Haagse scholier dreigt met moord

MisdaadNaar nu bekend is gemaakt is begin deze maand een 15-jarige leerling aangehouden op de Haagse school waar in januari 2004 conrector Hans van Wieren door Murat D. werd doodgeschoten. De opgepakte scholier had via msn aan medeleerlingen laten weten dat hij van plan was om een 51-jarige leraar op school met een mes te doden.

De leerlingen met wie hij chatte waarschuwden de politie, die de knaap op 7 november arresteerde. Bij zijn aanhouding zou hij een mes hebben gedragen. Tijdens het verhoor zei de scholier dat het een grap betrof. De knul mocht daarna door zijn ouders worden opgehaald. Er moet nog beslist worden of de jongen vervolgd zal worden.

De school waar het zich afspeelde heet nu Scholengroep Den Haag Zuid-West. Na het drama met Van Wieren werd de naam Terra College geschrapt. Schooldirecteur K. Bun zegt niets van het jongste incident te weten: ''Er gebeurt wel meer op school. Waarschijnlijk heeft de leiding van de bewuste locatie de zaak niet als ernstig ingeschat en mij daarom niet op de hoogte gesteld.''