Ajax krijgt 32 miljoen voor Milik

Arek Milik (22) zet zijn voetballoopbaan voort bij SSC Napoli, dat voor de spits liefst €32 miljoen betaalt aan Ajax. Dit meldt Ajax via de officiële kanalen.

De transfersom kan zelfs nog oplopen tot €33 miljoen. Milik tekent een vijfjarig contract in Napels. "Arek heeft het hier fantastisch gedaan, zijn scoringspercentage zegt genoeg", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Compliment voor onze scoutingafdeling dat hij destijds op onze radar kwam."

"We wilden hem graag behouden voor de club maar toen we overeenkwamen dat Arek deze zomer niet zou vertrekken, ging het om hele andere bedragen die geboden werden", verklaart Overmars. "Napoli wilde hem heel graag hebben, op enig moment is er een financieel omslagpunt bereikt."

"Daarnaast wilde Arek zelf ook graag naar Napoli", vervolgt de sportbestuurder, die aankondigt dat Ajax nog het vertrek van Milik met een aankoop op gaat vangen. "De transferwindow is nu nog een maand open, dat biedt ons de kans om een volwaardige vervanger aan te trekken."

Milik maakte in augustus 2014 zijn debuut voor Ajax, waar hij nog over een verbintenis tot medio 2019 beschikte. In de afgelopen twee jaar speelde de Poolse international liefst 76 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waarin hij 47 keer tot scoren kwam.

Op Memphis Depay na (€34 miljoen) is Milik de duurste uitgaande transfer van een Nederlandse club ooit. Voor Ajax betreft de hoogte van de som een clubrecord.

Arek Milik in het shirt van Napoli. (PRO SHOTS/Insidefoto)
Arek Milik in het shirt van Napoli. (PRO SHOTS/Insidefoto)