Renault had meer verwacht van kwalificatie

Het team van Renault begon dit weekend zeer sterk, maar in de kwalificatie gisteren kon het team niet echt overtuigen. Giancarlo Fisichella kwalificeerde zich als achtste, terwijl Heikki Kovalainen de twaalfde tijd reed.

Fisichella klaagde na afloop over het vele verkeer. "Ik had last van verkeer en dat bemoeilijkte de zaak enigszins. Ik verloor veel tijd en kon nog maar net in Q2 komen. Daarna ging het een stuk beter en kon ik doorstoten naar Q3. De auto deed het goed en we hebben alle redenen om optimistisch te zijn voor morgen. Het gaat niet makkelijk worden, dus we hebben een agressieve strategie."

Kovalainen was zeer teleurgesteld. "Dit was een uiterst teleurstellende kwalificatie. Ik begrijp nog steeds niet helemaal wat er nou gebeurde. Alles ging prima in Q1 en in Q2 monteerden we zachte banden, waarmee het in de trainingen erg goed ging. Het leek een logische beslissing, maar het goede gevoel was weg. De auto was niet meer hetzelfde en we moeten voor morgen uitzoeken waar dat vandaan kwam."