Arsenal wint Amsterdam Tournament

Arsenal heeft gisteren het Amsterdam Tournament gewonnen. Op de tweede wedstrijddag won de ploeg uit Londen met 1-0 van gastclub Ajax. Het winnende doelpunt kwam van de voet van Robin van Persie, nadat hij drie minuten voor tijd Ajax-doelman Maarten Stekelenburg passeerde.

In de Amsterdam ArenA kregen beide teams maar een handvol kansen. Rommedahl was in de eerste helft namens Ajax het dichtst bij een openingsdoelpunt. Hij kwam vanaf links goed naar binnen maar schoot net over. Arsenal kreeg in de tweede helft de grootste kansen Vlak voor zijn winnende treffer had Robin van Persie al een grote kans gemist.

Atletico Madrid wist eerder op de avond met 3-1 te winnen van Lazio Roma. Atletico Madrid dankte de zege aan doelpunten van Braulio Rodrigues, Louis Garcia en Jose Reyes. Voor Lazio Roma scoorde Stefano Mauri.