto, moeten de komende periode rekening blijven houden met steekproefsgewijze controles door de Koninklijke Marechaussee rond de luchthaven.

Extra maatregelen Schiphol blijven van kracht
Extra maatregelen Schiphol blijven van kracht (Foto: ANP)

Sagan naar Bora, Kreuziger naar Orica

Peter Sagan zal de komende drie jaar gaan fietsen voor het Duitse Bora-Hansgrohe. Hoewel het nieuws al in de lucht hing is het verrassend te noemen dat de 26-jarige wereldkampioen voor een kleinere ploeg kiest.

Sagan komt nu nog uit voor Tinkoff dat aan het eind van het seizoen stopt. In het kielzog van de Slowaakse veelvraat gaan ook zijn broer Juraj, landgenoten Michael Kolar en Erik Baska, en de Pool Maciej Bodnar mee, waardoor Bora van de ProContinental Tour de overstap kan maken naar de World Tour. Ook Tony Martin (Etixx-Quick-Step) en Rafal Majka (Tinkoff) zouden de overstap naar de Duitse formatie kunnen gaan maken.

Sanitairbedrijf Hansgrohe stapt volgend jaar in als sponsor met het oog op de Tourstart die volgend jaar in Düsseldorf plaats zal vinden. Het salaris van Sagan zou echter voor een groot deel opgehoest worden door het fietsenmerk Specialized. Met Sagan wil de ploeg mikken op ritzeges in klassiekers en etappewinsten in rondes zoals de Tour de France.

Roman Kreuziger (Tinkoff) komt volgend jaar uit voor Orica Bike Exchange, zo heeft die ploeg laten weten. In de afgelopen Tour de France eindigde de Tsjech op de tiende plaats in het eindklassement.

Astana heeft zich ondertussen verzekerd van de diensten van Oscar Gatto, Michael Valgren, Jesper Hansen en Moreno Moser. De eerste drie komen over van Tinkoff, terwijl Moser dit jaar voor Cannondale fietst.

Win de Oukitel K4000 lite smartphone!

Oukitel heeft hoge ogen gegooid met de K4000 serie,  deze serie telefoons kenmerkt zich door zijn enorme batterij en een lage prijs. Om zich nog meer op het budget-segment te kunnen richten heeft Oukitel besloten om naast de normale K4000 en K4000 pro ook met een lite-variant te komen. 

Waar de voorgaande modlen in de K4000 serie altijd zwart of wit waren, is de Oukitel K4000 lite te koop in drie verschillende kleuren: goud, zwart en wit. De nieuwe gouden kleur moet het toestel een wat luxere uitstraling geven. 

Oukitel K4000 light

De lite versie van de Oukitel van de K4000 moet het doen met een qHD schermresolutie, dit zorgt voor een lagere prijs en langere accuduur. Met een prijskaartje van $90 is het toestel dan ook niet duur te noemen. 

De Oukitel K4000 lite is zoals we van Oukitel gewend zijn, met zijn 4000mAh BAK accu een echt accu-monster. De specificaties:

  • 5-inch qHD IPS-scherm met 2.5D afgerond gehard glas
  • 2GB werkgeheugen, 16GB interne opslag
  • MT6735P quad-core processor, 
  • 8MP camera achter, 2MP camera voor (13MP en 5MP softwarematig geinterpoleerd)
  • 4000mAh batterij

Het toestel is per direct te vinden in de digitale schappen. Om dat te vieren mogen wij een Oukitel K4000 lite weggeven. 

Wil je het toestel winnen doen dan HIER mee met de prijsvraag!

Oukitel K4000 light

Oukitel K4000 light

Oukitel K4000 light

Feyenoord huurt Berghuis van Watford

Steven Berghuis speelt komend seizoen bij Feyenoord. De buitenspeler wordt voor een jaar gehuurd van Watford. De aanvaller kwam bij de club uit de Premier League niet in aanmerking voor een basisplaats en zocht daarom een nieuwe club. Feyenoord reageerde adequaat en meldde maandag dat Berghuis het komende seizoen uitkomt voor de Rotterdammers.

Maandag onderging de Oranje-international een medische keuring, waarna hij vervolgens zijn handtekening onder het huurcontract zette. Berghuis gaat bij Feyenoord de concurrentiestrijd aan met Bilal Basaçikoglu en Jens Toornstra voor de positie van rechtsbuiten. De 24-jarige aanwinst kreeg het Feyenoord-shirt met rugnummer 19 toebedeeld.

Alphabet wil ziektes bestrijden

Alphabet, het moederbedrijf van Google, is van plan ziektes op een nieuwe manier te bestrijden. Het bedrijf wil mini-apparaatjes bouwen, die zenuwsignalen kunnen aansturen. Dat heet bio-elektronica. Het zou kunnen helpen in de strijd tegen bijvoorbeeld artritis, astma en diabetes.

Verily Life Sciences, een dochter van Alphabet, richt daarom een nieuw bedrijf op. Dat heet Galvani Bioelectronics. De andere eigenaar daarvan wordt GlaxoSmithKline. Samen steken ze in de komende zeven jaar 540 miljoen pond (637 miljoen euro) in het bedrijf. In 2023 zouden de eerste implantaten goedgekeurd moeten zijn.

Galvani gebruikt de faciliteiten van GSK in het Engelse Stevenage en gaat ook onderzoek doen in San Francisco.

Alphabet wil ziektes bestrijden
Alphabet wil ziektes bestrijden (Foto: BuzzT)

Duitsland pikt 'chantage' door Turkije niet

Duitsland en de Europese Unie moeten zich "onder geen beding laten chanteren" door Turkije, vindt de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel. "Het is aan Turkije of er wel of geen visumliberalisatie komt", zei hij maandag.

Gabriel reageerde op uitlatingen van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu. Die had in een interview gedreigd dat Turkije het vluchtelingenakkoord met de Europese Unie opblaast als Europa niet uiterlijk in oktober de visumplicht voor Turken opheft.

Duitsland pikt 'chantage' door Turkije niet
Duitsland pikt 'chantage' door Turkije niet (Foto: ANP)

Bekende Pokémon in nieuw jasje in Pokémon Sun en Moon

The Pokémon Company heeft zojuist nieuwe informatie en Pokémon vrijgegeven van Pokémon Sun en Moon. Zo komen oude Pokémon terug in een nieuw jasje, hebben Pokémon een zogeheten 'Z-Move' en nemen we afscheid van de traditionele gyms.

Pokémon die een nieuw jasje krijgen zijn onder andere Exeggutor (hij wordt een palmboom), Vulpix en Ninetails en Sandshrew en Sandslash krijgen daarnaast het Ice-type. Nieuwe Pokémon zijn onder andere Oricorio (die een verschillende vorm aanneemt op elk eiland), Minior (die verscholen zit in een pantser dat eraf kan komen) en Mudbray (de baby-vorm van Musdale). De rest is te bewonderen in onderstaande trailer.

Ook gooit The Pokémon Company gyms overhoop. Op elk eiland moet je trials ondergaan, de zogeheten 'Rite of Passage'. Zo zul je voor één trial ingrediënten moeten vinden en voor weer iemand anders een sterke Pokémon verslaan. Lukken deze trials je, wachten er 'Totem Pokémon' op je. Dit zijn sterkere versies van al bestaande Pokémon die extra hulp voor het gevecht kunnen roepen. Lukt het je ook nog om deze Totem Pokémon te verslaan, staat op elk eiland de 'Kahuna' te wachten, de sterkste trainer van dat eiland.

Om je hiermee te helpen heeft elk type een 'Z-move' gekregen, die één keer per gevecht te gebruiken is. Zo hebben grass-types de beschikking tot Bloom Doom en elektrische-types de beschikking tot Gigavolt Havoc. Hoe dit in zijn werk gaat, zie je hieronder.

Pokémon Sun en Moon lanceren 23 november in Nederland voor Nintendo 3DS.

Pokémon Alolan Exeggutor

Pokémon Alolan Vulpix

Fallout 4: Vault-Tec Workshop

De Vault-Tec Workshop-DLC is de vijfde uitbreiding voor Fallout 4, en de derde tot nu toe die zich focust op het Workshop-gedeelte. Met de Vault-Tec Workshop krijgt de speler een geheel nieuw speelveld tot zijn beschikking in de vorm van een nieuwe Vault, Vault 88. Binnen de omvangrijke schuilkelder kan er naar lieve lust ge- en verbouwd worden. In zekere zin kan deze uitbreiding gezien worden als de Fallout 4-variant van de succesvolle mobile game Fallout Shelter.

Grote drukte bij alarmcentrale ANWB

Dat Nederland massaal op vakantie is, is bij de alarmcentrale van de ANWB goed te merken aan de vele verzoeken voor autohulp. Vorige week was het inclusief zwarte zaterdag de drukste week van de zomer tot dusver, zei een woordvoerder maandag.

Exacte aantallen kon hij echter niet geven. De alarmcentrale van de ANWB heeft tijdens deze vakantieperiode 850 mensen aan het werk. "Dat is ruim het dubbele aantal dan normaal', aldus de zegsman.

Bij de alarmcentrale zijn vanuit het buitenland al vele honderden telefoontjes binnengekomen van automobilisten. De meeste pechvogels bellen omdat ze problemen hebben met de accu of het koelingssysteem.

Maar er zijn ook vakantiegangers die bellen, omdat het lampje van het bandenspanningscontrolesysteem blijft branden als de band goed is opgepompt. Sinds 2010 wordt dit systeem standaard in alle auto's aangebracht. "Maar nog niet eerder kregen we hierover zoveel klachten", aldus de woordvoerder. Om het lampje te doven, moet een knopje worden ingedrukt, "maar dat is vaak moeilijk te vinden". De woordvoerder raadt aan eerst de gebruiksaanwijzing te lezen.

Grote drukte bij alarmcentrale ANWB
Grote drukte bij alarmcentrale ANWB (Foto: ANP)

Oud-premier Piet de Jong (101) overleden

Oud-premier Piet de Jong is op 101-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn partij het CDA maandag bekendgemaakt.

De oud-premier overleed vorige week woensdag. De Jong was minister-president van 1967 tot 1971, namens CDA-voorloper KVP (Katholieke Volkspartij). Daarvoor was hij onder andere staatssecretaris en minister van Defensie.

Oud-premier Piet de Jong (101) overleden
Oud-premier Piet de Jong (101) overleden (Foto: ANP)

Indie-topper Inside waarschijnlijk naar PlayStation 4

Inside is een puzzel-platformgame van de onafhankelijke gamestudio Playdead, die ook verantwoordelijk was voor het succesvolle Limbo uit 2010. Inside kwam afgelopen maand uit voor Xbox One en pc, en het lijkt er sterk op dat de game nu ook naar PlayStation 4 komt, nadat website Exophase de trophies van de game lekte.

Exophase kwam recent nog met de trophies voor een PS4-versie van Dead Rising, een constatering die later bevestigd werd. Het lijkt er dus sterk op dat ook Inside zijn weg naar Sony's console heeft gevonden.

In Inside neem je de rol aan van een kleine jongen die op de vlucht is voor allerlei onheil in een semi-realistische wereld. Er wordt geen verhaal verteld, er is geen enkele vorm van tekst of dialoog in de game aanwezig en het is aan de speler om zijn eigen theorieën te vormen over de bizarre gebeurtenissen die zich voor zijn ogen voltrekken. De game scoorde enorm hoge cijfers en is volgens review-verzamelsite Metacritic momenteel de op één na best beoordeelde game beschikbaar op Xbox One; alleen The Witcher 3 weerhoudt Inside nog van een koppositie. Wij gaven Inside een negen.

Duits leger krijgt taak in terreurbestrijding

De Duitse regering wil in het uiterste geval het leger inzetten voor terreurbestrijding in eigen land. Dat ligt in Duitsland gevoelig, maar minister van Defensie Ursula von der Leyen ziet het als noodzaak. "Liever nu scepsis dan achteraf het verwijt dat we niet waren voorbereid", aldus de minister maandag in een interview met de krant Bild.

Von der Leyen wil de mogelijkheden voor inzet van de Bundeswehr bespreken met de ministers van Binnenlandse Zaken van de deelstaten. Tot nog toe hebben drie van de zestien Bundesländer volgens haar interesse getoond in de optie. "We zullen eind deze zomer beslissen welke scenario's geoefend moeten worden."

Een discussie hierover is "juist en belangrijk", aldus de CDU-minister. Ze hoopt overigens dat het niet nodig zal zijn om het leger de straat op te sturen, maar recent terrorisme heeft iedereen volgens haar "de ogen geopend".

Duits leger krijgt taak in terreurbestrijding
Duits leger krijgt taak in terreurbestrijding (Foto: ANP)

Subsidie voor 130 Amsterdamse cultuurorganisaties

In totaal 130 Amsterdamse culturele organisaties kunnen de komende jaren rekenen op subsidie vanuit het gemeentelijke Kunstenplan 2017-2020. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst maakte dit maandag bekend. Een derde van de geselecteerde instellingen is nieuw.

Bij het fonds kwamen 219 aanvragen binnen. Het meeste geld gaat naar Theater Bellevue (ruim 1,2 miljoen euro), Melkweg (930.000 euro) en Museum Het Rembrandthuis (886.500 euro). Zes instellingen krijgen geen geld omdat ze het volgens het fonds financieel ook wel redden zonder subsidie. Het gaat onder meer om wetenschapsmuseum Nemo, dat een subsidie van 225.000 euro aanvroeg en Pakhuis de Zwijger, dat een verzoek van 600.000 euro indiende.

Het fonds heeft in totaal 21,4 miljoen euro verdeeld. Van de 108 organisaties die de afgelopen vier jaar geld kregen, verliezen er 23 hun subsidie. Onder hen de Stichting Uitmarkt, die de jaarlijkse aftrap van het culturele seizoen organiseert. Het plan is om de Uitmarkt in 2017 te vernieuwen, onder meer door weer te gaan rondreizen door de stad. Het fonds heeft bij de invulling hiervan nog te veel vraagtekens en adviseert negatief.

De 130 organisaties staan los van de toplijst van 21 musea, theaters, concertzalen, festivals en muziek- en theatergezelschappen in de hoofdstad die rechtstreeks van de gemeente geld krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld het Stedelijk Museum, Nationale Opera & Ballet en Het Koninklijk Concertgebouworkest. De subsidies hiervoor werden al in juni verdeeld.

Geld voor 130 Amsterdamse cultuurorganisaties
Geld voor 130 Amsterdamse cultuurorganisaties (Foto: ANP)

Turkije roept Duitse ambassadeur op matje

De Turkse regering heeft de Duitse ambassadeur in Turkije ontboden. Hij moet tekst en uitleg geven over de demonstratie ten gunste van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Keulen van afgelopen zondag. Ankara is ontstemd omdat Duitsland Erdogan niet toestond de demonstranten per videoverbinding toe te spreken.

Een woordvoerder van Erdogan noemde het besluit van het constitutioneel hof in Karlsruhe om een rechtstreekse redevoering te verbieden eerder onaanvaardbaar. Hij eiste een "bevredigende verklaring" van Berlijn. De Duitse ambassadeur is met vakantie en wordt vervangen door zijn tweede man.

In Keulen verzamelden zich zondag een kleine 40.000 mensen om Erdogan en zijn regering in de nasleep van de mislukte staatsgreep van twee weken geleden hun steun te betuigen. Namens Erdogan werd een dankbetuiging voorgelezen.

Sussend
Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken probeerde de plooien maandag glad te strijken. Volgens een woordvoerder is er "niets ongebruikelijks" aan het oproepen van de zaakgelastigde. "Ik denk dat het niet als reprimande bedoeld is."

Berlijn reageerde ook sussend op uitlatingen van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu. Die heeft in een interview gedreigd dat Turkije het vluchtelingenakkoord met de Europese Unie opblaast als Europa niet uiterlijk in oktober de visumplicht voor Turken opheft. Maar volgens de Duitse regering zal het zo'n vaart niet lopen.

Turkije roept Duitse ambassadeur op matje
Turkije roept Duitse ambassadeur op matje (Foto: ANP)

Johan Derksen aan huis gekluisterd om hond

Johan Derksen is al een aantal jaar niet meer op vakantie geweest. De voetbalanalist heeft sinds drie jaar een hond en hij wil de viervoeter niet zomaar ergens achterlaten voor een buitenlands tripje.

"Ik ben in dienst bij een hond tegenwoordig", zei Derksen maandagochtend op Radio 538. "Toen ik met pensioen ging hebben we weer een hond genomen en wij vinden het zielig om de hond in zo'n hondenpension te doen, dus sinds we die hond hebben zijn we niet meer de grens over geweest."

Een vakantie is niet het enige wat Derksen tegenwoordig laat voor zijn hond. "Het is zelfs zo erg dat ik niet meer in de kamer mag roken als de hond erbij is, anders moet de hond hoesten."

Johan Derksen aan huis gekluisterd om hond
Johan Derksen aan huis gekluisterd om hond (Foto: BuzzE)

Migratie stuwt bevolkingsgroei

De Nederlandse bevolking is in de eerste helft van dit jaar gegroeid met 43.000 mensen. Het gaat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) om de hoogste bevolkingsgroei in een eerste halfjaar sinds het begin van de eeuw. Migratie speelde daarbij een belangrijke rol.

Zo schreven 99.000 immigranten zich in de eerste zes maanden van dit jaar in bij een gemeente. "Meer dan ooit in een eerste halfjaar door CBS gemeten is", aldus de organisatie. Het gaat onder meer om 15.000 Syriërs en 2000 Eritrese migranten. Omdat 64.000 mensen emigreerden, komt het migratiesaldo volgens het CBS uit op 35.000.

Uit andere groepen vertrokken juist meer mensen uit Nederland dan erbij kwamen. "Dit is het geval bij autochtone Nederlanders en mensen met een Turkse herkomst."

Migratie stuwt bevolkingsgroei
Migratie stuwt bevolkingsgroei (Foto: ANP)

Commando's die Erdogan moesten vangen gepakt

Turkse speciale eenheden hebben een groep van elf commando's opgepakt die tijdens de mislukte staatsgreep van vorige maand de taak hadden om president Recep Tayyip Erdogan gevangen te nemen. Volgens staatspersbureau Anadolu zijn schoten gewisseld, maar over slachtoffers is niets bekendgemaakt.

De autoriteiten kwamen de groep op het spoor in de zuidelijke kustprovincie Mugla door een tip. Met luchtsteun van helikopters en drones gingen de speciale eenheden in de aanval.

Erdogan was tijdens de couppoging op vakantie in de badplaats Marmaris. Hij was al geëvacueerd toen de commando's bij zijn hotel arriveerden. Eerder werden al 25 militairen gearresteerd die worden verdacht van de poging de president te ontvoeren. In totaal zouden 37 mannen bij de actie zijn betrokken. Mogelijk is er dus nog een voortvluchtig.

Commando's die Erdogan moesten vangen gepakt
Commando's die Erdogan moesten vangen gepakt (Foto: ANP)

'You'll Never Walk Alone grootste voetbalhit'

You'll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers is door luisteraars van Radio 10 uitgeroepen tot grootste voetbalhit aller tijden. Oud-voetballer John Heitinga maakte de nummer één maandagochtend bekend in de ochtendshow van Tim Klijn.

Na You'll Never Walk Alone eindigde We Are The Champions van Queen op plaats twee. Bloed, zweet en tranen van André Hazes belandde op nummer drie.

Het laatste nummer is een van Heitinga's favorieten, zo bekende hij. "Als dat dan gedraaid werd bij Ajax kreeg ik echt kippenvel en zong ik uit volle borst mee."

Radio 10 ging samen met het blad Voetbal International op zoek naar het ultieme voetbalnummer. In de uitzending werd ook een cd gelanceerd met de beste van de ingezonden voetbalplaten.

'You'll Never Walk Alone grootste voetbalhit'
'You'll Never Walk Alone grootste voetbalhit' (Foto: BuzzE)

'Zoon Michael Douglas vervroegd vrij'

De oudste zoon van Michael Douglas heeft na bijna zeven jaar vervroegd de gevangenis verlaten. Dat meldt Page Six. De inmiddels 37-jarige Cameron zou eigenlijk pas begin 2018 op vrije voeten komen.

Cameron werd in 2010 veroordeeld tot vijf jaar cel voor drugshandel. Hij kreeg er nog eens een paar jaar bij toen hij in 2011 met drugs werd betrapt in de gevangenis. De reden voor zijn vervroegde vrijlating is niet bekend.

Volgens Page Six is Cameron nu van plan zijn ervaringen in boekvorm uit te brengen. Zijn memoires gaan behalve over zijn eenzame opsluiting ook over zijn worsteling met het feit dat hij een bekende vader en opa (Kirk Douglas) heeft.

'Zoon Michael Douglas vervroegd vrij'
'Zoon Michael Douglas vervroegd vrij' (Foto: BuzzE)

Agent en daders dood na aanval op hotel Kabul

Een aanval van de Taliban op een hotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft maandag een politieagent het leven gekost. Ook de drie daders kwamen om het leven. Gasten en personeel van het Northgate-hotel, naast de luchthaven van Kabul, bleven ongedeerd.

In het hotel verblijven vooral buitenlanders, zowel militairen als burgers van bijvoorbeeld hulporganisaties. Volgens de Afghaanse politie lieten de daders eerst een vrachtwagen met explosieven ontploffen. Een van hen kwam daardoor om het leven, maar de politie wist te verhinderen dat de twee anderen het hotel zouden binnendringen.

De twee terroristen verschansten zich in de buurt van het hotel tussen containers. Speciale eenheden schoten de mannen in de ochtend dood.

Taliban
De aanval is opgeëist door de Taliban. De groep liet in een verklaring weten dat "een plaats vol luxe voor buitenlanders" het doelwit was en dat maar liefst honderd vijanden waren gedood of verwond. Van dat verhaal klopt volgens de politie dus niets.

Het was niet de eerste keer dat het hotel doelwit was van de Taliban. Bij een eerdere aanval kwamen in 2013 vijf beveiligers om het leven.

Agent en daders dood na aanval op hotel Kabul
Agent en daders dood na aanval op hotel Kabul (Foto: ANP)

Gadget: Ultima 20 Complete 2.1 set

De Ultima Mk2 stereo speakerset is één van de populairste items van het Duitse audiobedrijf Teufel. Dit gewilde duo was al uitgebreid naar een 5.1 surround systeem maar is nu ook verkrijgbaar als 2.1 systeem waarvan de subwoofer draadloos verbonden wordt met de set. 

De specs van de Ultima 2-kanaals luidsprekers zijn hetzelfde als die van het vertrouwde duo: 25 mm dome tweeter, 165-mm midbass-driver en een belastbaar vermogen van 80 Watt. De noviteit zit hem in de toevoeging van het CoreStation, de draadloze subwoofer en de geluidspuck. 
 
 

Honderden vrijwilligers maken kust schoon

Honderden vrijwilligers beginnen maandag in Cadzand (Zeeland) en op Schiermonnikoog met het schoonmaken van de hele Nederlandse Noordzeekust. Er hebben zich al meer dan 1500 vrijwilligers gemeld, maar de organisatie Stichting De Noordzee verwacht nog meer aanmeldingen.

Iedereen die de natuur een warm hart toedraagt, kan meehelpen. "Hoe meer mensen meedoen, hoe beter", aldus een woordvoerster van de stichting. Vrijwilligers kunnen zich inschrijven via beachcleanuptour.nl/etappes.

De schoonmakers trekken de komende weken vanaf Cadzand en Schiermonnikoog richting Zandvoort om afval op te rapen. Op 14 augustus moet de klus geklaard zijn.

Vorig jaar haalden ruim 2000 vrijwilligers maar liefst 11.555 kilo afval van de stranden.

Volgens de organisatie ligt per 100 meter strand gemiddeld 375 stuks afval. Ruim 90 procent daarvan is plastic. Als dit plastic in zee belandt, raken zeedieren erin verstrikt. Of ze zien het aan voor voedsel, waardoor het in onze voedselketen terechtkomt, aldus de stichting.

Honderden vrijwilligers maken kust schoon
Honderden vrijwilligers maken kust schoon (Foto: ANP)

Koptelefoon Amazon hoort je naam

Veel Amerikanen, maar ook steeds meer Nederlanders, dragen een noise-cancelling headphone, oftewel een koptelefoon die het geluid van buiten tegenhoudt. De stilte is prettig in de trein of een vliegtuig, maar lastig op de openbare weg. En daarom werkt Amazon aan een slimme variant. Die schakelt uit wanneer iemand bijvoorbeeld je naam roept. Dan is de omgeving meteen weer te horen.

CNN en CNET schrijven over de vinding. Amazon heeft een paar weken geleden een patent gekregen voor de slimme koptelefoon. Het systeem is vergelijkbaar met Siri, de spraakgestuurde hulp. Het is niet bekend wanneer het apparaat op de markt komt en of Amazon er überhaupt een product van maakt.

Koptelefoon Amazon hoort je naam
Koptelefoon Amazon hoort je naam (Foto: BuzzT)

Albert Heijn gaat strijd aan met suiker

Supermarkt Albert Heijn gaat de strijd aan met suiker. Vanaf eind dit jaar zullen honderd producten van het eigen merk in de schappen liggen die minder suiker bevatten.

In producten als yoghurt, vla, ketchup en koekjes wordt de hoeveelheid suiker tussen de 10 en 40 procent verminderd. Ook worden nieuwe producten toegevoegd, zoals yoghurt voor kinderen, zonder toegevoegde suiker.

Ook komt er een informatiewijzer bij het frisdrankschap, waarop consumenten kunnen zien hoeveel calorieën en suikers er in een drankje zitten.

Wennen
De supermarkt wil consumenten geleidelijk laten wennen aan minder suiker. "Steeds meer consumenten gaan bewuster met suiker om", aldus een woordvoerster.

Het streven is om producten minder zoet te maken en suiker te weren, zegt ze. In sommige gevallen zal de suiker vervangen worden door andere zoetstoffen. "Dat is in sommige gevallen niet te voorkomen."

Albert Heijn gaat strijd aan met suiker
Albert Heijn gaat strijd aan met suiker (Foto: ANP)

'Uber pompt half miljard in kaartenproject'

Uber Technologies is van plan 500 miljoen dollar (bijna 450 miljoen euro) uit te trekken voor een wereldwijd project rond navigatiekaarten. Volgens de Financial Times wil het bedrijf minder afhankelijk worden van Google Maps. Ook wil het daarmee de weg plaveien voor zelfrijdende auto's.

Volgens de Britse krant rijden auto's van Uber al kriskras door de Verenigde Staten en Mexico om beeldmateriaal voor kaarten te bemachtigen. Ook in andere landen staan de auto's in de startblokken. In verschillende financieringsronden wist Uber onlangs miljoenen op te halen. Daardoor ziet het kans om zijn geplande investeringen in kaarten en zelfrijdende auto's op te krikken.

Eerder zette Uber al stappen in de kaartenbranche. Zo werd kaartenexpert Brian McClendon losgeweekt bij Google Maps en werd een team van dataverzamelaars van Microsoft-tak Bing overgenomen. Ook lijfde Uber eerder deCarta in, het bedrijf achter de software die in auto's van GM wordt gebruikt.

'Uber pompt half miljard in kaartenproject'
'Uber pompt half miljard in kaartenproject' (Foto: BuzzT)

Pokémon: wees niet bang, gegevens niet kwijt

De gegevens van Pokémon Go-spelers zijn niet verloren gegaan na de update van zondag, zeggen de makers van de mateloos populaire app geruststellend. Gebruikers moeten opnieuw inloggen met het e-mailadres dat ze hadden gebruikt om hun account aan te maken. Dan zijn de problemen opgelost.

Pokémon stuurde zondag een update van de game. Veel gebruikers zagen na het bijwerken ineens dat hun accounts waren gereset. Met andere woorden: ze moesten weer helemaal op nul beginnen, ze waren alle gevangen beestjes en alle behaalde levels kwijt. Op Twitter deden ze bedroefd en paniekerig hun beklag.

Volgens Pokémon Go "heb je mogelijk onbewust een ander account aangemaakt door met een ander e-mailadres in te loggen".

Pokémon: wees niet bang, gegevens niet kwijt
Pokémon: wees niet bang, gegevens niet kwijt (Foto: BuzzT)

Aandacht voor geweld bij Teen Choice Awards

Tijdens de Teen Choice Awards in Los Angeles was zondag uitgebreid aandacht voor de slachtoffers van recente aanslagen en geweldplegingen in de Verenigde Staten.

Halverwege de show betrad een groep tieners het podium, die een familielid verloren door geweld. Onder hen was de zoon van Alton Sterling, die eerder deze maand werd doodgeschoten door politie-agenten in Baton Rouge. De jongeren introduceerden zichzelf, waarna actrice Jessica Alba uitlegde wat zij hebben meegemaakt. "J.T. was net als jullie, totdat hij zijn 6-jarige broertje Jesse Lewis verloor, een van de 26 slachtoffers van de schietpartij op de Sandy Hook-school", vertelde ze bijvoorbeeld aan het tienerpubliek.

Andere jongeren die op het podium stonden waren volgens People onder meer broers en zussen van slachtoffers van de aanslag in Orlando, maar ook kinderen en andere familieleden van Amerikanen die het leven lieten bij de bioscoopaanslag in Aurora, de schietpartij in San Bernardino en familieleden van de omgekomen politie-agenten in Dallas.

Na afloop van het eerbetoon zong Ne-Yo het nummer What's Going On, waarbij in het publiek de mobiele telefoons massaal verlicht de lucht ingingen.

Aandacht voor geweld bij Teen Choice Awards
Aandacht voor geweld bij Teen Choice Awards (Foto: BuzzE)

Snoop Dogg in nieuwe wietshow van MTV

Rapper en wietliefhebber Snoop Dogg maakt zijn opwachting in Mary + Jane, een nieuwe MTV-comedy over twee marijuanabezorgers in Los Angeles.

MTV maakte zondag ook bekend dat Snoop de openingstune van de serie rapt en één van de producenten van de show is. Hij zal in de serie niet te zien zijn als zichzelf, maar heeft een gastrol als "een heel, heel speciaal persoon", aldus één van zijn mede-producers bij de presentatie van de show in Beverly Hills. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door twee relatief onbekende actrices, Scout Durwood en Jessica Rothe.

Ook acteur en comedian Seth Green is te zien in Mary + Jane. De producenten hopen op meer gastrollen van "wietvriendelijke"Hollywoodsterren.

Snoop Dogg in nieuwe wietshow van MTV
Snoop Dogg in nieuwe wietshow van MTV (Foto: BuzzE)

Kanye West wil aan de slag bij Ikea

De geruchten dat Kanye West plannen heeft met meubelgigant Ikea zijn weer opgelaaid. Aanleiding zijn uitspraken van de rapper en mode-ontwerper zelf in een radio-interview dat maandag te horen zal zijn op BBC Radio.

Volgens The Mirror geeft Kanye in het interview aan dat hij grootse ideeën heeft voor een inrichting voor studentenkamers. "Yo Ikea, laat Kanye iets creëren, laat hem iets maken", zou de man van Kim Kardashian in het gesprek zeggen. De rapper zou specifieke plannen hebben voor "een minimalistisch appartement op een campus".

Kanye werd in maart al een keer gespot bij het hoofdkantoor van IKEA in het Zweedse Älmhult. Het bedrijf bevestigde destijds dat de rapper te gast was geweest, maar de reden van zijn bezoek bleef vaag. Een woordvoerder liet toen slechts weten dat de zaak wel vaker beroemdheden uitnodigt ter inspiratie.

Kanye West wil aan de slag bij Ikea
Kanye West wil aan de slag bij Ikea (Foto: BuzzE)

Heineken ziet herstel in Europa

Hogere bierverkopen in bijna alle delen van de wereld hebben de winst van Heineken afgelopen maanden gestuwd en de brouwer verwacht die lijn de komende maanden door te kunnen trekken. Het concern zag de verkopen afgelopen halfjaar vooral in opkomende markten als Vietnam en Mexico sterk groeien, maar ook in Europa liepen de zaken goed.

Heineken voerde zijn omzet afgelopen halfjaar met 2 procent op, tot 10,1 miljard euro. Daarbij werd 4 procent meer bier verkocht dan een jaar eerder. Die groei zat vooral in het eerste kwartaal. Tussen april en juni zwakte de toename af tot iets minder dan 2 procent.

De nettowinst, gecorrigeerd voor eenmalige posten, liep met 7 procent op tot 977 miljoen euro. De operationele winst was daarbij met 1,7 miljard euro 10 procent hoger dan in de eerste helft van 2015. Heineken verwacht de winst en omzet in heel 2016 te kunnen laten groeien. De winstmarge verbetert daarbij naar verwachting met circa 40 basispunten.

Toenemende tegenwind
Topman Jean-François van Boxmeer sprak van een "heel goed" eerste kwartaal en een "solide" tweede. Hij wees daarbij op de positieve bijdrage uit Europa, waar de lijn omhoog is ingezet, terwijl de kosten goed onder controle worden gehouden.

In de komende maanden verwacht het bedrijf toenemende tegenwind door ongunstige wisselkoerseffecten en de vergelijking met de relatief sterke resultaten van een jaar eerder. Daarnaast blijven de economische omstandigheden in diverse opkomende markten moeilijk.

Dit geldt vooral in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa, die door Heineken als één regio worden geteld. Daar liepen de verkopen vorig kwartaal met 6 procent terug. In Europa en op de Amerikaanse markten werd circa 2 procent meer bier aan de man gebracht. In Azië werd met een plus van 16 procent veruit de sterkste groei geboekt.

Heineken ziet herstel in Europa
Heineken ziet herstel in Europa (Foto: ANP)

Jan de Hoop kan meer dan alleen Ontbijtnieuws

Jan de Hoop is al 27 jaar het gezicht van RTL Ontbijtnieuws, maar dat betekent niet dat hij niets anders kan. De presentator kent zijn kwaliteiten.

"Peter van der Vorst vervangt nu Humberto Tan bij RTL Late Night. Het is geen grootspraak hoor, maar dat zou ik ook kunnen. Makkelijk. Net als dat nieuwe middagprogramma, RTL Live", zegt de 61-jarige De Hoop in het AD. "Al snap ik ook wel dat ze kiezen voor een jonger iemand", voegt hij er aan toe.

De anchor weet al dat hij over ruim drie jaar stopt met Ontbijtnieuws. Op 3 oktober 2019 is De Hoop precies dertig jaar in dienst bij RTL en dan vindt hij het mooi geweest. Maar hij staat open voor een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld Omroep Max. "O, dat lijkt me erg leuk! Tegen die tijd drink ik vast een kop koffie met voorzitter Jan Slagter."

Maar ook als hij dan niet op de televisie blijft, zal de nieuwslezer niet stilzitten. Elke zaterdagochtend heeft hij een eigen radioprogramma bij Omroep Gelderland, samen met zijn partner Coen Lievaart geeft hij presentatietrainingen en sinds mei zet hij wekelijks een filmpje van zijn dagelijks leven op YouTube.

Jan de Hoop kan meer dan alleen Ontbijtnieuws
Jan de Hoop kan meer dan alleen Ontbijtnieuws (Foto: BuzzE)

55.000 bezoekers bij Truckstar Festival

Meer dan 55.000 mensen hebben dit weekeinde het Truckstar Festival op het TT-circuit in Assen bijgewoond, meldde de organisatie zondagavond. Dat zijn er 2000 meer dan in 2015.

Op de 36e editie van de jaarlijkse hoogtijdag voor vrachtwagenchauffeurs waren ruim 2200 trucks te zien, waaronder de nieuwste modellen van de grote merken en veel bijzondere trucks uit heel Europa.

De Scania R490 van G. & J. van Leeuwen uit het Gelderse Bruchem werd door een vakjury tot de mooiste truck van Nederland gekozen. Opvallend is dat het bedrijf actief is in het afvoeren van paardenmest.

FOK! Wat een weer..Licht wisselvallig

Goeiemorgen! Het weerbeeld was dit weekend vrij wisselend. Op sommige plaatsen en dan natuurlijk in het westen bleef het grotendeels droog, terwijl er in het binnenland weer diverse regen- en onweersbuien vielen. Vandaag is dat eigenlijk precies net zo.

Een trog passeert van west naar oost, maar heeft in de kustprovincies (Ik weet het, ik vind het ook niet leuk) weinig activiteit. Pas dieper in het binnenland neemt de kans op een bui toe en ook nu is er zeker in het oosten weer kans op een donderslag. Eigenlijk een herhaling van zetten. Net als gisteren wordt het in de loop van de dag weer droog en breekt de zon er weer door. Zeker langs de kust is het dan weer prima toeven. In de avond neemt de bewolking toe en tegen middernacht is er dan kans op wat regen.

De temperaturen liggen hierbij tussen de 20 en 22 graden.  De wind draait van zuid naar west en neemt iets in kracht toe.

Morgen is het overwegend bewolkt met af en toe regen. Het lijkt niet echt een mooie dag te gaan worden. Pas aan het einde van de dag kan de zon er nog even doorbreken. De temperatuur blijft hetzelfde.

Zon op 06:01
Zon onder 21:30
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 


Zonsondergang bij Stephan (Foto: Stephan5)
Zonsondergang bij mij thuis in Haarlem.

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1674 Een tornado teistert de stad Utrecht. Het schip van de Domkerk stort in, waardoor de toren los komt te staan van het koor. Ook de Pieterskerk heeft grote schade. 
1855 Eerste beklimming van de Monte Rosa, de op één na hoogste top van de Alpen.
1944 Anne Frank schrijft voor het laatst in haar dagboek.
2006 Fidel Castro draagt tijdelijk zijn macht over Cuba over aan zijn broer Raul.
2009 De Deen Anders Fogh Rasmussen begint zijn termijn als twaalfde secretaris-generaal van de NAVO.

 

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen. 

IS roept op tot jihad in Rusland

De haatkabouters van de Islamitische Staat hebben een oproep gedaan tot een jihad in Rusland. In de negen minuten durende video die zondag op YouTube verscheen horen we onder meer: "Luister Poetin. We komen naar Rusland en zullen jullie ombrengen in jullie huizen."

Met het filmpje met zwetende trainende mannen in een woestijn proberen de haatbaarden van IS sympathisanten te motiveren om de jihad te gaan voeren. De authenticiteit van de beelden is nog niet bevestigd. Een link naar het filmpje werd verspreid via een account op de berichtendienst Telegram die door de terreurorganisatie wordt gebruikt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.