FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 november 2006

Riep daar iemand kuthoer?

Nou nee hoor, maar een groot aantal van de VVD-aanhangers zou dat misbaksel van een Verdonk nu waarschijnlijk graag terugroepen. Toen er van de week geluiden kwamen over de onzichtbaarheid van Rutte in de campagne, kondigde onze babyface aan dat het vanaf vandaag anders zou worden...

Nou wat dat betekende hebben we zojuist op het nieuws kunnen zien. Rutte zet de aanval in met de slogan "Het karwei begint nu pas echt." .

Geweldig toch, de complete VVD-aanhang zit op het puntje van haar stoel en dan komt Rutte daarmee aanzetten. Pechtold kan gerust ademhalen, hij is straks met drie twee zetels een winnaar en Rutte wordt de grote schlemiel van de verkiezingen. Ik ben de VVD-leden echt eeuwig dankbaar dat ze Rutte tot lijsttrekker hebben gekozen en niet die kuthoer Verdonk...

1Up trekt review NWN 2 in

Neverwinter Nights 2 ligt in de winkel, en 1Up heeft er een review over geschreven. De game kreeg een 5. Dit kan natuurlijk gebeuren en is op zich niets nieuws. Blijkbaar was het cijfer niet terecht, want de review is door 1Up van de site gehaald, en zal ook niet verschijnen in Games for Windows: The Official Magazine.



De tekst, geschreven door Matt Peckham, was blijkbaar niet goed genoeg en de review zal opnieuw worden geschreven door een ander redactielid.
1UP.com gaf zelf toe dat ze fout zaten, en hadden er het volgende over te zeggen:
Upon further review of the author's text, listening to the feedback from our community and others, and after internal discussion between the 1UP and GFW editors, we have determined that the text of the review did not live up to our editorial standards. We respect the opinions of Mr. Peckham and all of our writers, but we felt that this particular review of Neverwinter Nights 2 did a disservice to fans of the RPG genre.

Nu maar afwachten hoe de nieuwe review zal uitpakken.

Uitslagen Eredivisie 04/11/2006

Vanavond werden er drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - NAC Breda 3-0
27' Farfán 1-0
42' Cocu 2-0 (assist Farfán)
85' Farfán 3-0

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 34.000.

Opstellingen

PSV: Gomes,Kromkamp, Alex, Salcido, Reiziger, Méndez, Afellay (Väyrynen/68), Simons, Cocu (Culina/60), Farfán, Koné (Aissati/76).

NAC: v.Zwam, Stam, Penders, Zwaanswijk, Zonneveld, De Graaf, Slot, Mathijssen, v.Gessel, Diba, Leonardo.
------------------------------------
------------------------------------
ADO Den Haag - Excelsior 2-2
41' Slory 0-1
43' Mols 1-1 (assist Tininho)
60' Slory 1-2
84' Tininho 2-2 Penalty

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 7.000.
Rode kaart 73. Zijm (Excelsior/2x geel)
Gele kaart Vreven, Bosschaart, Kum (Allen ADO), Bruins, Piqué en Steur (Allen Excelsior).

Opstellingen

ADO: Zwinkels, Vreven, Kum, Bunjevcevic (De Vries/79), Bosschaart, Rankovic (Verhoek//76), Schwiebbe, Kolk, Tininho, Mols, Elia.

Excelsior: Zwarthoed, Bandjar, Gyan (Guijo-Velasco/33), v.Nieuwstadt, Zijm, Simr (H. Drost/9), v.Dieren, Bruins, Slory(Piqué/76), Voskamp, Steur.
-------------------------------------
-------------------------------------
FC Groningen - Roda JC 2-1
59' De Fauw 0-1
71' Nevland 1-1 (assist Suárez)
90'+1 Suárez 2-1

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 19.200.

Opstellingen

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden (Florén/65), Cornelisse, Lindgren, Seedorf (Lovre/64), Levchenko, Suárez, Nevland (Salmon/88).

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Saeijs, Kah, De Jong~(Lachambre/81), Agustien, Meeuwis, Ramzi, Bodor, Oper (v. Tornhout/70), Vandamme (Bouchiba/86).

De stand kan je hier vinden.

Verzet in EU tegen hogere alcoholaccijns

EuropaEen plan voor hogere Europese minimumaccijns op bier en sterke drank stuit op veel verzet. Duitsland en enkele andere EU-landen hebben aangekondigd dwars te gaan liggen bij een EU-vergadering van ministers van Financiën dinsdag in Brussel.

Duitsland weigert pertinent om de accijns op bier te verhogen. De volksdrank zou door de toegenomen 'bierbelasting' 2,2 cent per liter duurder worden. Onaanvaardbaar, stelde de Duitse senaat vrijdag.

Enkele andere landen willen de invoeringsdatum uitstellen. De geplande verhoging is voor hen ook te groot, zo blijkt uit een document van huidig EU-voorzitter Finland. De voorzitter is al wel bereid de invoering uit te stellen tot uiterlijk januari 2011.

Nederland is al hoger
De Europese Commissie had in september voorgesteld de EU-minimumaccijns op drank en bier met 31% te verhogen. Het moet de onderlinge verschillen tussen EU-landen verkleinen en fraude tegengaan. De tarieven waren sinds 1993 niet aangepast aan de inflatie. Elf landen zouden door het voorstel hun accijns moeten verhogen. Nederland is daar niet bij: de accijns zijn hier al hoger dan het voorgestelde EU-minimum.

Voor het voorstel is instemming nodig van alle 25 EU-landen.

VVD: Karwei begint nu pas echt

De VVD wil de komende vier jaar minstens een derde van de mensen in de bijstand of WW aan een baan helpen. Een derde komt neer op 200.000 uitkeringsgerechtigden. Verder wil de VVD elk jaar 50.000 startende ondernemers erbij, en jaarlijks 25.000 jongeren extra met een diploma van school.

Dat zei VVD-lijsttrekker Mark Rutte zaterdagmiddag tijdens een partijbijeenkomst in Lunteren. Hij onthulde daar de 'centrale boodschap' van zijn partij tijdens de verkiezingscampagne: ''Het karwei begint nu pas echt.''

'Nog niet af'
Volgens Rutte vindt de VVD, in tegenstelling tot CDA en PvdA, dat Nederland niet af is. Hij bespeurt bij die partijen een ''gebrek aan urgentie''. Volgens Rutte wil 69 procent van de Nederlandse bevolking ''doorpakken om onze welvaartsgroei in de toekomst zeker te stellen. Die 69 procent roep ik op: u hoort bij ons, u hoort bij de VVD''.

Rutte herhaalde zaterdag dat hij zich ''grote zorgen'' maakt over een coalitie van de twee grootste partijen. Zo'n kabinet zal volgens hem de hypotheekrenteaftrek aantasten, 65-plussers laten betalen voor hun AOW en de uitgaven verhogen zodat ''de schatkist weer leeg stroomt''. Ook zal de PvdA ''de toegangspoorten tot Nederland openzetten'' waardoor het strenge immigratiebeleid van VVD-minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) wordt teruggedraaid.

Rutte haalde hard uit naar premier Balkenende. ''De afgelopen jaren heeft het CDA zich door ons laten leiden. Het CDA had de premier, wij bepaalden het beleid.'' Daaruit volgt volgens Rutte dat als de PvdA samen met het CDA de regering vormt, de partij van Wouter Bos het beleid zal bepalen. Tijdens het lijsttrekkersdebat van vrijdagavond bij RTL4 heeft Balkenende al ''de deur wagenwijd opengezet voor de PvdA''.

Enthousiasme
De toespraak van Rutte werd na afloop met een langdurig applaus ontvangen en ook de VVD-prominenten toonden zich enthousiast. ''Prima'', zei minister Henk Kamp van Defensie. ''Mark heeft de richting helder neergezet. Wij zijn de partij van de vooruitgang.'' En minister Atzo Nicolaï (Koninkrijksrelaties): ''De sfeer is erg goed. Dit is een goede start van de campagne, die veel mensen moet aanspreken. Mensen willen vooruit, niet terug naar de jaren '50.''

Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken is ervan overtuigd dat de toespraak van Rutte ertoe zal leiden dat de VVD weer opkrabbelt in de peilingen. ''Het tij zal keren.''

Ook in de VVD-fractie, waar afgelopen week onrust ontstond over de te geringe zichtbaarheid van Rutte in de campagne, heerste nu tevredenheid. ''Heel goed'', betitelde Tweede Kamerlid Willibrord van Beek het verhaal van Rutte. ''Geweldig, wat een energie'', vond Kamerlid Ineke Dezentjé. ''Jammer dat hier alleen VVD'ers zijn. Dit moet heel Nederland kunnen horen.''



'Het karwei begint nu pas echt.'

Halo 3 Legendary Edition

Dat Halo 3 in drie versies uit zal komen was al bekend. En dat de Legendary Edition een dikke 100 Euro gaat kosten ook. Maar nu weten we ook hoe de duurste maar meest aparte game-hoes ooit gemaakt er uit zal zien. Aanschouw de Halo 3 Legendary Edition Helmet Box.



Een belangrijk punt om te weten is dat de helm niet gedragen kan worden, maar puur gemaakt is om je 4 disc special edition van Halo 3 te beschermen.


Politie Rusland treedt op tegen extreem rechts

De Russische politie is zaterdag opgetreden tegen ultranationalisten die een verboden mars door Moskou wilden houden. Veiligheidskrachten pakten in de Russische hoofdstad tientallen demonstranten op.

Veel betogers brachten de Hitlergroet en droegen hakenkruizen. Zij protesteerden tegen de toevloed van niet-Russen. Ze sloten zich aan bij een manifestatie van nationalistische partijen die wel was toegestaan. Daaraan deden naar schatting 2000 mensen mee.

In Sint-Petersburg beëindigde de politie met geweld een vechtpartij tussen rechtse extremisten en linkse tegenstanders. Hier werden ongeveer vijftig personen opgepakt.

Zaterdag werd in Rusland voor de tweede keer de Dag van de Nationale Eenheid gevierd om de bevrijding van Moskou van de Pools-Litouwse bezetting in 1612 te herdenken. Met de bevrijding kwam een einde aan jaren van burgeroorlog en buitenlandse overheersing van Rusland.

Hitlergroet
Extreem rechts greep de feestdag vorig jaar al aan om tegen de komst van niet-Russen naar Rusland te betogen. De politie trad toen niet op tegen betogers die de Hitlergroet brachten en Heil Hitler riepen.

De verhouding tussen Russen en andere nationaliteiten in het multinationale Rusland is de afgelopen maanden drastisch verslechterd. In sommige regio's kwam het tot confrontaties tussen Russen en migranten uit voormalige Sovjetrepublieken in de Kaukasus.

De Dag van de Nationale Eenheid vervangt de nationale feestdag voor de Oktoberrevolutie van 1917, die na de val van het communisme Dag van Nationale Verzoening werd.

'Debatstijl Wouter Bos agressief'

Icoon PolitiekDe manier waarop PvdA-lijsttrekker Wouter Bos vrijdagavond debatteerde met CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende was agressief. Hij interrumpeerde veel, stelde directe vragen en vroeg vaak om het woord.

Dat heeft Lars Duursma, wereldkampioen debatteren, zaterdag gezegd naar aanleiding van een analyse van het debat van vrijdag tussen de twee politici bij RTL4. ''De debatstijl van Bos was agressiever dan we van hem gewend zijn en dan je van een mogelijke minister-president zou verwachten'', zei Duursma, die ook directeur van trainings- en adviesbureau Debatrix is.

Uit de analyse van een softwareontwikkelaar, in opdracht van RTL4, bleek dat Bos minder lang (20.03 minuten) aan het woord was dan Balkenende (21.38 minuten). Beiden gebruikten overigens het merendeel van hun tijd om het eigen standpunt uiteen te zetten. De reactie op Bos duurde bij Balkenende 3.29 minuten, andersom was die tijd anderhalve minuut.

Glimlach
Tevens kwam uit de cijfers naar voren dat Balkenende 22 keer moest glimlachen terwijl hij sprak, bij Bos was dat 15 keer. De premier keek helemaal niet boos of geïrriteerd, bij Bos was dat twee keer het geval. Bos knikte zes keer instemmend terwijl Balkenende aan het woord was, de premier retourneerde dat gebaar niet.

Het viel Duursma ook op dat de debaters streden om geloofwaardigheid: ''Balkenende refereerde herhaaldelijk aan eigen acties uit het verleden om een consistente, stabiele indruk te maken. Bos confronteerde hem gedurende het debat meer dan tien keer met uitspraken uit het verleden om inconsequent gedrag van Balkenende aan te tonen.''

Balkenende gaf zeven keer geen antwoord op een vraag, Bos vijf. De PvdA-lijsttrekker gebruikte zeventig keer handgebaren, Balkenende 74. Het totale debat duurde volgens de softwareontwikkelaar 75 minuten, inclusief reclame.



'Agressief'

Singleplayer Demo Warhammer: Mark of Chaos

Mark of Chaos, de RTS in het Warhammer universum, moet eind volgende week in de winkels liggen. Voor de mensen die de game alvast een keer willen proberen is nu een demo beschikbaar. De demo weegt 1100 MB en laat je drie trainingsmissies en een campaign level spelen. Downloaden kan bij onderstaande mirrors.

In Mark of Chaos krijg jij de controle over een van de vier speelbare rassen (Empire, High Elves, Chaos of Skaven) in de nasleep van een allesvernietigende oorlog. Ontwikkelaar Black Hole Games (Armies of Exigo) richt in de game puur op de combat. Daarbij heeft men goed gekeken naar games als Total War en Myth, en een bruut Warhammer-sausje toegevoegd. De campaign verloopt semi-lineair. Dat wil zeggen: je speelt wel op een grotere map met steden en dergelijken, maar je leger zal eigenlijk een vooraf bepaald pad afleggen. Onderweg krijg je wel een aantal keuzes die enigszins van invloed zijn op het verloop van de game. Uitrustingen en troepen kunnen tussen battles worden aangepast/aangevuld. Deze hele opzet is vergelijkbaar met de eerdere succesvolle Warhammer RTS: Dark Omen. Voor meer info kan je terecht op de website van de game.

Mirrors:
WorthPlaying
3DGamers
GamersHell
4Players

Wat is Dit: Opgave 59 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijs:

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Borat en de joden

Borat is overal te zien, dus kunnen wij ook niet om de beste man heen en zeker niet als hij zulke filmpjes maakt, wat mensen om een heerlijke manier vierkant te kakken zet.

Het begint allemaal vrij onschuldig en het publiek lijkt allemaal leuk te vinden.

En zelfs als het duidelijk is dat het gaat om de uitroeing van de joden zingen die sukkels gewoon nog vrolijk mee, only in America.

Dat het nog erger kan bewijst een ander filmpje van Borat, bij het zien van het laatste filmpje vraag ik me oprecht af hoe Amerika zo groot en machtig is geworden...

Met dank aan Asmodean voor de submit.

Haas mist Masters Cup

Tommy Haas doet dit jaar niet mee aan de Masters Cup in Sjanghai. In de halve finales van de Masters in Parijs moest de Duitser de strijd staken wegens griep.

Haas stond toen al met 4-6 en 0-1 achter tegen de Slowaak Dominik Hrbatý. Om in aanmerking te komen voor het laatste ticket van de Masters Cup had Haas het toernooi in Parijs moeten winnen.

De Amerikaan James Blake, die in de achtste finales door Haas werd uitgeschakeld, is nu verzekerd van het laatste ticket.

Krokodil verscheurt Filippijns meisje

Icoon ShockingEen Filippijns meisje van negen is voor de ogen van haar broertje door een krokodil aangevallen en gedood. Het drama speelde zich niet ver van het dorpje af waar het meisje woonde, in de provincie Palawan. Het reptiel greep het kind vast en verscheurde het, zo vertelde het broertje later in shock aan de politie. Andere bewoners van het dorp vonden slechts enkele lichaamsdelen terug.

Aanvallen als deze komen zelden of nooit voor, aldus de politie. Het meisje, Joan Crisostomo, liep met haar broertje terug naar huis en moest daarbij door een moeras. Onderweg werd zij vervolgens aangevallen. Het gebied waarin zij woonde, op ongeveer 650 kilometer ten zuidwesten van de hoofstad Manilla, is één van de weinige gebieden in het land waar nog krokodillen in het wild leven.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

Davydenko naar finale Parijs

Nikolay Davydenko heeft zich weten te plaatsen voor de finale van het Masters-toernooi in Parijs. De als vierde geplaatste Rus versloeg de Spanjaard Tommy Robredo met 6-3, 5-7 en 6-2.

In de eerste set hoefde Davydenko slechts vier punten af te staan op zijn eigen service. In het tweede bedrijf kwam de Rus al snel een break voor, maar Robredo wist zich terug te vechten en een derde set af te dwingen. Daarin was Davydenko, de nummer vijf van de wereld, weer oppermachtig.

Luirink mag training hervatten

Gijs Luirink is hersteld van de jukbeenbreuk die hij medio september opliep in de competitiewedstrijd van AZ tegen FC Twente. De verdediger kwam toen in botsing met Otman Bakkal en moest direct naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Er is nu na controle gebleken dat de breuk is genezen. Luirink zal zich op korte termijn weer bij de selectie op het trainingsveld voegen en hoopt binnen een paar weken weer te kunnen spelen.

NK Afstanden: Uitslag 3.000 meter

Renate Groenewold is de nieuwe Nederlands kampioene op de 3.000 meter bij de vrouwen. Groenewold reed in Assen een nieuw baanrecord en wist Ireen Wüst, vorig jaar de beste, voor te blijven. Paulien van Deutekom eindigde als derde

Twintig vrouwen kwamen aan de start. De eerste die een kans maakte op een plaats bij de beste vijf was de Nederlands kampioene op de 3.000 meter van 2000, Marja Vis. Vis begon erg goed aan de race, en bleef constant rondjes in de 33 hoog, 34 laag rijden, met weinig verval. Met nog twee rondes te gaan was ze ruim drie seconden snelste tijd tot dan toe, van Marit Leenstra, die twee moeilijke laatste rondes had. Uiteindelijk kwam Vis tot een tijd van 4.18,94.

Elma de Vries begon wat traag aan haar 3.000 meter, maar wist zich in het tweede gedeelte terug te vechten. En ook haar tegenstandster Tessa van Dijk ging sneller rijden, en wist zich zelfs voorbij de Vries te rijden, maar de tijd van Marja Vis wist ze niet te kloppen, daarvoor kwam ze twee seconden tekort.

Wieteke Cramer en olympisch kampioene Ireen Wüst startten in de rit daarna. Wüst begon goed aan haar race en wist Cramer op een achterstand te rijden. Op 1.400 meter had ze de snelste tijd, en ondanks dat het leek of haar verval groter begon te worden, wist ze in de ronde daarna weer te versnellen. Uiteindelijk wist Wüst, ondanks twee mindere laatste rondes, te komen tot een eind van 4.15,38, wat een nieuw baanrecord betekende.

Moniek Kleinsman en Paulien van Deutekom begonnen hun rit langzaam, maar raakten beiden langzaam op stoom. Beide vrouwen wisten de tijd van Wüst niet te halen, maar reden beide wel net onder de tijd van de nummer twee van dat moment, Marja Vis. Van Deutekom wist net onder de tijd van Vis te finishen, Kleinsman stortte in de laatste ronde in, en kwam boven de 4.20 uit.

Renate Groenewold en Carien Kleibeuker kwamen in de eennalaatste rit aan de start. Kleibeuker startte, zoals verwacht, langzaam waardoor Groenewold al gauw een voorsprong pakte van vier seconden. Bij de 1400 meter had Groenewold, die vlak bleef reden, een achterstand van iets meer dan een seconde op de dan snelste tijd van Wüst. Kleibeuker was geen pratij voor Groenewold, die met nog 1 ronde te gaan, nog steeds een achterstand van een seconde had. Dankzij de slechte laatste ronde van Wüst wist Groenewold, dankzij haar laatste ronde van 34.4, die tijd met een seconde te verbeteren.

Groenewold, Wüst, van Deutekom, Vis en Van Dijk hebben zich geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden.

Uitslag

#naamtijd
1Renate Groenewold4.14.98
2Ireen Wüst4.15.38
3Paulien van Deutekom4.18.44
4Marja Vis4.18,94
5Tessa van Dijk4.20,22
6Wieteke Cramer4.21,24
7Elma de Vries4.21,29
8Gretha Smit4.21,52
9Moniek Kleinsman4.22,37
10Carien Kleibeuker4.22,81

Stam hervindt plezier bij Ajax

Jaap Stam is erg te spreken over de transfer die hij afgelopen zomer maakte. De verdediger vertrok toen bij AC Milan en tekende een contract bij Ajax. Inmiddels is de routinier uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het elftal van trainer Henk ten Cate.

"Het is heerlijk om terug te zijn", aldus Stam in het Algemeen Dagblad. De voormalig international van het Nederlands Elftal verdedigde vijf jaar lang de kleuren van AC Milan. "Ik verlangde echt terug naar Nederland. Bij Milan heb ik aangegeven dat ik koste wat kost weg wilde. Ondanks dat ik nog een contract had voor een jaar, stelden ze zich gelukkig soepel op."

In Italië waren Stam en zijn gezin vooral op zichzelf aangewezen. "Zomaar bij iemand binnenlopen voor een kop koffie, zulke dingen heb ik echt gemist. Slap ouwehoeren met vrienden, gewoon in het Nederlands, dat kan nu weer. Op het veld heeft dat duidelijk tot meer plezier geleid."

Inmiddels bekleedt Stam een leidende functie binnen de selectie van Ajax. Ook vind de verdediger dat er niks aan de hand is met de instelling van de jongere spelers. Pierre van Hooijdonk gaf aan dat hij anders over dit onderwerp. "De meeste jongens zijn niet anders dan zoals ik was op die leeftijd. Er is niets mis met de mentaliteit van deze generatie, vind ik."

Onderbroekenlol plaatsnamen

Een tijdje geleden gingen we al bezoek in het altijd gezellige Dildo, maar wat blijkt, dichter bij huis kun je ook in plaatsen wonen die qua onderbroekenlol goed scoren, bijvoorbeeld in Denemarken of Frankrijk, want zeg nou zelf zou jij in Condom of Aars willen wonen ?

Nu we toch op zoek zijn naar uitermate puberale plaatsnamen, op Wikipedia staat een hele lijst met allerlei opmerkelijke plaatsnamen van Geilenkausen tot Verneukpan.

Al schrijvende vraag ik mij af of wij in Nederland plaatsnamen hebben die voor buitenlanders dubbelzinnig zijn ?

Met dank aan Tinuzzz_Talpa voor de submit.

Friesinger pakt titel op 1500 meter

Anni Friesinger is er in geslaagd om tijdens de Duitse afstandskampioenschappen in Erfurt de 1500 meter bij de vrouwen op haar naam te schrijven. Het is de vijfde keer dat de Duitse schaatsster deze titel wint.

De winnende tijd van Friesinger, 1:56,74, is de snelste tijd ooit op de ijsbaan van Erfurt. Daniëla Anschutz-Thomas moest zich tevreden stellen met de tweede plaats in een tijd van 2:02,55. Grote afwezige op deze afstand was Claudia Pechstein. De titelverdedigster kon niet deelnemen aan dit toernooi vanwege ziekte.

Eerder dit weekend wist Friesinger ook al een snelle tijd neer te zetten op de 500 meter. Ze finishte namelijk na 38,64 seconden, iets wat ze nog niet presteerde op een Europese schaatsbaan.

Charisteas niet tegen Vitesse

Feyenoord moet het zondag, in de wedstrijd tegen Vitesse, stellen zonder Angelos Charisteas. De Griek heeft last van een liesblessure en kan niet spelen. Pierre van Hooijdonk, zijn schorsing zit weer op, is waarschijnlijk de vervanger van de spits.

Afgelopen weekend, tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (2-1), wist Charisteas voor het eerst te scoren voor Feyenoord. Ook liep de Griek in hetzelfde duel de blessure op, waardoor hij zondag niet in actie kan komen. Verder zullen ook Tim Vincken en Patrick Lodewijks het duel tegen de Arnhemmers vanaf de tribune moeten bekijken.

Eind augustus maakte Charisteas de veelbesproken overstap van Ajax naar Feyenoord. Dit zorgde voor veel onrust onder de supporters van de ploeg uit Rotterdam. Met behulp van een doelpunt wilde de Griek proberen om de rust weer terug te laten keren. De goal tegen Roda JC werd dan ook ervaren als een bevrijding voor de speler, maar komend weekend krijgt hij dus niet de kans om dit aantal te verdubbelen.

Personele problemen voor Juventus

De personele problemen bij Juventus nemen steeds meer toe. Jean-Alain Boumsong, Robert Kovac, Igor Tudor en Jonathan Zebina (allen verdedigers) zitten al een tijdje in de lappenmand. Nu is ook het middenveld en de aanval getroffen door een aantal blessures.

Mauro Camoranesi en Marco Marchionni waren al niet helemaal fit. Nu hebben Giuliano Giannichedda en David Trezeguet zich ook bij dit gezelschap gevoegd. De Italiaan heeft last van een pijnlijke kuitspier. De Fransman is oververmoeid en heeft de trainer van gisteren aan zich voorbij laten gaan. In plaats daarvan heeft hij de sportschool bezocht om wat energie te krijgen.

De ploeg van trainer Didier Deschamps vertoeft momenteel op de derde plaats in de Serie B. Als De Oude Dame komend weekend weet te winnen, dan bestaat de mogelijkheid dat de ploeg op de eerste plaats komt. Hiervoor zullen Genoa en Rimini, de huidige nummers één en twee, moeten verliezen van twee ploegen in de staart van de ranglijst.

Turkije komt niet opdagen bij crisisberaad EU

Icoon Europa Een ontmoeting van de Europese Unie over de kwestie-Cyprus is niet doorgegaan, omdat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken niet kwam opdagen. Er was niet genoeg politieke wil in Turkije om de kwestie op te lossen. De vertegenwoordigers van Grieks- en Turks-Cyprus waren wel klaar voor de gesprekken.

De Finse minister van Buitenlandse Zaken Erkki Tuomioja had de ontmoeting speciaal ingelast om een breuk tussen de Europese Unie en Turkije te vermijden. Turkije weigert schepen en vliegtuigen van EU-lid Cyprus toe te laten tot haar havens en vliegvelden. Ook weigert Turkije het land Cyprus te erkennen. Als Turkije niet toegeeft, dan zal Cyprus zijn vetorecht gebruiken om toetreding van Turkije te blokkeren. "Als Turkije zijn verplichtingen negeert, dan moet er iets gebeuren. Cyprus zal niet betalen voor de fouten van de Turken", aldus Christodoulos Pashiardis, vertegenwoodiger van de president van Cyprus.

Volgende week woensdag zal Europees commissaris Olli Rehn van Uitbreiding een nieuw rapport uitbrengen over de voortgang van de toetredingsonderhandelingen. Eerdere rapporten wezen uit dat Turkije het laatste jaar niet veel vooruitgang meer boekt. "Turkije begrijpt niet hoe serieus de situatie nu is. De Turken wachten op een soort miraculeuze oplossing van de top in december, maar dat gaat niet gebeuren. Dit is een mogelijkheid voor iedereen om te winnen. Nu kan de situatie veranderen op een manier dat iedereen verliest", aldus een EU-diplomaat.

Finland, de momentele voorzitter van de Europese Unie, concludeert hieruit niet direct dat het Turkse lidmaatschap in de waagschaal is gesteld. Finland hoopt dat er nieuwe gesprekken zullen komen. De leiders van de EU-lidstaten zullen de voortgang van Turkije waarschijnlijk bespreken op de volgende EU-top in december. De EU kan besluiten om de toetredingsonderhandelingen stil te zetten als Turkije te weinig vooruitgang boekt met hervormingen.

NK afstanden: uitslag 1000 meter (h)

Jan Bos heeft zijn tweede titel op de Nederlandse afstandskampioenschappen bij de mannen weten te veroveren. Bos won de 1000 meter in 1.11.36. De Hierdenaar is hard op weg om het mooie resultaat van vorig jaar (3 x goud) te gaan evenaren morgen neemt hij ook nog deel aan de 1500 meter.

Stefan Groothuis heeft in een tijd van 1.11.52 beslag weten te leggen op de tweede plaats door in een rechtstreeks duel af te rekenen met Mark Tuitert die met een vijfde plaats genoegen moest nemen. De laatste plaats op het ere-podium was voor Beorn Nijenhuis met een tijd van 1.11.70. Simon Kuipers wist de tegenvallende Erben Wennemars te verslaan.

Jan Bos, Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis en Stefan Groothuis mogen volgende week deelnemen aan de wereldbeker wedstrijden in Heerenveen.

uitslag

#naamtijd
1Jan Bos1.11.36
2Stefan Groothuis1.11.52
3Beorn Nijenhuis1.11.70
4Simon Kuipers1.11.79
5Mark Tuitert1.11.83
6Remco Olde Heuvel1.11.92
7Erben Wennemars1.12.38
8Lars Elgersma1.12.48
9Gerard van Velde1.12.64
10Rhian Ket1.12.89

Canon: De Haven van Rotterdam

Een verstedelijkt land en een handelsknooppunt aan de monding van Rijn, Schelde en Maas.
Nederland is een land met veel mensen op elkaar, we zijn één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. De meeste Nederlanders wonen in een stad, wat niet zo heel erg vreemd is omdat er relatief veel steden zijn voor een klein land, en dan met name in de Randstad. Dat is niet altijd zo geweest maar al wel een behoorlijke tijd. Zo rond 1100 begint er een verstedelijking te ontstaan rond de handelsgebieden in Vlaanderen en Brabant en vanaf 1500 begint dit ook in het noorden van Nederland. Holland en Zeeland komen 100 jaar erna in opmars, niet alleen voor Nederland, maar voor heel Europa! De onderwerpen binnen dit thema zijn; De Hanze, De grachtengordel en Haven van Rotterdam. Vandaag behandelen we de Haven van Rotterdam.

Haven van Rotterdam (vanaf ca. 1880)
De Haven van Rotterdam is één van de belangrijkste en grootste havens ter wereld. De haven heeft zo groot kunnen worden omdat Rotterdam in de delta van grote Europese rivieren ligt en aan de Noordzee. Dit maakt Rotterdam de belangrijkste haven van Europa.
Na de Tweede Wereldoorlog was het herstel van de haven dan ook enorm belangrijk, het zorgde niet alleen voor economische groei in Nederland, maar zorgde ervoor dat heel Europa goederen kon krijgen. De haven was zwaar beschadigd door bombardementen van de Duitsers, bijna de helft was met de grond gelijkgemaakt. Ironisch genoeg was de haven nodig voor handel met Duitsland en de wederopbouw van Nederland. Het bleef niet bij opbouwen, de haven werd ook uitgebreid in de jaren 50. De Eemshaven en de Botlek kwamen erbij.
Rotterdam is pas sinds kort de belangrijkste havenstad van Nederland. Rond het jaar 1250 werd in de monding van het riviertje de Rotte een dam gelegd, vandaar de naam. Bij deze am werden goederen met de hand overgeladen van de zee naar het riviertje. In de zestiende eeuw werd Rotterdam een belangrijke vissershaven. Rotterdam profiteerde niet van de Kolonialisering omdat het te moeilijk bereikbaar was.


Toen de industie tot bloei kwam veranderde de positie van Rotterdam. Rotterdam werd beter bereikbaar en de handel met het Duitse Ruhrgebied werd belangrijker en laat dat gebied nu net wel makkelijk bereikbaar zijn vanuit Rotterdam.
Pieter Caland veranderde het een en ander aan de haven. De duinen bij Hoek van Holland werde doorgestoken en er kwam een nieuwe verbinding naar de haven, de Nieuwe Waterweg. Ook kwamen er vernieuwingen in de haven zodat alles efficiënter ging. Met de aanleg van de Europoort en de Maasvlakte werd de haven enkel groter en groter. Zelfs nu is het nog aan het groeien, maar waar naar toe en hoe is nog maar de vraag in verband met kosten, milieu en plaats.

Krajicek onderuit in Hasselt

Michaella Krajicek is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het WTA-toernooi in het Belgische Hasselt. Krajicek ging met tweemaal 6-4 ten onder tegen Kaia Kanepi uit Estland.

Krajicek had geen antwoord op de gedegen opslag van haar opponente en kreeg niet één breakpoint. De Estse, voormalig wereldkampioene bij de junioren, had aan één break in elke set genoeg om de winst te pakken.

Van den Brand laat WB-wedstrijd schieten

Daphny van den Brand zal komend weekend niet deelnemen aan de wereldbekerwedstrijd in Treviso. De veldrijdster uit Brabant heeft last van haar knie en heeft zich daarom afgemeld voor de wedstrijd in Italië.

"Het is een lange reis die ik misschien voor niets zou maken als ik tijdens de koers pijn aan mijn knie krijg", verklaart Van den Brand. "In dat geval moet ik namelijk direct de strijd staken. Bij een koers in België of Nederland is dat niet zo erg, maar ik vind het te gewaagd om in deze situatie zo’n lange reis te ondernemen."

Capello: "Ronaldo, je bent dik"

De trainer van Real Madrid, Fabio Capello, heeft met harde woorden gezegd wat hij van Ronaldo vind. Volgens hem is de Braziliaan te dik. "Ronaldo is té zwaar voor een voetballer", waren de woorden van de oefenmeester.

"Hij moet afvallen, anders kan hij al helemaal niet op een basisplaats rekenen, laat staan een invalbeurt", aldus Capello. Ronaldo weegt op dit moment 91 kilogram. Het lichaamsgewicht dat de Braziliaan eigenlijk moet hebben ligt vier kilogram lager. Als Capello de daad inderdaad bij het woord voegt, dan zal de aanvaller heel snel af moeten gaan vallen, anders gaan hier zeer waarschijnlijk consquenties aan vastzitten.

Sinds de komst van Ronaldo bij De Koninklijke zijn de verhoudingen tussen hem en Capello niet goed. Ze vliegen elkaar dan ook regelmatig in de haren nadat er weer een verwijt is gemaakt. Hoe dit nieuwe probleem zich op gaat lossen is nog maar de vraag.

Stage Chinese tweeling uitgesteld

De stage van Sun Xiang en Sun Li bij PSV wordt uitgesteld. In eerste instantie was het de bedoeling dat de Chinese tweeling al op 2 november naar Eindhoven zou komen. Dit is nu met twee weken vertraagd.

De reden voor het uitstel van de stage is namelijk dat Xiang en Li zijn opgeroepen voor het nationale voetbalelftal van China. Op 15 november speelt dat land een wedstrijd tegen Iran in het kader van de Asian Nations Cup. Na dit duel zal het tweetal zo snel mogelijk richting Eindhoven vertrekken om daar misschien een contract in de wacht te slepen.

Momenteel hebben Xiang en Li nog een verbintenis met Shanghai Shenhua. Bovendien heeft deze club al laten weten dat het duo niet zomaar verkocht zal worden, mocht het zo zijn dat PSV een serieus bod gaat doen.

Bosnische voetbalbond ontslaat alle coaches

Blaz Sliskovic is niet langer bondscoach van Bosnië-Herzegovina. De voetbalbond is niet tevreden over de prestaties van het nationale team en de nationale jeugdselecties.

"Daarom hebben wij al onze bondscoaches ontslagen", aldus Muhidin Rascic zaterdag in de krant Oslobodjenje. Sliskovic nam al eerder ontslag, maar de bond haalde hem toen over om aan te blijven.

Bosnië begon de EK-kwalificatie met een zege bij Malta (2-5), maar verloor vervolgens thuis van Hongarije (1-3). Bondscoach Sliskovic besloot daarop ontslag te nemen. De voetbalbond had echter veel vertrouwen in hem. De twee volgende EK-kwalificatiewedstrijden werd echter wederom verloren.

Begin deze week lieten vijftien Bosnische internationals middels een open brief nog weten dat zij zich niet meer beschikbaar zouden stellen voor het Bosnische nationale team als de leiding van de voetbalbond niet opstapt.

NK afstanden: Uitslag 1000 meter (d)

Ireen Wüst heeft haar titel op de 1000 meter bij de vrouwen weten te prolongeren. De jonge Brabantse wist in de race tegen Sanne van der Star het baanrecord ook aan te scherpen tot 1.18.88.

Marianne Timmer viel opnieuw tegen, de rijdster van de DSB-ploeg was een kleine twee seconden langzammer dan Wüst, en werd met een tijd van 1.20.73 slechts derde. Annette Gerritsen was een tiende sneller dan de olympisch kampioen van Turijn en wist daardoor beslag te leggen op het zilver. Pauline van Deutekom werd in een tijd van 1.20.87 vierde. Margot Boer die gisteren nog verassend de 500 meter wist te winnen werd vandaag vijfde.

Ireen Wüst en Marianne Timmer zijn zeker van een ticket voor de wereldbeker die volgende week wordt vereden in Heerenveen vermoedelijk zullen Annette Gerritsen, Pauline van Deutekom en Margot Boer ook in Heerenveen van start mogen gaan.

Opmerkelijk feit tijdens de prijsuitreiking was wel dat Timmer te laat kwam en niet meer mocht plaatsnemen op het ereschavot.

uitslag

#naamtijd
1Ireen Wüst1:18.88
2Annette Gerritsen1:20.63
3Marianne Timmer1:20.73
4Pauline van Deutekom1:20.78
5Margot Boer1:20.90
6Wiete Cramer1:21.05
7Tessa van Dijk1:21.96
8Els Murris1:22.09
9Sophie Nijman1:22.80
10Helga Luning1:22.83

CDA verliest allochtone aanhang

VerkiezingenDe CDA-aanhang onder allochtonen, en met name Surinamers, is de laatste twee weken met 25% gedaald. Dat blijkt uit het tweewekelijkse Stemindex Allochtonen onder allochtone kiezers, van onderzoeksbureau Foquz. Volgens het bureau heeft vooral de ophef over de VOC-uitspraak van premier Balkenende bijgedragen aan het weglopen van kiezers van Surinaamse komaf. Zij koppelden dat aan het slavernijverleden. Gisteren betuigde Balkenende overigens spijt voor de gevoelens die hij met zijn uitlating heeft opgeroepen.

Van alle allochtone kiezers zou nu nog maar 7% voor het CDA kiezen. De PvdA blijft koploper met ruim 43% van de allochtone stemmen. GroenLinks mag rekenen op 12% steun van de allochtone kiezers. VVD en SP beiden op zo'n 6%. De categorie 'ik weet het nog niet' bedraagt 15%.

Verder blijkt dat Turkse kiezers weer terugkeren naar de PvdA, ondanks de oproep van een Turkse lobby om op D66 te stemmen. Bijna 50% van de Nederlandse Turken wil op de partij van Wouter Bos stemmen. Dat is net zoveel als in september, toen de PvdA kandidaten van de lijst haalde vanwege de Armeense genocide-kwestie. Twee weken terug bedroeg het aantal Turkse PvdA-kiezers 'slechts' 34,5%.

Graven in Zuid-Limburg beklad

Icoon MisdaadOp een kerkhof in het Zuid-Limburgse Limbricht zijn de afgelopen nacht 47 graven beklad. Onbekenden hebben de graven bespoten met rode verf. Volgens de politie staan er geen tekens of teksten en is het pure vernieling.

De bekladding in Limbricht werd vanochtend vroeg ontdekt. Op dit moment worden de graven schoongemaakt. De politie wil met behulp van het kerkbestuur zo snel mogelijk de eigenaren van de graven op de hoogte brengen van de grafschennis.

Enkele uren na de ontdekking van de vernielingen is men begonnen de grafstenen schoon te maken.

Guitar Hero niet draadloos op Xbox 360

Volgens iemand van RedOctane, de publisher van de Guitar Hero-serie, zal er voor Guitar Hero II op de Xbox 360 geen draadloze gitaar uitkomen. De reden is dat Microsoft niet toestaat dat RedOctane de draadloze technologie van Microsoft gebruikt. Tot nu toe is de draadloze controllertechniek van Microsoft nog niet vrijgegeven aan derden, dus er kunnen nog geen draadloze 360-controllers komen van andere ontwikkelaars dan Microsoft. Voor de PS2-versie van Guitar Hero II staat wel een draadloze controller gepland. Het is nog niet duidelijk of deze naar Europa komt. Guitar Hero II komt in Europa op 24 november uit.


De PS2-versie van Guitar Hero II

Cees Lok nieuwe trainer IJsselmeervogels

Deze week meldde FOK! al dat Willem Leushuis vertrekt bij de roemruchte zaterdaghoofdklasser IJsselmeervogels uit Spakenburg.

Leushuis gaat geld scheppen in Koeweit en volgt daarbij zijn "droom". De sigarenrokende José Mourinho van het amateurvoetbal wordt vandaag uitgeleide gegaan bij de thuiswedstrijd tegen SSV '65.

IJsselmeervogels heeft inmiddels een opvolger gevonden voor Leushuis. Nadat de komst van Henk Wisman was afgeketst op een clausule met betrekking tot een tussentijdse overstap naar een BVO, zocht men een andere kandidaat. Die is inmiddels gevonden in de persoon van Cees Lok. Lok (40) trainde vorig jaar zowel NEC als NAC Breda. Hij zat sinds mei van dit jaar werkloos thuis.

Lok tekent voor anderhalf jaar en mag na dit lopende seizoen overstappen naar een BVO, zo bepaalt een clausule in zijn contract. Tussentijds is dit niet aan de orde.

Volleybalvrouwen te sterk voor Puerto Rico

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben een stap gezet naar de tweede ronde op het wereldkampioenschap in Japan. De ploeg van bondscoach Avital Selinger versloeg zaterdag Puerto Rico met 3-0 (30-28, 25-17, 25-18).

Nederland startte stroef tegen Puerto Rico en kwam in de eerste set al snel twee punten achter. De Nederlandse vrouwen wisten echter het gat op tijd te dichten en knokte zich naar setwinst. Het belangrijkste verzet van Puerto Rico leek daarmee gebroken. Na drie kwartier spelen had Oranje ook de tweede en derde set gewonnen.

Morgen spelen de Oranje-vrouwen tegen Kazachstan, bij winst zijn ze zeker van de tweede ronde. Als Nederland verliest, behoort de tweede groepsronde ook nog steeds tot de mogelijkheden, maar dan is Oranje afhankelijk van de andere uitslagen in de poule.

Rijssen wil af van dildo's in Dirx

BinnenlandsHet gemeentebestuur van het streng christelijke Rijssen-Holten bekijkt of ze de erotische artikelen die de lokale drogist Dirx van Dirk van den Broek sinds deze week in het assortiment heeft, kan verbieden. Afgelopen week maakte de drogisterijketen bekend dat ze seksspeeltjes gaan verkopen.

De fractievoorzitters van de ChristenUnie en de SGP in Rijssen reageerden ontstemd over de uitbreiding van het assortiment van de drogist. ''Ik hoop dat Dirx die seksartikelen uit het schap verwijdert en excuses maakt voor deze domme zet'', zei fractievoorzitter Ben Beens van de SGP. Bert Tijhof van de ChristenUnie: ''Ik denk dat een groot deel van Rijssen hier absoluut niet van gediend zal zijn''.

Dwingen
Gemeentesecretaris Arie van Eck zei deze week dat de gemeente Dirx kan dwingen de artikelen te verwijderen. Gisteren liet hij weten dat het nog niet helemaal duidelijk is hoe dat zal moeten gebeuren. ''Het plaatje is nog niet helemaal compleet. Als de politiek wil optreden dan moeten we eerst kijken naar de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en het bestemmingsplan. De vraag is of deze specifiek op de situatie van toepassing zijn.'' Een ambtenaar heeft gisteren poolshoogte genomen bij de drogist. ''Maandag hebben we het over zijn bevindingen en komt de vervolgvraag aan bod of we daadwerkelijk optreden.''

Fractievoorzitter Beens van de SGP pleit echter voor een landelijk verbod. Hij wil dit bij het landelijk bestuur van zijn partij onder de aandacht brengen. ''Wij zijn op grond van onze christelijke signatuur sowieso tegen wat er nu gebeurt, maar ik kan me voorstellen dat ook andere partijen dit op grond van normen en waarden niet zien zitten. Dit speelt in meerdere gemeenten. Bovendien daag ik het CDA uit hier ook wat aan te gaan doen.''

De lokale VVD en GemeenteBelang uit Rijssen vinden dat als je de artikelen niet wilt hebben, je er niet naar moet kijken of gewoonweg naar een andere drogist moet gaan.

Suriname leeft grotendeels van drugsgeld

Icoon EconomieUit onderzoek van Brigitte Unger, hoogleraar economie aan de Universiteit Utrecht, blijkt dat Suriname voor een groot deel leeft van drugsgelden die vanuit Nederland naar het land vloeien. Jaarlijks gaat 150 tot 300 miljoen euro drugsgeld van Nederland naar Suriname, zo schrijft het Parool vandaag.

Het geld wordt vooral verdiend met handel in cocaïne van Suriname naar Nederland en in xtc, dat juist van Nederland naar Suriname gaat. De ondergrondse handel zou in Suriname goed zijn voor 50% van de economie. Het betreft drugshandel, casino's en zwart werken. In Nederland is dit 12%.

Legaal wordt er per jaar door Nederlandse Surinamers 100 tot 115 miljoen euro naar het land gestuurd. Dat is meer dan de ontwikkelingshulp, maar een stuk minder dan de hoeveelheid crimineel geld. Slechts een klein deel van het legale geld gaat via de bank. Dat laatste is volgens Unger slecht voor de economie omdat het informele circuit niet is te controleren en wordt gebruikt voor witwassen, financiering van terroristen en drugsgeld.

CD: Senses Fail - Still Searching

Soms staat er in een bio iets waarvan je ogen, handen en oren gaan jeuken. Een excellent voorbeeld daarvan bevat het pers-A4'tje dat over Senses Fail orakelt: "Senses Fail has honed their post-hardcore aggro melodicism to a razor's edge...". WTF? PoSt-haRdcOrE aGGro mEloDicIsm? Speelt de marketing manager mee op drums? Targetten ze de kids van 11 tot 12 jaar, staat het zo in het business plan? Krijg nou wat....

Buitenlandse interesse in Bavaria City Racing

Een aantal buitenlandse steden heeft de organisatie van Bavaria City Racing benaderd. Zij zouden grote belangstelling hebben om een dergelijk evenement ook in een andere stad te organiseren.

Eergisteren gaf de gemeente Rotterdam het sein dat ook in 2007 weer een nieuwe editie van dit evenement georganiseerd kan worden. In het eerste jaar was de naam overigens nog Monaco aan de Maas, maar gaat inmiddels door het leven als Bavaria City Racing.

"Dat het evenement een grote uitstraling heeft, blijkt uit het feit dat we inmiddels door ongeveer twintig steden wereldwijd zijn uitgenodigd om ons concept toe te lichten", zegt Robert Heilbron, organisator van Bavaria City Racing. "Autosport is hot. Ons evenement blijkt marketingtechnisch voor steden, regio's en landen uitermate interessant om zich te profileren."

Maartje van Weegen stopt met televisie

TelevisieMaartje van Weegen, verslaggever voor NOS-Actueel, neemt afscheid van de Nederlandse televisie. Dit zegt zij zaterdag in een interview met de Volkskrant. Van Weegen treedt als verslaggever het laatst op bij de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar.

Van Weegen is de laatste jaren bekend door haar verslaggeving van evenementen als Koninginnedag. Ze zou het geen aantrekkelijk idee vinden om in 2010 op haar zestigste de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen te presenteren.

De presentatrice oogstte wel eens kritiek over haar verslaggeving van het koningshuis. Ze zou niet kritisch genoeg zijn. ''Ik houd me graag bij de feiten. Ik ben dus niet genuanceerder of objectiever, ik breng gewoon de werkelijkheid.''

Van Weegen begon haar televisieloopbaan in 1971 bij de KRO als quizmaster, presentatrice en omroepster. Toen ze daarna het nieuws van de NOS ging presenteren, werd ze de eerste Nederlandse anchorwoman. Van Weegen werd vervolgens het gezicht van tv-programma's als Het Capitool, Buitenhof en NOVA.



'Ik houd me graag bij de feiten'.

'Ook legale muzieksites overtreden wet'

DigitalMuziekwinkels op internet die door de muziekindustrie worden aangemerkt als legale sites om muziek te downloaden, overtreden in sommige gevallen de wet. Dat stelde de Consumentenbond zaterdag.

De bond onderzocht sites waarvan de industrie meldt dat ze auteursrechten afdragen. Aan andere eisen voldoen sommige winkels niet, aldus de bond, die als voorbeeld Music Store, Toost Music en Compuserve geeft. Die zouden in hun algemene voorwaarden melden dat ze niet kunnen garanderen dat de muziek die ze leveren geen inbreuk maakt op rechten van intellectueel eigendom. Dat komt overeen met een fietsenwinkel met een briefje in de etalage waarop staat dat niet gegarandeerd kan worden dat er geen gestolen fietsen worden verkocht, aldus de bond.

De winkels geven verder niet aan wat de afspeelkwaliteit van de liedjes is. Ook is niet duidelijk op welke apparaten de muziek kan worden afgespeeld en hoe vaak de muziek op een cd is te branden.

Die zaken worden pas helder als de muziek besteld en betaald is, aldus de bond. ''Consumentenwetgeving eist dat je van tevoren precies weet wat je koopt. Anders koop je wellicht een liedje dat je bijvoorbeeld helemaal niet kunt afspelen op jouw speler.''

De Consumentenbond eist dat de winkels hun sites aanpassen op deze en andere punten en heeft ze daarover een brief gestuurd.

Kiplagat onbevangen aan de start

Voor een buitenstaander is Lornah Kiplagat één van de topfavorieten in het marathon lopen. Ondanks dat begint ze zonder hoge verwachtingen aan de ING/New York City Marathon. Waar ze ook zal eindigen, het zal voor haar de laatste race zijn in heel goed jaar.

In het afgelopen jaar wist Kiplagat diverse medailles en titels te winnen. Zo werd ze tweede op het WK veldlopen (lange cross). Verder pakte de geboren Keniaanse een gouden plak op het WK weg (20 km). Tot slot kreeg ze het voor elkaar om in één seizoen twee keer het wereldrecord te verbeteren.

"Lopen in New York zie ik als een extra bonus. Het deelnemersveld is echt ongelooflijk sterk bezet. Er zijn zeker zeven à acht vrouwen die serieus kans maken op de overwinning", keek Kiplagat vooruit naar het evenement in de Amerikaanse stad.

Verschil tussen CDA en PvdA iets kleiner

Icoon VerkiezingenIn de wekelijkse peiling van Interview-NSS en NOVA is het verschil tussen CDA en PvdA iets kleiner geworden. Het CDA verloor in vergelijking met vorige week twee zetels en komt nu uit op 45. De sociaal-democraten verloren één zetel en staan nu op 43 zetels..

De zetels die de twee grote partijen verloren komen niet terecht bij de VVD, want die blijft in vergelijking met vorige week gelijk op 25 zetels (in de Kamer hebben de liberalen er nu 28). De SP gaat deze week terug van 19 naar 17 zetels, maar dat is nog altijd bijna het dubbele van de negen zetels die de socialisten bij de vorige verkiezingen haalde.

Gestegen ten opzichte van een week terug zijn de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders, van nul naar twee en de Partij voor de Dieren van één naar twee. Ook GroenLinks ging vooruit van vijf naar zeven.

Bij SGP (2), ChristenUnie (4), D66 (2) en EénNL van Marco Pastors (1) veranderde er niets. De Lijst vijf Fortuyn, de voortzetting van de LPF verloor de enige zetel die ze in de peiling hadden en komt uit op nul.

-
De zetelverdeling is hier op een geordende manier na te lezen.

Alves tot 2012 bij Sevilla

Daniel Alves heeft met zijn club Sevilla een mondelinge overeenkomst bereikt over het verlengen van zijn contract. De rechterverdediger zal de komende zijn handtekening zetten onder een contract zetten wat hem tot 2012 aan de Spaanse club verbind.

Afgelopen zomer stond Alves in de belangstelling van diverse clubs, zoals Liverpool. Deze intersse leverde uiteindelijk geen transfer op. De Braziliaanse verdediger was afgelopen seizoen een belangrijke schakel bij Sevilla. Deze club wist in mei de UEFA Cup te winnen door het Engelse Middlesbrough met 4-0 te verslaan.

"'Ik ben tevreden bij de club en ik kan hier mijn ambities waarmaken", zegt Alves. "Als we niet zoveel hadden gepresteerd, hadden de onderhandelingen waarschijnlijk moeilijker geweest. Bij Sevilla verdien ik namelijk minder dan ik elders had kunnen krijgen."

Britten woest over knuffelverbod

OpmerkelijkIn het Engelse Callington is ophef ontstaan over een schooldirecteur die zijn leerlingen heeft gevraagd elkaar niet meer te omhelzen tijdens de pauzes. Ook gemeenteraadsleden zijn zich ermee gaan bemoeien.

Volgens directeur Steve Kenning komen leerlingen geregeld te laat op de les omdat zij elkaar tijdens de pauzes omhelzen. Ook zouden sommige leerlingen niet gediend zijn van de omhelzingen door anderen.

Volgens gemeenteraadslid Kath Pascoe, die zelf twee kleinkinderen op de middelbare school heeft zitten, is omhelzen beter dan ruziën en vechten. Een ander gemeenteraadslid vraagt zich af of de omhelzingen echt zo lang duren dat leerlingen daardoor te laat op de les komen, aldus de krant The Guardian zaterdag.

Toekomst Vertonghen onzeker

De toekomst van Jan Vertonghen is onduidelijk. De kans is groot dat Ajax de speler aankomende winterstop zal verhuren aan een andere club, omdat hij maar weinig aan spelen toekomt in Amsterdam.

Afgelopen donderdag mocht hij het laatste kwartier meespelen in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Austria Wien. "Ik heb de afgelopen maanden een aantal wedstrijden in Jong Ajax gespeeld en ik denk dat de trainer mij voor mijn goede spel heeft beloond. Hij wil ook jonge jongens Europese ervaring laten opdoen. Ik was wel blij toen hij me van de bank haalde om m'n warming-up te doen", aldus Vertonghen

Desondanks blijft de toekomst van de middenvelder onduidelijk. "Dat zien we wel. Ik kan nog niet zeggen hoe de rest van het seizoen eruit gaat zien. Ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden te spelen in de Eredivisie en we zien dan wel waar het is. Bij Ajax of ergens anders, dat is nog afwachten."

Alcohol bij oefeningen marine taboe

Mariniers en vlootpersoneel mogen voortaan geen alcohol meer drinken tijdens oefeningen, ook niet als ze in het weekend gaan stappen. Commandant der zeestrijdkrachten vice-admiraal Jan-Willem Kelder heeft dat besloten, zo heeft een marinewoordvoerder zaterdag bevestigd.

De 'drooglegging' gaat onmiddellijk in en geldt tot nader order. Aanleiding is een aantal incidenten van mariniers, waarbij alcoholmisbruik een belangrijke rol speelde. Zo misdroegen enkele tientallen mariniers zich begin oktober in een discotheek in het noorden van Noorwegen, waar ze verbleven in verband met een oefening. Ook in een discotheek in 't Harde raakten mariniers na alcoholgebruik betrokken bij een vechtpartij.

Commandant der strijdkrachten Dick Berlijn komt binnenkort met een gedragscode voor alcoholgebruik bij Defensie.

Lijfstraffen op school in circa honderd landen

In bijna de helft van de landen op de wereld is fysiek geweld tegen leerlingen op school toegestaan. In 31 landen is de situatie zo ernstig dat bijvoorbeeld zweepslagen worden uitgedeeld of lichaamsdelen van kinderen worden geamputeerd als tuchtigingsmaatregel.

Dat blijkt uit een onderzoek van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, dat vrijdag in Berlijn is gepresenteerd. Het is de eerste wereldwijde studie naar geweld tegen kinderen. De situatie in ruim tweehonderd landen is onderzocht.

Volgens Unicef is het een paradox dat geweld tegen volwassenen in de meeste landen is verboden terwijl er een uitzondering voor kinderen wordt gemaakt. Slechts in veertien landen is er een volledig verbod op geweld tegen kinderen.

Uit het VN-onderzoek blijkt verder dat ongeveer 150 miljoen meisjes en 73 miljoen jongens het slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Circa 218 miljoen kinderen onder de 15 jaar verrichten regelmatig arbeid, onder wie 126 miljoen onder gevaarlijke omstandigheden. Een miljoen kinderen zijn gedwongen in de prostitutie te werken.

Potloodventer moet T-shirt dragen

OpmerkelijkEen 69-jarige Amerikaanse man uit Delaware moet op last van de rechter tijdens zijn werk voortaan een T-shirt dragen met de tekst ''Ik ben een zedendelinquent''. De rechter legde deze straf op omdat de man maar niet ophoudt met het tonen van zijn geslachtsdelen aan kinderen.

De veroordeelde is al sinds 1976 een bij justitie bekende exhibitionist. Samen met zijn vrouw heeft hij een tuinbedrijf en ook daar kan hij het niet laten. Voor zijn jongste overtreding moet hij zestig dagen de bak in. Daarna moet hij 22 maanden lang het T-shirt dragen tijdens zijn werk.

Zelda: Twilight Princess toont zichzelf

Het kan je niet ontgaan zijn. De release van het nieuwste spel in de machtige Zelda reeks komt eraan. De previews en hands-on Wii control ervaringen op diverse game-sites groeien nu de grond uit en de laatste trailers en screenshots tonen zichzelf.

Het is zover! The Legend of Zelda: The Twilight Princess staat op het punt uit te komen voor zowel de Gamecube als de Wii. Geniet nog even van de laatste screenshots en trailer voordat je begin december een bezoek brengt aan je lokale gameshop.



De Gamecube versie zal vanaf 15 december beschikbaar zijn en de Wii versie, die overigens breedbeeld en 480P ondersteuning biedt voor HD TV bezitters, tegelijk met de release van de Wii console op 8 december.

Clijsters naar laatste vier Hasselt

Kim Clijsters heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van het tennistoernooi in Hasselt. De als eerste geplaatste Belgische, die het toernooi vorig jaar op haar naam schreef, was in de kwartfinales met 6-1 en 6-0 te sterk voor de Duitse Sandra Klösel.

Bij de laatste vier neemt de Vlaamse het op tegen de als zesde geplaatste Russische Vera Zvonareva, die in de kwartfinale met 7-6 en 6-2 te sterk was voor de Française Aravane Rezai. Michaëlla Krajicek neemt het in de andere halve eindstrijd op tegen de Estse Kaia Kanepi.

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert Fdbeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen

  • Op 5 november gaat "Wild Romance", de speelfilm over het leven van Herman Brood, in première in het City Theater aan het Leidseplein in Amsterdam.
  • Op 6 november reikt prinses Margriet in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijzen 2006 uit. Theo Maassen krijgt de Theaterprijs voor zijn 'gedurfde combinatie van theater en cabaret'.
  • Van 6 t/m 16 november brengt Koningin Beatrix een bezoek aan Aruba en de Nederlandse Antillen. Jeugd en sociale vorming zijn thema’s die tijdens het bezoek aan de eilanden centraal staan.
  • Op 7 november bestaat het muziektijdschrift OOR 35 jaar en viert het feest in de Melkweg in Amsterdam.

    Politiek

  • Van 5 t/m 7 november brengt minister van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking een bezoek aan Suriname voor het halfjaarlijks overleg.
  • Op 7 november debatteren Mark Rutte, Maxim Verhagen en Wouter Bos in de Meervaart in Amsterdam.
  • Op 9 november stelt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) 'het Manifest van de gemeenten' vast. Dit zal de inzet zijn voor de komende verkiezingen en daaropvolgende kabinetsformatie.
  • Op 11 november is er een speciale verkiezingsuitzending van het Jeugdjournaal. Kinderen mogen dan vragen stellen aan Jan Peter Balkenende, Jan Marijnissen, Wouter Bos en Mark Rutte.

    Sport

  • Op 5 november is Lorna Kiplagat één van de favorieten bij de marathon van New York.
  • Van 6 t/m 12 november sluiten de tennisdames het seizoen af tijdens het officieuze WK, de WTA Masters in Madrid. Het prijzengeld is $3,000,000.
  • Van 7 t/m 9 november is de derde ronde van de KNVB beker. Er wordt gestreden om een plek in de achtste finales. Fans van latexleuters komen ook weer aan hun trekken: Ajax speelt op donderdag thuis tegen ADO Den Haag.
  • Van 10 t/m 12 november is de eerste Essent ISU World Cup langebaan in Thialf, Heerenveen.
  • Van Basten sprak met Afellay

    Bondscoach Marco van Basten heeft onlangs een gesprek gevoerd met Ibrahim Afellay. De middenvelder van PSV staat voor een moeilijke keuze: Of uitkomen voor Marokko, of kiezen voor het Nederlands elftal.

    Mocht de 20-jarige middenvelder daadwerkelijk meespelen in de oefeninterland van Oranje tegen Engeland dan zou dit voor hem bindend zijn en zou hij dus niet meer voor Marokko kunnen uitkomen. Afellay zal binnenkort bekend maken voor welk land hij kiest.

    Ook PSV-trainer Ronald Koeman heeft al met Van Basten gesproken. Koeman moet er voor zorgen dat de twijfeling van de middenvelder niet ten koste zal gaan van zijn spel. "We hebben het erover gehad met Ibrahim. Ik heb hem ook gezegd dat die blij mag zijn tussen twee landen te kiezen", aldus Koeman.

    Figo in belangstelling FK Moskou

    Aan het eind van dit seizoen wil FK Moskou Luis Figo proberen in te lijven. De Portugese middenvelder is aan het laatste jaar van zijn contract bij Internazionale bezig. Volgens geruchten zou hij al met Moskou-voorzitter Yuri Bielouss hebben gesproken.

    "Men moet geloven dat deze transfer geen science-fiction is. Ik ken Figo nu al een tijdje en we ontmoeten elkaar geregeld. Als Figo ooit beslist om naar Rusland te verhuizen dan is FK Moskou de enige optie die hij zou overwegen. Iedereen wil graag Figo bij zijn club zien, dat is duidelijk," aldus Bielouss.

    De eigenaar van Inter, Massimo Moratti, zou de middenvelder echter een nieuw contract willen geven. "Ik wil dat Figo volgend seizoen bij ons blijft. Ik weet niet wat er zal gebeuren en ik weet zelfs niet of er een toekomst voor Figo is bij Inter. Ik geloof wel dat het goed voor ons zou zijn als hij blijft, want hij is een eerlijk mens en een grote kampioen. Hij verdient het om een contractverlenging te krijgen en ik hoop dat hij hetzelfde denkt. Ik zal er alles aan doen om hem te overtuigen om niet te vertrekken."

    Prijzen Oblivion-uitbreiding Knights of the Nine bekend

    Binnenkort komt voor The Elder Scrolls IV: Oblivion een nieuw expansion-pack genaamd Knights of the Nine uit. In de expansion zitten onder andere een nieuwe faction en een nieuwe reeks bijbehorende quests. Met Knights of the Nine kan een speler weer 10 tot 20 uur bezig zijn, aldus Bethesda. In een interview is nu bekend gemaakt dat deze expansie op de Xbox 360 800 Microsoft Points ofwel 9,50 euro zal gaan kosten. De uitbreiding komt ook in de winkel te liggen voor PC en zal dan €19,99 kosten. Echter, daarbij zit ook alle andere downloadable content gebundeld die op Xbox Live apart aangeschaft moet worden.

    Kreunende krachtpatser uit fitnessclub gezet

    Icoon ShockingEen fitnessclub in New York wil graag een beschaafde sfeer creëren, en heeft daarom strenge regels opgesteld: niet vloeken, geen gewichten laten vallen en vooral: niet kreunen. Een veertigjarige New Yorkse gevangenbewaarder, Al Argibay, vond dit maar onzin en maakte bij het optillen van een gewicht in een Planet Fitness club toch kreunende geluiden. Toen de filiaalleidster hier aanstoot aan nam en de man sommeerde om zijn biezen te pakken, weigerde de krachtpatser echter te vertrekken. Met behulp van de sterke arm van de wet is het uiteindelijk gelukt de tegenstribbelende man uit het etablissement te verwijderen.

    ''Over al onze filialen in Amerika genomen, moeten we tenminste eens in de twee weken wel iemand eruit zetten'', zegt Mike Grondahl, de baas van Planet Fitness. Kreunen en gewichten laten vallen zijn de meest voorkomende overtredingen. ''Als iemand in de fitnesszaal is en hij kreunt en steunt luid, probeert 'ie aandacht te trekken om te laten zien hoe sterk hij is'', legt Grondahl uit.

    Argibay uitte de aanstootgevende kreunen maandagavond, spitsuur voor fitnessclubs, vertelt Carol Palazzolo, filiaalleidster van de fitnessclub. Ze zegt dat ze het kon horen vanaf de andere kant van de zaal, "en dat, terwijl het hier wel een dierentuin leek. [...] Hij keek echt recht naar mij en hij deed het wel vier keer", klaagt ze. "Ik ben geen dokter, maar voor zover ik weet, is een kreun een hard en intimiderend geluid dat uit je lichaam komt."

    Het luide kreunen is een veel voorkomende overtreding en wordt vooral begaan door mannen. Een medewerker van een andere fitnessclub, die leden niet straft als ze kreunen, geeft toe dat de kreunende sporters het af en toe wel bont maken. "Het klinkt alsof ze seks hebben."

    Albert Argibay
    Al Argibay: "Kreun"

    Name that bitch!

    Zoals altijd was het eerste fotofragment niet voldoende. welke (oud)-politicus staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is? En... Wie stoot Icefire1971 van de troon??

    Klein tipje het is een PvdA-foto en we zoeken de dame rechts.

    Er zijn natuurlijk nog steeds geinige prijzen te winnen

    Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

    De regels

    Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
    Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
    Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
    crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
    Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
    Mannee beslist.

    The rules The prizes The game The score

    Name that Bitch! is sponsored by:

    Haas houdt zicht op Masters Cup

    De Duitser Tommy Haas heeft nog altijd zicht op het laatste ticket voor de Masters Cup in Sjanghai, dat van 12 t/m 19 november wordt gespeeld. De Duitser bereikte op het Masters Series- toernooi in Parijs de laatste vier door met 7-6, 3-6 en 6-3 de Rus Marat Safin te verslaan.

    Safin, die al drie keer zegevierde in Parijs, wist zich na het verliezen van de tiebreak in de eerste set nog wel terug te knokken, maar in de derde set was hij niet opgewassen tegen de ontketende Haas.

    Om naar Shanghai te kunnen, moet Haas het toernooi in Parijs winnen. Slaagt hij daar niet in, dan is de Amerikaan James Blake de gelukkige. Mario Ancic verloor met tweemaal 3-6 van Nikolaj Davydenko en kan de Masters Cup daardoor vergeten.

    NK afstanden: Loting dag 2

    Gisteren zijn in Assen de Nederlandse kampioenschappen afstanden begonnen. Bij de heren wist en Jan Bos op de 500 meter en Sven Kramer op de 5000 meter de Nederlandse titel te veroveren. Bij de dames wist Margot Boer verrassend Marianne Timmer te verslaan en won de Nationale titel op de 500 meter.

    Vanmiddag vanaf half twee wordt er weer geschaatst in Assen. De dames zullen met de 1000 meter beginnen. In rit nummer drie zullen oud gediende Wieteke Cramer en Marieke Wijsman het tegen elkaar opnemen. Vijf ritten later dus in rit 8 mag de nummer drie van de Olympische spelen Ireen Wüst de schaatsbaan op om Sanne van der Star van zich af te schudden. In de laatste rit van de 1000 meter kan Marianne Timmer zich revancheren voor de 500 meter van gisteren tegen Pauline van Deutekom.

    Ook de heren zullen vandaag de 1000 meter verrijden. Jan Smeekens die gisteren nog verrassend tweede werd op de 500 meter mag al in de eerste rit aantreden tegen Sietse Heslinga. In rit negen zal Carl Verheyen het opnemen tegen Jaques de Koning. Mark Tuitert zal het een rit later mogen opnemen tegen de nummer acht van de Olympische spelen van 2006 Stefan Groothuis. De twaalfde rit gaat tussen de bronze medaille winnaar van Turijn Erben Wennemars en Simon Kuipers. De op één na laatste rit gaat tussen Jan Bos en Gerard van Velde en de allerlaatste rit wordt verreden door Beorn Nijenhuis en Remco Olde Heuvel.

    De vrouwen mogen de tweede dag van het NK Afstanden in Assen afsluiten met de 3000 meter. In de zevende rit mag Olympisch kampioene Ireen Wüst de baan op om het op te nemen tegen Wiete Cramer. Moniek Kleinsman mag het een rit later opnemen tegen Pauline van Deutekom. Carin Kleibeuker zal het in de één na laatste rit lastig gaan krijgen tegen Renate Groenewold en de laatste rit gaat tussen Gretha Smit en Jorien Voorhuis.

    De NOS zendt vandaag vanaf 13.20 het schaatsen weer live uit via Nederland 1

    Jesse Huta Galung naar laatste vier Aken

    De Nederlandse tennisser Jesse Huta Galung blijft voor verrassingen zorgen bij het Challenger-toernooi in Aken. In tegenstelling tot Raemon Sluiter die ten onder ging tegen de Duitser Rainer Schüttler, wist hij zich wel te plaatsen voor de halve finale.

    De 21-jarige Hillegommer bereikte vrijdagavond de laatste vier door de Brit Alex Bogdanovic te verslaan met tweemaal 7-5. Huta Galung treft vandaag in de halve finales de Rus Jevgeni Korolev als tegenstander.

    Drogba tekent nieuw contract bij Chelsea

    Didier Drogba heeft een nieuw 4-jarig contract getekend bij Chelsea. Het contract van de Ivoriaan zou oorspronkelijk in de zomer van 2008 aflopen.

    De Afrikaanse goaltjesdief verruilde in 2004 Olympique Marseille voor de Londense formatie, dat ongeveer 35 miljoen voor hem wilde betalen. Dit seizoen was hij al vijfmaal trefzeker in zowel de Champions League als de Premiership.

    Met Ricky gaat het even niet goed

    Toen Sparta in 2005 via de nacompetitie alsnog promoveerde naar de eredivisie, was dat voor weinig mensen echt een verrassing. Dat Mike Snoei er niet in was geslaagd om de ploeg via de reguliere competitie de stap omhoog te laten zetten, wekte eigenlijk meer verbazing. Zijn opvolger Adri van Tiggelen deed het vervolgens wel. Sparta dreef dat jaar voor de buitenwacht vooral op het gouden aanvalstrio. Danny Koevermans, Ricky van den Bergh en Rahamat "Riga" Mustapha maakten samen tegen de zeventig doelpunten in de competitie.

    Balkenende betuigt spijt over VOC-opmerking

    Icoon Politiek Premier Balkenende heeft spijt van zijn opmerkingen onlangs over de VOC-mentaliteit. Hij zei dat vrijdagavond in het televisieprogramma Raymann is laat. Balkenende roemde vijf weken geleden in de Tweede Kamer de VOC-mentaliteit tijdens de Gouden Eeuw. Het ging hem daarbij om de handelsgeest en de moed van mensen om over wereldzeeën te varen, en niet om de slavernij te willen rechtpraten.

    De opmerking veroorzaakte niettemin een storm van protest bij Surinamers en Surinaamse organisaties. Ze toonden zich boos en verontwaardigd over de woorden van de premier. Balkenende: "Als ik deze gevoelens heb opgeroepen, heb ik daar spijt van".

    Zes maanden cel voor seks met schaap

    Icoon Opmerkelijk De Iraakse asielzoeker Hidyat Amin heeft zes maanden cel gekregen voor seks met een schaap. Het geheel speelde zich af in het Britse dorpje Hull. "Mijn schaap zag er helemaal niet gelukkig uit", concludeerde de boer Frank Davidson.

    De boer merkte al vroeg vreemde bewegingen op in de buurt van zijn schapen en Shetland pony's. Hij besloot de politie in te lichten nadat hij er tot drie keer toe broodkruimels, sokken en een onderbroek had aangetroffen. De politie heeft DNA-onderzoek verricht op de onderbroek en de sokken die op de plaats van de misdaad achtergelaten waren. Daardoor kon de schapenverwenner achterhaald worden.

    Amin is schuldig bevonden voor misselijkmakende dierenseks. Daarvoor is hij veroordeeld tot zes maanden cel. Waarschijnlijk loopt hij echter volgende week al op vrije voeten, omdat hij al lange tijd in voorarrest gezeten heeft.



    Het bewuste schaap ziet er niet gelukkig uit


    Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

    60% steunt beperking hypotheekrenteaftrek

    Icoon Economie Zes op de tien Nederlanders steunt beperking of afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. Dit blijkt uit een onderzoek van 21minuten.nl, waaraan ruim 170.000 Nederlanders deelgenomen hebben. De onderzoeksresultaten zullen aangeboden worden aan FNV, VNO-NCW en de Sociaal-economische Raad.

    Acht op de tien Nederlanders verwachten dat er binnenkort aan de hypotheekrenteaftrek gemorreld zal worden. Het CDA heeft in haar partijprogramma gesteld dat niet te zullen doen. De PvdA wil dat alleen de allerrijksten moeten inleveren bij de hypotheekrenteaftrek. Nederlanders vinden het niet erg dat de hypotheekrenteaftrek verandert, mits het gaat om nieuwe hypotheken.

    Het onderzoek ging verder dan alleen de hypotheekrenteaftrek. Zo blijkt dat 54 procent van de bevolking versoepeling van het ontslagrecht steunt, als de werkgever verplicht wordt zich meer in te spannen voor bij- en omscholing. Op het gebied van AOW willen Nederlanders liever meer werken dan een lagere AOW-uitkering of een hogere pensioenleeftijd voor AOW.

    Met dank aan pberends voor de submit.

    VS plaatsen atoombom handleiding online

    Icoon Shocking Amerikaanse autoriteiten hebben zelf per ongeluk documenten op internet gezet, die haarfijn uitleggen hoe een atoombom gemaakt kan worden. De informatie is deze week gehaast weer van het internet verwijderd. Dat heeft The New York Times vrijdag gemeld.

    Na de invasie van Irak in 2003 werden de documenten gevonden. Ze zijn afkomstig van de voormalige Iraakse regering, die ver voor de eerste Golfoorlog in 1991 een kernarsenaal op wilden zetten. Geschokte experts van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) hebben de VS gevraagd de informatie zo snel mogelijk van het web af te halen.

    De Amerikanen hebben een grote hoeveelheid buitgemaakte Iraakse overheidsdocumenten online gezet, zodat het publiek misschien bruikbare informatie kon vinden die Amerikaanse vertalers wegens tijdgebrek nog niet gevonden hadden. De documenten waren niet in het Engels, waardoor de Amerikanen niet wisten wat er allemaal in de documenten stond.



    De nieuwe 'crofty bomb'


    Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

    Nederland scoort slecht op privacygebied

    Icoon Digital Nederland scoort slecht op het gebied van privacywaarborging. Electronic Privacy Information Center en Privacy International hebben een rapport uitgebracht, waarin de privacy van burgers in zeventig landen onder de loep wordt genomen. Nederland doet het daarin erg slecht en bevindt zich vergeleken met andere Europese landen in de onderste regionen.

    Duitsland en Canada blijken de landen te zijn waar de privacy het meest gewaarborgd is. Verder doen België, Oostenrijk en Griekenland het goed. De Verenigde Staten scoren slecht in de lijst. Alleen het Verenigd Koninkrijk, de Aziatische landen en Rusland doen het nog slechter qua privacy. Ook Israël, Australië, Nieuw-Zeeland en Zweden scoren belabberd.

    De landen krijgen punten toegekend op verschillende onderdelen, zoals het veilig uitwisselen van data, het beschermen van identiteitskaarten en biometrische gegevens, het screenen van de werkplek en het functioneren van de democratie. Hoe meer punten een land verdient, hoe beter de privacy gewaardborgd is. Nederland scoort het laagste aantal punten op het beschermen van identiteitskaarten en biometrische gegevens, het uitwisselen van data en het onderscheppen van communicatie. De democratie functioneert daarentegen wel uitstekend.

    Met dank aan pberends voor de submit.
    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    special
    Random Pics van de Dag #1254
    special
    Random Pics van de Dag #1253
    special
    Random Pics van de Dag #1250
    ©FOK.nl e.a.