Uitslagen derde voorronde Champions League 02/08/2016

Er werden dinsdag vijf duels gespeeld in de derde voorronde van de Champions League. In dit bericht de uitslagen van de gespeelde wedstrijden en welke vijf clubs zich hebben geplaatst voor de vierde en laatste voorronde.

APOEL Nicosia heeft op ene bizarre weten te plaatsen voor de laatste vooronde. Na negentig minuten leek de kampioen van Cyprus uitgeschakeld te zijn, maar door drie late goals werd Rosenborg BK alsnog verslagen. Rosenborg won de heenwedstrijd met 2-1 en leek met een doelpuntloos gelijkspel de play-offs te halen.

In de blessuretijd ging het echter alsnog helemaal mis voor de Noorse kampioen. Boy Waterman zag zijn APOEL in de 91e, 96e en 99e minuut scoren, waardoor Rosenborg alsnog werd uitgeschakeld. De doelpunten kwamen op naam van Giannis Gianniotas, Vander en Tomas de Vincenti.