Massa: "Alle hoop vervloog bij de start"

Felipe Massa kende vandaag een teleurstellende race. Op de Hungaroring kwam de Braziliaan niet verder dan een dertiende plek. Hij maakte slechts één plek goed ten opzichte van zijn slechte kwalificatie van gisteren.

"Het was een verschrikkelijke race," concludeerde de rijder in dienst van Scuderia Ferrari. "Bij de start kon ik wat mensen passeren, maar die posities was ik in de eerste bocht alweer kwijt. In de tweede bocht wilde ik Wurz passeren, maar ging ik te wijd, waardoor Sato er langs kon. Op dat moment vervloog alle hoop. Ik had een zeer zware auto en verloor steeds downforce als ik dicht achter anderen reed. Het was een weekend om te vergeten, maar ik heb nog steeds mijn zelfvertrouwen. We weten dat we een snelle auto hebben en we mogen nooit opgeven."

Aan het begin van de wedstrijd leek Massa als enige van het veld op een één-stop-strategie te zitten. Massa zou uiteindelijk toch tweemaal in de pitstraat verschijnen, nadat hij zijn eerste pitstop keurig op de helft van de race liet plaatsvinden. Als Ferrari zich aan de gewaagde strategie had vastgehouden, had de Braziliaan wellicht nog wat plaatsen kunnen stijgen. Van WK-punten was de coureur echter te ver verwijderd.