Verschil tussen CDA en PvdA iets kleiner

Icoon VerkiezingenIn de wekelijkse peiling van Interview-NSS en NOVA is het verschil tussen CDA en PvdA iets kleiner geworden. Het CDA verloor in vergelijking met vorige week twee zetels en komt nu uit op 45. De sociaal-democraten verloren één zetel en staan nu op 43 zetels..

De zetels die de twee grote partijen verloren komen niet terecht bij de VVD, want die blijft in vergelijking met vorige week gelijk op 25 zetels (in de Kamer hebben de liberalen er nu 28). De SP gaat deze week terug van 19 naar 17 zetels, maar dat is nog altijd bijna het dubbele van de negen zetels die de socialisten bij de vorige verkiezingen haalde.

Gestegen ten opzichte van een week terug zijn de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders, van nul naar twee en de Partij voor de Dieren van één naar twee. Ook GroenLinks ging vooruit van vijf naar zeven.

Bij SGP (2), ChristenUnie (4), D66 (2) en EénNL van Marco Pastors (1) veranderde er niets. De Lijst vijf Fortuyn, de voortzetting van de LPF verloor de enige zetel die ze in de peiling hadden en komt uit op nul.

-
De zetelverdeling is hier op een geordende manier na te lezen.