PSV wint Russian Railways Cup

PSV heeft de Russian Railways Cup op haar naam geschreven. De Eindhovenaren waren in de finale te sterk voor Real Madrid.

PSV nam in de eerste helft het heft in handen, en kwam vaker dan de Madrilenen gevaarlijk voor de goal. Tot schoten kwam het niet, tot een dik halfuur. Toen was het Ismaïl Aissati die de bal van zo'n twintig meter keihard in de verre kruising knalde. Nog voor rust nam de landskampioen een 2-0 voorsprong, toen Mike Zonneveld een vrije trap langs tweede doelman Jerzy Dudek schoot. De Poolse doelman ging niet geheel vrijuit op de inzet van de back.

De Madrilenen gingen na de rust wisselen, en veel van de jeugdspelers die in de basis stonden moesten het veld ruimen voor prominenten als Robinho en Guti. Een door Zonneveld weggegeven vrije trap werd dankbaar gebruikt door Real, en de lage bal die daarop volgde werd door Javier Saviola netjes achter Heurelho Gomes gewerkt. De Spaanse kampioen was wel beter in de tweede helft, maar kwam niet verder dan de ene goal, vooral door een sterk optreden van Gomes.

Submitter:  Bron: FOK!sport