NK afstanden: Loting dag 2

JJdJ1984
Gisteren zijn in Assen de Nederlandse kampioenschappen afstanden begonnen. Bij de heren wist en Jan Bos op de 500 meter en Sven Kramer op de 5000 meter de Nederlandse titel te veroveren. Bij de dames wist Margot Boer verrassend Marianne Timmer te verslaan en won de Nationale titel op de 500 meter.

Vanmiddag vanaf half twee wordt er weer geschaatst in Assen. De dames zullen met de 1000 meter beginnen. In rit nummer drie zullen oud gediende Wieteke Cramer en Marieke Wijsman het tegen elkaar opnemen. Vijf ritten later dus in rit 8 mag de nummer drie van de Olympische spelen Ireen Wüst de schaatsbaan op om Sanne van der Star van zich af te schudden. In de laatste rit van de 1000 meter kan Marianne Timmer zich revancheren voor de 500 meter van gisteren tegen Pauline van Deutekom.

Ook de heren zullen vandaag de 1000 meter verrijden. Jan Smeekens die gisteren nog verrassend tweede werd op de 500 meter mag al in de eerste rit aantreden tegen Sietse Heslinga. In rit negen zal Carl Verheyen het opnemen tegen Jaques de Koning. Mark Tuitert zal het een rit later mogen opnemen tegen de nummer acht van de Olympische spelen van 2006 Stefan Groothuis. De twaalfde rit gaat tussen de bronze medaille winnaar van Turijn Erben Wennemars en Simon Kuipers. De op één na laatste rit gaat tussen Jan Bos en Gerard van Velde en de allerlaatste rit wordt verreden door Beorn Nijenhuis en Remco Olde Heuvel.

De vrouwen mogen de tweede dag van het NK Afstanden in Assen afsluiten met de 3000 meter. In de zevende rit mag Olympisch kampioene Ireen Wüst de baan op om het op te nemen tegen Wiete Cramer. Moniek Kleinsman mag het een rit later opnemen tegen Pauline van Deutekom. Carin Kleibeuker zal het in de één na laatste rit lastig gaan krijgen tegen Renate Groenewold en de laatste rit gaat tussen Gretha Smit en Jorien Voorhuis.

De NOS zendt vandaag vanaf 13.20 het schaatsen weer live uit via Nederland 1